[Çözüldü]Ubuntu One ile ilgili bir soru

Başlatan maydin95, 21 Haziran 2012 - 23:22:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Merhabalar,

Aklıma takılan bir soru var da Ubuntu One ile ilgili. Şimdi iki bilgisayarım var ve bazen birinde bazen de diğerinde çalışmak zorunda kalıyorum. Şimdi benim metin dosyalarım var ve bunları iki bilgisayarda da düzenlemek istiyorum. Ubuntu One ile eşleştirme yapsam (eşleştirme diyorum böyle bir şey var mı haberim de yok). Daha sonra düzenlemelerimi yaptıktan sonra bunu Ubuntu One kendi deposuna atsa diğer bilgisayarımla açınca o düzenlenmiş/güncellenmiş dosyalar bilgisayarıma kendiliğinden -ya da kendim- iner mi?

Tam anlatamadıysam özür dilerim. Eğer böyle bir özellik varsa nasıl yapabilirim yahut yoksa bunu yapabileceğim bir sistem var mı bilmek istiyorum.

Teşekkürler.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

if

@maydin95, istediğiniz şey Ubuntu One gibi servislerin amaçlarından biri zaten, eğer sizi yanlış anlamadıysam. Birinci bilgisayarda bulunan deneme.txt içerisinde "Bu bir denemedir." cümlesi yazıyor olsun. Siz bu belgeye "Şimdi ubuntu one hesabıma yükleyeceğim." yazıp kaydettiniz diyelim. Ubuntu One hesabınıza yüklediniz. Sonra ikinci bilgisayarınızı açtınız ve Ubuntu One'ı "eşitleme" özelliğini kullanırsanız Ubuntu One hesabınıza yüklediğiniz o belgeyi ikinci bilgisayarınıza güncellenmiş hali ile indirirsiniz.

maydin95

Aynen öyle. Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında bu vikide vardır ama hangi arama parametrelerini vermekte sıkıntım olduğu için sormak istedim.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

if

Rica ederim @maydin95.

cozuldukonusu

maydin95

Ubuntu One sistemini bilgisayar olmadığı için deneyemedim. Eğer istediğim şeyi yaparsam "Çözüldü" etiketini ekleyeceğim.

Zaten aklımdaydı da tam olarak bitsin şu iş. ;)

hckr

Ubuntu One dışında bir de Dropbox servisi var ama Ubuntu One'daki alan 5 GB olduğu için sanırım daha avantajlı.

tefoski

- ücretsiz verdiği alan kapasitesi 10 GB , yandex.com.tr

Yandex disk nedir .pdf dosyası
BirDost

allforturkey

Arkadaşlar peki ubuntu one hesabına yüklediğimiz bir dosya sadece bizim tarafımızdan mı görülüyor yoksa herhangi biri de bizim hesabımıza girip dosyalarımızı görebiliyor mu?
Kafaya koydum, öğreneceğim seni linux!

hckr

Alıntı yapılan: allforturkey - 01 Kasım 2012 - 02:39:31
Arkadaşlar peki ubuntu one hesabına yüklediğimiz bir dosya sadece bizim tarafımızdan mı görülüyor yoksa herhangi biri de bizim hesabımıza girip dosyalarımızı görebiliyor mu?
Sadece sizin tarafınızdan görülüyor.Başka bir kişinin dosyalarınıza erişebilmesi için kullanıcı adı ve şifrenizi bilmesi gerekir.Ancak eğer siz dosyalarınızı paylaşırsanız(isterseniz) ve paylaşım bağlantısını başka bir kişiye gönderirseniz başka kişiler sizin istediğiniz dosyanıza erişebilirler.Ancak normal durumda eğer paylaşım yapmazsanız başka kişiler erişemez.

burk

@hckr'a da açıklaması için teşekkür edip başlığı kapatıyorum.