[Çözüldü] Flash Kurulum Sorunu

Başlatan yaren, 13 Haziran 2012 - 00:05:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

daligo5

zor oldu ama başarmana sevindim
http://piyonsatranc.blogspot.com/

satranç modern bir beyin işkencesidir.

yaren

ama software center da error verdi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Haziran 2012 - 01:18:18

yani, böyle bir şey yok :S

NightBlue

@yaren ubuntu sürümünüz nedir ?

yaren

nerden bakılıyor ona? sanırım 10.10 du ama sanırım yani bilmiyorum

NightBlue

10.10 eski bir sürüm.Daha güncel sürüm,desteği olan bir sürüm kurmanızı öneririm.

yaren

NightBlue

Öncelikle burdan indirip http://www.ubuntu.com/download/desktop usb belleğe veya cd ye yazdırmalısınız.

yaren

illa cd ye veya belleğe mi atmam lazım :(

NightBlue

Windows üzerinden wubi ilede kurabilirsiniz.Ama cd veya usb ile kurulum yapmak daha iyidir.

yaren

wubi nedir?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Haziran 2012 - 01:29:11

herneyse yani indirince direk açsam olmaz değil mi?

Barış Can

Farkında değilsiniz fakat, ubuntu bir program veya benzeri bir şey değil. Bir işletim sistemi dağıtımı.
Yani sizin şu an yaptığınız iş bilgisayarınızdaki XP sistemi kaldırıp yerine çok farklı platformdaki bir işletim sistemi kurmak ve görüyorum ki bu konuda tecrübesizsiniz. Uğraşmak güzeldir fakat bilinçli uğraşmak daha sağlıklıdır.

Size önerim bir bilgisayarcıdan ya da babanızdan yardım isteyin, daha fazla uğraşmayın bilinçsizce. :)
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

NightBlue

Wubi cd ye veya usb belleğe gerek kalmadan windows üzerinden ubuntu kurabilen bir araçtır.Ama dediğim gibi normal bir kurulum daha iyi olacaktır.

yaren

Alıntı yapılan: Ryuzaki - 13 Haziran 2012 - 01:29:39
Farkında değilsiniz fakat, ubuntu bir program veya benzeri bir şey değil. Bir işletim sistemi.
Yani sizin şu an yaptığınız iş bilgisayarınızdaki XP sistemi kaldırıp yerine çok farklı platformdaki bir işletim sistemi kurmak ve görüyorum ki bu konuda tecrübesizsiniz. Uğraşmak güzeldir fakat bilinçli uğraşmak daha sağlıklıdır.

Size önerim bir bilgisayarcıdan ya da babanızdan yardım isteyin, daha fazla uğraşmayın bilinçsizce. :)

Ubuntu 'nun ne olduğunu gayeet iyi biliyorum.Amcam da aynı programı kullanıyor.Ve sorunsuzca Google Chrome ve Adobe FP çalışıyor.Ayrıca ben bu sistemi keyfimden kurmadım.Windows XP'm çöktü.Geri nasıl alınnacağını sordum Ubuntu CD'sini gösterdim kur dediler.Ben ne yapabilirim?Eğer rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın sadece yardım almak istemiştim....

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Haziran 2012 - 01:35:27

Alıntı yapılan: NightBlue - 13 Haziran 2012 - 01:30:45
Wubi cd ye veya usb belleğe gerek kalmadan windows üzerinden ubuntu kurabilen bir araçtır.Ama dediğim gibi normal bir kurulum daha iyi olucaktır.

Peki teşekkür ederim yardımlarınız için -herkese- :)

Barış Can

Hayır siz beni yanlış anladınız, amacım sizin merakınızı köreltmek değil, yanlış anlamayın. Fakat, "Amcam da aynı programı kullanıyor." demeniz bile ubuntuyu anlamadığınızı belirtiyor ki yukarıda ubuntunun program değil işletim sistemi dağıtımı olduğunu belirtmiştim. Yanlış hareketlerde ya da komutlarda bulunmanız, yararınıza değil zararınıza olur, bilgisayarınız zarar görebilir.

Sizi bu yönden uyarmaktı amacım, iyi geceler dilerim. :)
» kişisel blog.

yaren

Alıntı yapılan: Ryuzaki - 13 Haziran 2012 - 01:37:02
Hayır siz beni yanlış anladınız, amacım sizin merakınızı köreltmek değil, yanlış anlamayın. Fakat, "Amcam da aynı programı kullanıyor." demeniz bile ubuntuyu anlamadığınızı belirtiyor ki yukarıda ubuntunun program değil işletim sistemi olduğunu belirtmiştim. Yanlış hareketlerde ya da komutlarda bulunmanız, yararınıza değil zararınıza olur, bilgisayarınız zarar görebilir.

Sizi bu yönden uyarmaktı amacım, iyi geceler dilerim. :)

anladım, program yazdım çünkü işletim sistemi yazmaktan daha kısa.

NightBlue

Bu arada Ubuntu bir işletim sistemi değildir.İşletim sistemi dağıtımıdır.Birçok insan ubuntuyu veya fedorayı veya başka bir dağıtımı işletim sistemi olarak algılıyor ama bunlar linux çekirdeği üzerine kurulmuş birer dağıtımdır.

yaren

Alıntı yapılan: Ryuzaki - 13 Haziran 2012 - 01:29:39
Farkında değilsiniz fakat,

burada"ubuntu bir program veya benzeri bir şey değil. Bir işletim sistemi." diyor herneyse sonuçta ben ubuntuyu biliyorum

Barış Can

@NightBlue

Teşekkürler uyarınız için, düzenledim gerekli bölümleri. :)
» kişisel blog.

yaren

aslında ben sadece google chrome ve adobe flash playerı yüklemek için yardım alamaya gelmiştim.yeni bir ubuntu kurmaya program taramaya falan gerek yoktu.sadece bunları yüklemiştim, kullanamamıştım.olay bu yani :)

NightBlue

@Ryuzaki duyarlı davrandığınız için teşekkürler.
@yaren ubuntu kurmak istiyorsan boş bir cd almalı ve ubuntunun son sürümünü bir cd ye çekmelisin.Sonra seve seve sorunlarına yardımcı oluruz.Ubuntu türkiye yardımcı olmak için var  :)

janparey

Alıntı yapılan: NightBlue - 13 Haziran 2012 - 01:39:54
Bu arada Ubuntu bir işletim sistemi değildir.İşletim sistemi dağıtımıdır.Birçok insan ubuntuyu veya fedorayı veya başka bir dağıtımı işletim sistemi olarak algılıyor ama bunlar linux çekirdeği üzerine kurulmuş birer dağıtımdır.
evet birde o konu var, bazı linux ilşetim sistemlerine dağıtım derken bazılarına denmiyor mesela linux tabanlı birçok işletim sistemi var ;android,bada,meego,tizen,qnx bunlar niye dağıtım olmuyor

yaren

Alıntı yapılan: NightBlue - 13 Haziran 2012 - 01:44:03
@Ryuzaki duyarlı davrandığınız için teşekkürler.
@yaren ubuntu kurmak istiyorsan boş bir cd almalı ve ubuntunun son sürümünü bir cd ye çekmelisin.Sonra seve seve sorunlarına yardımcı oluruz.Ubuntu türkiye yardımcı olmak için var  :)

pekala.çok çok teşekkür ediyorum bana yardımcı olan arkadaşlara.evde oturup cd arayacağım :D iyi geceler :))

Barış Can

@Yaren, bulabilirsen xp cd'si bul bence. (:
» kişisel blog.

NightBlue

@can_66 sanırım bu Gnu ile ilgili.Linux çekirdek Gnu işletim sistemi projesi ubuntu dağıtım olarak söylenebilir.Eğer yanlış bilmiyorsam  :)

yaren

Alıntı yapılan: Ryuzaki - 13 Haziran 2012 - 01:50:08
@Yaren, bulabilirsen xp cd'si bul bence. (:

pahalı değil mi ama onlar? hani şu windows xp kurmak için olanlar dimi?