[Çözüldü] kaynak koddan 'alsa plugins' kurmak

Başlatan pilock, 20 Haziran 2012 - 19:17:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

if

Evet, öyle olacak @pilock. Sadece libjack-dev kurunca ne diyor?

pilock

@if,
sadece libjack-dev'i kurmaya çalışınca aynı paketleri kaldırmam gerekiyor. yalnız alsaplayer-jack paketini kurabiliyorum. kurmamın bir yararı olur mu?

alsa-plugins'in yeni sürümü çıkmış. alsa-plugins paketinde ./configure komutunu verdikten sonra sadece jack'i kurmaya çalıştım bu sefer. yine kuramadım.
pilock@lubuntuev:~/Masaüstü/alsa-plugins-1.0.26/jack$ make
/bin/bash ../libtool --tag=CC   --mode=compile gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I..    -Wall -g -I/usr/include/alsa    -g -O2 -MT pcm_jack.lo -MD -MP -MF .deps/pcm_jack.Tpo -c -o pcm_jack.lo pcm_jack.c
libtool: compile:  gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -I.. -Wall -g -I/usr/include/alsa -g -O2 -MT pcm_jack.lo -MD -MP -MF .deps/pcm_jack.Tpo -c pcm_jack.c  -fPIC -DPIC -o .libs/pcm_jack.o
pcm_jack.c:27:23: fatal error: jack/jack.h: No such file or directory
compilation terminated.
make: *** [pcm_jack.lo] Hata 1
pilock@lubuntuev:~/Masaüstü/alsa-plugins-1.0.26/jack$

aslında pes etmiştim ama alsa-plugins'i kurmayı yeniden denemeye başladım.

if

@pilock, alsaplayer-jack kurup deneyin.

Çıktıda yine jack'den dolayı dert yanmış. Biraz dinlenip bakayım bu işe.

pilock

@if, alsaplayer-jack'i kurdum ve tekrar denediğimde aynı hatayı aldım. bu arada alsaplayer-jack paketi doğrulanmamış.

if

@pilock, bu böyle olmayacak. İlk elden derlemeye çalışayım en iyisi:)

if

@pilock, sudo apt-get update || sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install libjack-jackd2-dev libasound2-dev
wget http://www.alsa-project.org/snapshot/files/alsa-plugins-1.0.26.0.g9df5d.tar.bz2
tar xjf alsa-plugins-1.0.26.0.g9df5d.tar.bz2
cd alsa-plugins-1.0.26.0.g9df5d
./configure
make
sudo make install

Düzenleme Notu: libjack-jackd2-dev paketinin adını düzelttim. Aşağıdaki iletilere bakın.

pilock

@if,
yine olmadı. jack kurulmuyor. yani kuruluyor da hep istenen dosya eksik çıkıyor.

yalnız şöyle bir şey var: amacım skype'taki sesi idjc'ye yollamaktı. şurada(http://idjc.sourceforge.net/tutorials_voip.html) anlatıldığı gibi 'libasound_module_pcm_jack.la' ve 'libasound_module_pcm_jack.so'nun olması lazım ama 'libasound_module_pcm_jack.la' bir türlü çıkmıyordu hala da çıkmıyor. ki bunun için alsa-plugins'i derleyip 'libasound_module_pcm_jack.la'yı elde etmeye çalışıyordum. bu dosya olmadan idjc'sinin sayfasındaki gibi .asoundrc dosyası oluşturdum ve başlangıçta açılan pulseaudio'yu da kapattıktan sonra istediğimi -asıl amacımı- gerçekleştirebildim.

hala alsa-plugins'i derleyerek ya da depodan kurunca 'libasound_module_pcm_jack.la' dosyası görülmüyor ama sorun teşkil etmiyormuş.

if

Ben derleyip o bahsettiğiniz dosyaları elde etmiştim. Derleme sorunsuz bittiyse sizde de olması gerekti. Garip. Neyse, işinizi farklı bir yoldan da olsa görüyorsunuz ya o yeter:)

pilock

@if, derleyememe problemim sistemi upgrade edememiş olmamdan kaynaklı olabilir. şu an lubuntu 12.10 çıkmış durumda. ancak benim sistemim hala 12.04 olarak görünüyor. tüm güncellemeleri yaptım ama.

pilock@lubuntuev:~$ cat /etc/lsb-release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=12.04
DISTRIB_CODENAME=precise
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04.1 LTS"

if

@pilock, o derleme işini 12.04'de yapmıştım ben. 12.10'a yükseltme olmadıysa sürüm yükseltme tekrar denenebilir.

pilock

@if, söylediğin paketleri indiremediğim için derleme olmamış tekrar denedim de.

root@lubuntuev:/home/pilock# apt-get install libjack-libjackd2-dev libasound2-dev
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
N: Ignoring file 'dropbox.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'dropbox.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
E: libjack-libjackd2-dev paketi konumlandırılamıyor

dropbox'ı kaldırırsam sorun düzelir mi?

if

@pilock, sanırım paket ismini yanlış yazmışım. libjack-libjackd2-dev değil, libjack-jackd2-dev olacak.

pilock

@if, galiba yine bir yanlışlık oldu. :)

baskan@lubuntuev:/home/pilock$ sudo apt-get install libjack-jackd2-dev libasound2-dev
[sudo] password for baskan:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
libasound2-dev zaten en yeni sürümde.
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  libdbus-1-dev libjack-jackd2-dev
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 2, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 4.
İndirilmesi gereken dosya boyutu 254 kB
Bu işlemden sonra 1.053 kB ek disk alanı kullanılacak.
UYARI: Aşağıdaki paketler doğrulanamıyor!
  libjack-jackd2-dev
Paketler doğrulanmadan kurulsun mu [e/H]? e
Alınıyor:1 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise-updates/main libdbus-1-dev i386 1.4.18-1ubuntu1.3 [212 kB]
Alınıyor:2 http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ precise/main libjack-jackd2-dev i386 1.9.8~dfsg.1-1ubuntu1 [42,1 kB]
1sn'de 254 kB alındı (168 kB/s)         
Selecting previously unselected package libdbus-1-dev.
(Veritabanı okunuyor... 206069 files and directories currently installed.)
Unpacking libdbus-1-dev (from .../libdbus-1-dev_1.4.18-1ubuntu1.3_i386.deb) ...
Selecting previously unselected package libjack-jackd2-dev.
Unpacking libjack-jackd2-dev (from .../libjack-jackd2-dev_1.9.8~dfsg.1-1ubuntu1_i386.deb) ...
libdbus-1-dev (1.4.18-1ubuntu1.3) kuruluyor...
libjack-jackd2-dev (1.9.8~dfsg.1-1ubuntu1) kuruluyor...

if

Paketler kurulmuş ama libjack-jackd2-dev paketinin neden doğrulanamadığını anlayamadım. Derlemeye geçelim.

"Ignoring file" için: sudo sh -c "echo 'Dir::Ignore-Files-Silently:: \"(.save|.distupgrade)$\";' > /etc/apt/apt.conf.d/99ignoresave"

pilock

@if, tamamdır. sorun çözüldü. kayıp dosyalar geldi. teşekkür ederim yardımın için. yalnız problem neymiş ben anlamış değilim.

Plugin directory: /usr/lib/alsa-lib
ALSA_CFLAGS: -I/usr/include/alsa 
ALSA_LIBS: -lasound 
JACK plugin:        yes
  JACK_CFLAGS: 
  JACK_LIBS: -ljack 
Pulseaudio plugin:  no
Samplerate plugin:  no
Maemo plugin:       no
  Using Osso resource manager: no
A52, lavc plugins:  no
Speex rate plugin:  builtin
Speex preprocess plugin: 

pilock@lubuntuev:/usr/lib/alsa-lib$ ls
libasound_module_ctl_arcam_av.la  libasound_module_pcm_upmix.so
libasound_module_ctl_arcam_av.so  libasound_module_pcm_usb_stream.la
libasound_module_ctl_oss.la       libasound_module_pcm_usb_stream.so
libasound_module_ctl_oss.so       libasound_module_pcm_vdownmix.la
libasound_module_pcm_jack.la      libasound_module_pcm_vdownmix.so
libasound_module_pcm_jack.so      libasound_module_rate_speexrate_best.so
libasound_module_pcm_oss.la       libasound_module_rate_speexrate.la
libasound_module_pcm_oss.so       libasound_module_rate_speexrate_medium.so
libasound_module_pcm_upmix.la     libasound_module_rate_speexrate.so

if

Rica derim @pilock. Sorun neydi ki, unuttum ben:)