Dizüstüne Masaüstü Biosu Yükleme

Başlatan noktakom, 18 Haziran 2012 - 13:03:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

noktakom

Aslında konu dışı bir başlık ama..Şimdi benim cihazda sis 671 mx ve 968 no'lu kuzey ve güney köprüleri mevcut. Anakart Foxconn. Geçen Foxconn'un  sis 671 mx ve 968 chipsetlerini kullanan masaüstü anakart modelini buldum. Ben bu anakartın biosunu benim dizüstü bilgisayarıma kursam, tabi sistem izin verirse, bir sorun olur mu? Cihaz sorunsuz çalışmaya devam eder mi acaba, bir fikriniz var mı ? 

frkntlgyc

Cahilliğimden soruyorum neden böyle birşey yağmak istiyorsunuz?

noktakom

Birincisi deneysel, yani meraktan. İkincisi ise dizüstü bilgisayarların bios'unun kısıtlı olması ve bu yüzden istediğim bazı ayarları değiştiremiyor olmam.

frkntlgyc

Alıntı yapılan: noktakom - 18 Haziran 2012 - 13:57:01
Birincisi deneysel, yani meraktan. İkincisi ise dizüstü bilgisayarların bios'unun kısıtlı olması ve bu yüzden istediğim bazı ayarları değiştiremiyor olmam.
teşekkürler cevap için

heartsmagic

Birebir aynı anakart değilse -bu işlerden çok anlamasam bile- böyle bir işi girişmen bana pek makul görünmüyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

noktakom

Birebir aynı değildir, sonuçta biri dizüstü için biri masaüstü için.. ancak kuzey güney köprüsü, desteklenen cpu vs. aynı. Ufak farklılıklar var yine de. Örneğin; onda 5.1 ses desteği var. Benimkinde var mıdır bilmiyorum...

Lİnki >>> http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000335

Benim lspci çıktım.

$ lspci
00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 671MX
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS968 [MuTIOL Media IO] (rev 01)
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 IDE Controller (rev 01)
00:03.0 USB controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:04.0 Ethernet controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 191 Gigabit Ethernet Adapter (rev 02)
00:05.0 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] SATA Controller / IDE mode (rev 03)
00:06.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:07.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:0f.0 Audio device: Silicon Integrated Systems [SiS] Azalia Audio Controller
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RV620 [Mobility Radeon HD 3400 Series]
02:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matrax_41

Masaüstü anakartın chipseti 671 mx değil sadece 671. Masaüstü bir anakartın biosu, dizüstüne uymaz. En baştan işlemci ve bellek gerilimleri bile çok farklı.

noktakom

Sayfanın yukarısında 671 mx diye bir ifade de var gerçi ... yine de dediğiniz gibi pek uyacak gibi görünmüyor.

zeusmaster

@noktakom, bios işi biraz sakıncalı birşey. Ufak bir hata makinenin sonu olabilir aslında. O yüzden bence çok kurcalama derim bios'u :)
Up and Running...

krwlng

Sıkıntılı bir iş, ama sonuç olarak bios aynı ise, ve byte kodları tutuyorsa ha masaüstü ha dizüstü farketmemesi lazım. Sonuçta biosu arızalı cihazlara bios yükleme işi, biosun sökülüp bir yükleyiciye takılması ve bios programı yüklenmesi ile oluyor, eğer ki dosyalar aynı ise sorun çıkacağını zannetmiyorum. Bu arada kesinlikle önermiyorum, önermeme sebebim, bios işinin birebir aynı bioslar da bile riskli olması.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

matrax_41

Alıntı yapılan: noktakom - 19 Haziran 2012 - 21:46:51
Sayfanın yukarısında 671 mx diye bir ifade de var gerçi ... yine de dediğiniz gibi pek uyacak gibi görünmüyor.

671mx anakartın chipseti olarak geçmiyor orada. 671mx anakartın modeli.

want to

izin verse bile yükleme.yüklersen bilgisayarını ölmüş bil
Software:
OS: Ubuntu 12.04, Kernel: 3.4.6-030406-generic (x86_64), Desktop: Unity 5.12.0, Display Server: X Server 1.11.3, Display Driver: intel 2.17.0, OpenGL: 2.1 Mesa 8.0.2, Compiler: GCC 4.6, File-System: ext4, Screen Resolution: 1366x768

nasilolcekbuisler

gözden çıkardığınız bir makina ise deneyin.denerken sabit diski yedekleyin yada uyduruk bir tanesi ile değiştirin.bios un yedeğini alın.makina bozulmazsa belki yedekten geri döndürürsünüz ama zor :)

DechroS

ben biosu güncellediğimde bile ne kadar sorun çıkmıştı. düşün, sadece güncelledim değiştirmedim bile.

ayrıca biosta olan en ufak bir hatada bilgisayar açılmıyor. ilk açılış ekranında kalıyor kendini yeniden başlıyor. setup ı açma şansınız bile olmuyor.
sadece başka bir makineden bios yüklenebiliyor.

ama isterseniz, makinenizi gözden çıkarttıysanız deneyebilirsiniz. hem deneyim olur hem macera.

noktakom

Makine yeni değil ama eski de değil :), o yüzden gözden çıkartamam servisle de uğraşamam, yani vazgeçtim.

bytan

Vazgeçmekle iyi yapmışsın. Şayet dediğin gibi masaüstü güncelleme dizüstüne yüklenebiliyor olsaydı; eminim üretici sitesinde bu güncellemeyi, dizüstü güncellemeleri arasına da yerleştirirdi.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

vatansiz

merhaba arkadaslar benimde ayni olmassada bios sorunu yasiyorum. sorun elimde dell xps 1340 leptop var bios güncellemek istedim farkinda olmadan yanlis bios indirip kurdum biraz ilerledikten sonra donup kaldi bilgisayari kapatip acmak istedim nafile bilgisayar aciliyor yani acma tusunu bastigimda elektitik aliyor ses lambasi  yaniyor ve öylece kaliyor biraz arastirdim genelde servise götürün diyorlar yalniz garantisi bitti nette söyle bir aciklama ya rastladim ama cok bir sey anlamadim almanca oldugu icin almancasi olan bir arkadas türkceye cevirirse ben ve benimgibi sorun yasayan arkadaslar faydalanabilir diye düsünüyorum yardimlariniz icin simdiden tesekür ediyorum

Ich habe vor kurzem hatte das Vergnügen, Ziegel eines Freundes XPS 1340. Das Notebook präsentiert das notorische Problem, dass die Blockierung XPS 1340 hat und ich versuchte ein BIOS-Update, das auf halbem Weg durch erstarrte, das Gerät unbrauchbar machen. Hier ist die Recovery-Verfahren.

1. Kopf-an-Support von Dell und laden Sie die neueste BIOS. Dies wird eine EXE-Datei sein.

2. Entpacken Sie das ROM-Image aus dieser Datei, indem Sie die folgende Befehlszeile-Schalter: / WriteRomFile (das bedeutet, den folgenden Befehl ausführen: 1340_A11.exe / WriteRomFile). Daraus ergibt sich eine Datei namens 1340_A11.ROM in dem gleichen Ordner wie die Datei 1340_A11.exe platziert.

3. Schnappen Sie sich einen USB-Stick (versuchen Sie, eine alte, die nur zeigt, wie eine einzige Festplatte zu finden), und formatieren Sie ihn auf FAT. Nicht FAT32, NTFS nicht einfach nur alte FAT.

4. Benennen Sie die ROM-Datei zu BIOS.WPH und legen Sie es auf dem USB-Stick zusammen mit PHLASH16.EXE (Phoenix-Flash-Programm) und MINIDOS.SYS (von MiniDos).

5. Nehmen Sie den Akku aus Ihrem Dell und ziehen Sie den Netzstecker des Geräts. Stecken Sie den USB-Stick in einen freien USB-Steckplatz. Drücken Sie die Taste Ende, stecken die Kraft und lassen Sie die ENDE-Taste. Diese Willenskraft auf dem Laptop und machen es für eine gültige PHLASH16.EXE und BIOS.WPH auf dem USB-Stick suchen. Wenn Ihr USB-Stick verfügt über eine LED-Anzeige Aktivitäten sollte für ca. 2 ~ 3 Minuten blinken. Sobald die LED aufhört zu blinken die eigentliche Blinken wird durchgeführt. Das dauert weitere 3 bis 4 Minuten. Sobald das Blinken beendet ist wird die Maschine neu zu starten und zu booten.

Hat mich 4 Tage, um dies herauszufinden.

ekremsenturk

Kopyalayıp yapıştırsaydın daha anlaşılabilir olabilirdi.

Dell sitesinden son Bios sürümünü indirin.   Bir klasöre yerleştirin.   1340_A11.exe / WriteRomFile komutu ile dosyayı açın.   Bir Flash bellek bulun ve FAT 16 olarak biçimlendirin.   1340_A11.ROM dosyasını yakın ve Flash belleğe, PHLASH16.EXE (Phoenix-Flash-Programm) ve MINIDOS.SYS (MiniDos) ile birlikte kayıt edin.   Bilgisayarın bataryasını çıkartın ve fişini çekin.   
Flash belleği boş bir USB girişine takın.  Güç düğmesini basılı tutun ve fişi takın ve ardınan güç düğmesini bırakın. Flash belleğinizin bir LED ışığı varsa, üç-dört dakika boyunca yanıp sönecektir. ardından asıl LED işiğı yine 3-4 dakikalığına yanacaktır. Daha sonra Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Sorumluluk, uygulamak isteyenlere aittir.

vatansiz

ceviri icin tesekürler yalniz su iki noktayi anlayamadim (1340_A11.exe / WriteRomFile komutu ile dosyayı açın. ) elimdeki windows 7 bu komutu nasil veririm nerden yoksa bildigimiz RAR ile acsam yeterlimi, ikincisi (1340_A11.ROM dosyasını yakın) yakmak derken nasil ? 

ekremsenturk

Komut satırı'ndan "cd klasör-adı" yazarak, dosyayı kayıt ettiğin klasörün içine gir  ve komutu yaz. Hata alırsan, Komutsatırı'nda "help" yazdığında, bütün komutların kısa anlatımını bulabilirsin. İkinci olaya gelince, onu ben'de anlayamadım. İSO dosyaları CD'ye yakılır. Ama burada ne anlamda kullanıldı bilemiyorum. Sen normal kayıt ederek dene bakalım.
Sürücünün kendi sitesinde kendi anlatımı yokmu?

vatansiz

cevap icin tesekürler dediklerinizi denedim ama yapamadim yada bu yöntemle olmuyor bilmiyorum sonucta makina pert oldu. selamlar