[Çözüldü] Başlangıç uygulaması ekleyemiyorum?

Başlatan spider909, 14 Haziran 2012 - 11:50:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spider909

Arkadaşlar bir siteden bakarak yaptım bunu ama başlamıyor başlangıçta uygulamalar. Yani Dropbox başlıyor ama o da kendisi vardı zaten ben eklemedim sonradan. Ben Thunderbird ve Firefox eklemeye çalışıyorum.
I don't want to believe. I want to know. -Carl Sagan

if

graindor

@spider909 komut satırına verdiğin komutlar küçük harfle başlamalı derken @if benden önce davranmış :)

alquirel

Komut kısmını büyük harfle yazmayın.
Eğer sadece "firefox" komutu yeterli olmazsa "/usr/bin/firefox" yazabilirsiniz.

* Benden önce cevaplar gelmiş, benimki de bir ekleme olmuş olsun. ;)

spider909

evet dediğiniz gibi yapınca oldu. Ama her uygulamayı adını yazarak başlatamıyoruz peki ben hangi uygulamanın hangi komutla başlatılacağını nereden öğreneceğim?

if

Sinaptik paket yöneticisinden paket hakkında bilgiler elde edilebilinir. Kurulu dosyalar kısmında uygulamanın çalıştırma komut da yer alır. /usr/bin/foo, /usr/local/bin/foo gibi.

xprop WM_CLASS komutundan sonra uygulamanın üzerine tıklanır. Çıktı olarak WM_CLASS(STRING) = "foo" verecektir. Bu fu uygulamayı çalıştırma komutu. locate -b "\foo" tam yolu verir.

spider909

Alıntı yapılan: if - 14 Haziran 2012 - 12:43:14
Sinaptik paket yöneticisinden paket hakkında bilgiler elde edilebilinir. Kurulu dosyalar kısmında uygulamanın çalıştırma komut da yer alır. /usr/bin/foo, /usr/local/bin/foo gibi.

xprop WM_CLASS komutundan sonra uygulamanın üzerine tıklanır. Çıktı olarak WM_CLASS(STRING) = "foo" verecektir. Bu fu uygulamayı çalıştırma komutu. locate -b "\foo" tam yolu verir.
teşekkürler. :)