[Çözüldü] Flash Kurulum Sorunu

Başlatan yaren, 13 Haziran 2012 - 00:05:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Barış Can

@Yaren; Evde arıyorum deyince kast ettim belki evde vardır diye. Zira senin için en sağlıklısı o olacaktır.
» genelde hiçbir şey planladığım gibi gitmez.
» kişisel blog.

janparey

Alıntı yapılan: yaren - 13 Haziran 2012 - 01:43:12
aslında ben sadece google chrome ve adobe flash playerı yüklemek için yardım alamaya gelmiştim.yeni bir ubuntu kurmaya program taramaya falan gerek yoktu.sadece bunları yüklemiştim, kullanamamıştım.olay bu yani :)
Böyle soru-cevap şeklinde hem bizi hem kendini yormuş olursun.Her ne olursa olsun bence windowstan linuxa taşınmış biri önce linux hakkında bilgi edinmeli diye düşünüyorum.Eğer yolu kısaltmak istiyorsan bence wiki.nasıl belgelerini okumaslısın genel ubuntu konuları hakkında bilgi edinmek için.
WİKİ BAĞLANTISI

heartsmagic

Ben biraz ortalığı karıştıracağım ancak doğruları söylemek lazım. Ubuntu ve onun gibi dağıtımlar "işletim sistemi" olarak geçerler. Linux çekirdektir aslında ancak genel olarak ifade edildiğinde onu da işletim sistemi olarak algılayabiliriz ki genel anlamda da öyle algılanır. Kısacası, dağıtımlar birer işletim sistemidir.

@yaren, sen önce ne yapacağına karar vermelisin. 12.04 kuracaksan onun için araştırma yap. Eğer acelen yoksa amcan sana yardımcı olsun zira kafan çok karışmış durumda.

Cevaplar gelmiş arada. @can_66, onlara da dağıtım denebilir rahatlıkla. Linux çekirdeğinin üzerine örülmüş her şeye dağıtım denilebilir. Tabi işletim sistemi de denebilir bu dağıtımlara zira işletim sistemi olarak vazife görmektedirler.

Yine cevaplar gelmiş. @NightBlue, senin kafanda da karışıklıklar var :) GNU işletim sistemidir evet, çekirdeği de Hurd olacaktı ancak olamadı ne yazık ki. Ne oldu? Linux çıktı o ara çekirdek olarak. Gnu projeleri aktarıldı Linux tarafına, oldu sana dağıtımlar yani işletim sistemleri. Bu konu Richard Stallman'a kadar uzanır: Linux demeyin GNU/Linux deyin. Ben gerek görmüyorum, görenler vardır GNU/Linux der o ayrı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yaren

Alıntı yapılan: Ryuzaki - 13 Haziran 2012 - 01:52:03
@Yaren; Evde arıyorum deyince kast ettim belki evde vardır diye. Zira senin için en sağlıklısı o olacaktır.

zaten benim xp m orjinal değildi ki :D

heartsmagic

@yaren, sorununu çözmek için açtığın bu konuyu daha fazla salataya çevirmeyelim bence. Sen söylenenleri yapmaya çalış. Başında da araştırma geliyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yaren

Alıntı yapılan: heartsmagic - 13 Haziran 2012 - 01:54:49
Ben biraz ortalığı karıştıracağım ancak doğruları söylemek lazım. Ubuntu ve onun gibi dağıtımlar "işletim sistemi" olarak geçerler. Linux çekirdektir aslında ancak genel olarak ifade edildiğinde onu da işletim sistemi olarak algılayabiliriz ki genel anlamda da öyle algılanır. Kısacası, dağıtımlar birer işletim sistemidir.

@yaren, sen önce ne yapacağına karar vermelisin. 12.04 kuracaksan onun için araştırma yap. Eğer acelen yoksa amcan sana yardımcı olsun zira kafan çok karışmış durumda.

Cevaplar gelmiş arada. @can_66, onlara da dağıtım denebilir rahatlıkla. Linux çekirdeğinin üzerine örülmüş her şeye dağıtım denilebilir. Tabi işletim sistemi de denebilir bu dağıtımlara zira işletim sistemi olarak vazife görmektedirler.

Yine cevaplar gelmiş. @NightBlue, senin kafanda da karışıklıklar var :) GNU işletim sistemidir evet, çekirdeği de Hurd olacaktı ancak olamadı ne yazık ki. Ne oldu? Linux çıktı o ara çekirdek olarak. Gnu projeleri aktarıldı Linux tarafına, oldu sana dağıtımlar yani işletim sistemleri. Bu konu Richard Stallman'a kadar uzanır: Linux demeyin GNU/Linux deyin. Ben gerek görmüyorum, görenler vardır GNU/Linux der o ayrı.

amcam istanbulda ama yine de sorarım.bunu hiç düşünmemiştim :)

NightBlue

@yaren windows ilemi yoluna devam edeceksin yoksa Linux ile mi karar vermelisin.Linux ile devam etmek istersen ubuntu tr ve üyeleri hep burdadır.

yaren

Alıntı yapılan: NightBlue - 13 Haziran 2012 - 01:59:10
@yaren windows ilemi yoluna devam edeceksin yoksa Linux ile mi karar vermelisin.Linux ile devam etmek istersen ubuntu tr ve üyeleri hep burdadır.

tabi ki linux :)

NightBlue

Bir cd bulup ubuntu yu veya başka bir dağıtımı kurduğunda ubuntu tr sana seve seve yardımcı olacaktır ama tabi linux konusunda araştırmada yapmalısın.Takıldığın bir yer olursa ubuntu türkiye ' ye gelip sorabilirsin bunun yanındada linux ile ilgili bilgi kazanmalısın yani okumayı sevmen gerek  :)

yaren

56% yüklendi 12.04 ubuntu. 100% yüklenince pc yi kapatıcam ya, kaybolmaz değil mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Haziran 2012 - 02:05:31

bişi daha sorucam windows um daki resimlerimi müziklerimi falan alabilir miyim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Haziran 2012 - 02:07:27

diyelim ki ben boş bir cd buldum ve bunu taktım. normal dosya atar gibi mi atıcam.çünkü wiki de değişik değişik bişeyler var anlamadım gitti :(

NightBlue

@yaren iso dosyasını cd ye yakmalısın.Bunun için brasero programını kullanabilirsin.

matrax_41

1. soru
%100 tamamlanınca kapatabilirsin bilgisayarını.

2. soru
Eğer kurarken yanlışlıkla silmediysen diskin o bölümünü alabilirsin.

3.soru
Direk kopyalamayacaksın. İso dosyasına çift tıkladığında brasero adlı bir program açılır onunla cdye yazacaksın.

yaren

tekrar yüklemem lazım sanırım.tam yüklenmeden kapattım. neyse ya ne olacak :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Haziran 2012 - 13:56:38

yüklendi.şimdi ne yapmam lazım??

burk

@yaren yaşınız 13 olabilir ancak forumda araştırma yapmanız lazım.

yaren

Bakın şimdi ben boş bir cd'ye attım ve geri taktım. Amcamla konuştum bana bu şekilde yap dedi. Bende yaptım. Taktım ama error hata veriyor. Ubuntu'nun orjinal cd'si ne kadardır diye sordum, bedavaymış sanırım öyle dedi 15 gün sürermiş gelmesi...

Düzenleme Notu: Lütfen yazım kurallarına uyunuz.

matrax_41

Alıntı yapılan: yaren - 13 Haziran 2012 - 16:49:20
bakın şimdi ben boş bir cd ye attım ve geri taktım amcamla konuştum bana bu şekilde yap dedi bende yaptım taktım ama error veriyor. ubuntunun orjinal cd si ne kadardır diye sordum bedavaymış sanırım öyle dedi 15 gün sürermiş gelmesi...

Eskiden bedava gönderiliyordu ama iptal oldu o sistem. Sen cd yazma ve kurulumla ilgili başlıklara bak forumda.

yaren

yaren

aslında, ubuntu 8.10 muş meğer kullandığım ..

burk

@yaren 12.04'ü de indirip deneyebilirsiniz.

yaren

indirdim ama cd ye atamadım.zaten amcam gelsin onda cd varsa direk yükleyeceğim.böyle olmuyor yahu.ne kadar uğraşsam da ne chromium ne de  flash yükleyebiliyorum ya .sıkıldım ben.olmadı yine windows indiricem...

NightBlue

@yaren siz olayı kavrayamamışsınız.Bir karar verirsiniz.Bu sadece isim veya görünüm ile ilgili değildir.Açık kaynak yazılımlar mı kullanmak istiyorsunuz kapalı kaynakmı.İkisinden birini seçmelisiniz.Ya windows kurar bilgisayarınızda eskisi gibi kullanırsınız.Yada açık kaynak yazılımlar,İşletim sistemleri(Linux,BSD) kurup araştıp,öğrenip kullanırsınız.Seçim size kalmış.Sizi kimse zorlamıyor.Bir karar verin ve o kararın arkasında durun.Araştırmayı sevmiyorsanız veya bilgisayar ile uğraşmayı sevmiyorsanız özgür  yazılımlar,işletim sistemleri (Linux,BSD) size göre değildir.

burk

Kolay gelsin @yaren, Windows'a geçtiniz mi?

yaren

işte birazdan brasero ile hem ubuntu 12.04 ü hemde windows xp pro yu ayrı ayrı atıcam cd lere :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Haziran 2012 - 00:24:30

Arkadaşlar yardımlarınız için hepinize minnettarım.Ubuntu 12.04 ü cd ye attım.Çalıştırdım da.Şimdi nasıl indireceğime bakacağım.Çok saolun  :-* ;D

yaren

1 Haftaya yakın bir zamandır Ubuntu 12.04 LTS kullanıyorum.Biraz yavaş sanki.Ama neyse çok teşekkür ediyorum hepinize.Çok yardımcı oldunuz.Saolun :) :)

-Yaren

cagriemer

Sorununuz cozuldu ise; cozuldukonusu