MicroSD ubuntu live program yükleme

Başlatan kmgr_x, 10 Haziran 2012 - 04:10:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kmgr_x

Slm Selam arkadaşlar. Ben 2gb microSD hafıza kartıma ubuntu kurdum ve *bilgisayarı onunla boot yapıp başlatıp live canlı medya olarak çalıştırabiliyorum. Ancak aklıma bir fikir geldi. Bu hafıza kartını yanımda taşıyarak bir nevi kendi *bilgisayarımı yanımda taşımak gibi olsun istiyorum. Yani hafıza kartından canlı olarak çalıştırdığım Ubutuntu'ya istediğim programları yüklesem ve başka *bilgisayara taktığımda o *bilgisayarda sanki benim *bilgisayarımmış gibi ubuntu çalıştırsa programlarıyla ve kayıtlı belgelerimle falan..... Nasıl yapabilirim böyle bir şeyi?

Düzenleme Notu: Lütfen yazım kurallarına özen gösteriniz.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2012 - 21:45:52

Yazım kurallarına elbette özen gösteririz ama türkçeye ingilizce terimler olarak geçmiş olan kelimeleri neden türkçeleştiriyoruz? yani bilgisayar bilimine başlatmak boot etmek olarak geçtiyse yada live CD yi canlı sidi olarakmı yazmak zorundayız?...  biz neden bilgisayar biliminin terimlerini değiştiriyoruz... herşeyi türkçeleştirerek türkçeyi zenginleştirmezsiniz dili saf halde tutmak dilin gelişimini engeller.... computer kelimesini türkçeleştirdikte ne oldu adı bilgisayar oldu maşallah bilgi sayıyor valla :) trenede bir zamanlar alttan ittirmeli üstten öttürmeli çok oturgaçlı götürgeç demişti TDK hatırlarsanız :) yazım kurallarına uymak ayrı dili yozlaştırmak ayrıdır lütfen terimleri türkçeleştirmeye kalkmayalım. saygılar tüm ubuntu severlere :D

mrtrca

Alıntı yapılan: kmgr_x - 10 Haziran 2012 - 04:10:06
trenede bir zamanlar alttan ittirmeli üstten öttürmeli çok oturgaçlı götürgeç demişti
:D ;D :D katılıyorum.
fotokopi = tıpkıçekim
faks=belgegeçer

ama ne yazıkki  bize ait herhangi bir teknoloji olmadığı için bize ait adı da yok. boot dünyanın her yerinde boot ama biz Türkler milliyetçi olduğumuz için bizde de başlangıç. reboot yazsak üstünü çizip yeniden başlangıç yazacak arkadaşlar, restart yazsak da üstünü çizip tekrar yeniden başlangıç yazacaklar.
arkadaşlar boot = başlangıç değildir. boot = boot 'dur.

ayrıca;
Bit =?
Byte=?
Kilobyte=?
vs. vs.
bunlar için bir sözlük yapın da oradan bakıp Türkçelerini yazalım.
neyse burası yeri değil.

sanırım istediğiniz işlemi http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=8528.0 adresinde anlatılan remastersys programı ile yapabilirsiniz.

Saygılar,

if

İki üyeyi de 7 günlük bir süre için yasakladım. Umarım bu sürede forumu dolaşır da neden yazım kurallarına önem verdiğimize dair onlarca iletimizi okurlar.

heartsmagic

Bu süre içerisinde aynı zamanda TDK'nin hiçbir zaman "alttan ittirmeli üstten öttürmeli çok oturgaçlı götürgeç demişti" değişikliğini, önerisini yapmamıştır. Hani benim yaşım tutmuyor hatırlamıyorum. Sizlerin yaşı kaç ki bunu hatırlıyorsunuz onu da merek etmiyor değilim.

Biz Ubuntu'dan, bilgisayardan önce dilimizi seviyoruz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mrtrca

Arkadaşlar,
amacınız nedir, misyonunuz nedir ben bilemem. Ancak herhangi bir İşletim Sisteminin forumunda kimse farklı dil veya kelime kullanıyor diye yasaklanamaz. Bu özgürlüğü aykırı, tıpkı Türkiye'de bir İngiliz'in İngilizce konuşuyor diye sınır dışı edilmesi gibi bir şey. Ama yine de siz bilirsiniz. Bu forumdan uzaklaşınca başka forumlar gezdim. fedora forumları, ubuntu forumları gezdim ve kimse beni Türkçe konuşuyorum diye uzaklaştırmadı,

Bence Özgürlük ne demektir iyice bi anlamak gerekir.

Saygılar,

Not: İsterseniz üyeliğimi iptal edebilirsiniz veya girdiğim ip'leri veya girdiğim şehrin hostunu yasaklaya bilirsiniz? Bu sizin anlayışınıza bağlı.

if

Alıntı yapılan: mrtrca - 19 Haziran 2012 - 10:26:28
amacınız nedir, misyonunuz nedir ben bilemem.

Elimizden geldiğince başta Ubuntu olmak üzere GNU/Linux dağıtımları için yardımda bulunmak. Bu yardım için bu forum sadece bir araç. Ama bu aracın kullanımı için belirli kurallarımız var ve bunlara uyulmasını istiyoruz ki siz de üye olurken bu kurallara uyacağınızı kabul etmiş oluyorsunuz.

Alıntı yapılan: mrtrca - 19 Haziran 2012 - 10:26:28Ancak herhangi bir İşletim Sisteminin forumunda kimse farklı dil veya kelime kullanıyor diye yasaklanamaz. 

Evet, farklı dil ve kelime kullanıyor diye kimseyi yasaklamadık; uyarılmasına rağmen imlâya uymuyor, Türkçe karşılıkları varken İngilizce'lerini kullanıyor diye ve bu yaptığını da bizleri bu dünyanın diline 'kapalı' kendisini de 'açık, bilen' konumuna yerleştirip yapanları yasaklamışlığımız var.

Alıntı yapılan: mrtrca - 19 Haziran 2012 - 10:26:28Bu özgürlüğü aykırı, tıpkı Türkiye'de bir İngiliz'in İngilizce konuşuyor diye sınır dışı edilmesi gibi bir şey.
Hangi özgürlüğe? Ana dilinizin kelimelerini kullanmayı istemenin neresi özgürlüğü kısıtlayıcı bir davranış? Yok ana diliniz İngilizce ise buyrun, İngilizce bölümümüz var, aynı kuralların geçerli olduğu.

Alıntı yapılan: mrtrca - 19 Haziran 2012 - 10:26:28Bu forumdan uzaklaşınca başka forumlar gezdim. fedora forumları, ubuntu forumları gezdim ve kimse beni Türkçe konuşuyorum diye uzaklaştırmadı,

Ne yani, "Senin ana dilin Türkçe, niye Türkçe yazıyorsun?" diye uzaklaştırmalarını mı bekliyordunuz?

Alıntı yapılan: mrtrca - 19 Haziran 2012 - 10:26:28Bence Özgürlük ne demektir iyice bi anlamak gerekir.

İnternette bulunuluyor olmak, sınırsız özgürlüğe sahip olmak anlamına gelmiyor.

Burada asıl nokta, nerede yazıyor olursak olalım kendi dilimizi ( Türkçe ise Türkçe, Arapça ise Arapça vs.) düzgün kullanmaya özen göstermek gerektiğidir. Dilimize yapışmış yabancı bir kelimenin karşılığı bilinmiyorsa öğrenilmelidir ki bizler asıl işimizin yanında imlâ denetimi yaparken bunu da amaçlıyoruz.

kmgr_x

Bu site gerçekten ubuntu severlere ve özgür yazılım severlere hizmet etmek için onlara bilgi sunmak için mi var yoksa bazı site yöneticilerinin ve adminlerin kabarmış egolarını dikdatörlük yaparak tatmin etmek için mi var? ben elimden geldiğince imla kurallarına uymaya çalışıyorum... ancak bazı bilgisayar bilimine terim olarak girmiş bazı kelimeleri kullanıyorum diye yasaklanmam yasaklayan adminin egoistliğindendir sanırsam ilk defa büyük bir foruma admin yada mod oluyor bu yüzdende egoları tavan yapmış durumda eee haklı tabi diktatörlük insanın doğasında var... neyse sayın admin o halde sizde GNU yazmayın genel kamu lisansı yazın nede olsa ben konu açarken "boot etmek" terimini "başlatmak" olarak değiştirdiniz sizde GNU yazmayın GKL yazında önce siz örnek olun :) neyse sayın egoist admin :)

heartsmagic

Evet @kmgr_x, ilk defa "adminlik" yapan insanlarız biz ve egomuzu tatmin ediyoruz. Dilediğin forumda, dilediğin yöneticilerle iş görebilirsin.
Yasak kaydını @kmgr_x için süresiz olarak değiştiriyorum.

@mrtrca, aslında @if gerekli açıklamayı yapmış, burası belirli kurallara tabi bir yer. Kısacası kimse her şeyi yapacak özgürlüğe sahip değil. Biz bu forumda yardımlaşırken, bir şeyleri paylaşırken güzel Türkçemizi de korumaya çalışıyoruz. Lütfen bunu çok sığ seviyelere çekerek "yabancı kelime kullandı" diye ifade etme, haksızlık etmiş olursun.

Memnun olmayan belirtildiği gibi dilediği mecrada gezinebilir. Ancak, burada bir şeyler yaparken lütfen ifade edilen şeylere uymaya çalışın.

mrtrca

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Haziran 2012 - 19:32:57
Memnun olmayan belirtildiği gibi dilediği mecrada gezinebilir. Ancak, burada bir şeyler yaparken lütfen ifade edilen şeylere uymaya çalışın.

kusura bakmayın ama,
benim eleştrim sizin kurallarınız değil,
ama ne olduğunu da anlatmaya çalışmayacağım,

kendimi uzaklatırıyorum.
zaten foruma üye olmak isteyenlerin, olmasına izin vermek veya vermemek de sizin elinizde,

ben doğru olduğunu düşündüğüm bir şeyi savunduğum için sizden özür diliyorum, görünen o ki siz kendi doğrularınızı doğru olarak kabul etmeyen insanlar haricindeki insanları sanal ortamınıza  dahil etmek istemiyorsunuz. Forum sizin, proje sizin, kural sizin bize de ya uymak ya da uymamak düşüyor. Ben uymamayı tercih ediyorum.

Saygılarımla,

heartsmagic

Eleştirdiğin şey söylediğin üzere senin doğruların. Eğer kurallarımızı eleştirmiyorsan boşuna konuşuyoruz, söylediğin üzere aynı paydalarda buluşamayız. Elbette bizim gibi düşünen insanlar aramıyoruz ama madem bir ortama giriliyor kurallara uyulmalı. Eğer kurallara uyulmayacaksa "Sizin gibi düşünenleri kabul etmiyorsunuz" denmemeli. Aksi takdirde düzen namına bir şeyden söz edilemez.

Saygılar bizden.

burk

Genel olarak anlamadığım şey üyelik sözleşmesinde kuralları kabul ettikten sonra gelip burada sanki kandırılmışçasına  "vay dil dil kuralları şöylemiş, ulan uygulayanlar böyleymiş" şeklinde çemkirmenin ne anlamı var? Genel terimleri İngilizce yazabileceğiniz, ne Türkçe ne İngilizce olan melez bir dil kullanarak derdiniz anlatacağınız onlarca forum var.

Bunun da dışında siz burada kandırılmışcasına ne kadar çemkirirseniz çemkirin bizler elimizden geldiğince, doğru olduğunu düşündüğümüz ve çoğu zaman esnek tuttuğumuz dil kurallarını uygulamaya devam edeceğiz.

alquirel

Alıntı Yap
Bu forum o kadar özgür ki, Yöneticilerin istediğinden başka kelime dahi yazılamıyor.
Yazarsanız en az 1 hafta uzaklaştırılırsınız  ona göre.

@mrtrca, olayın ismini farklı koyarak bizi hedef tahtası yapmaya çalışmayın lütfen. Buradaki olay "bizim istemediğimiz kelimeyi yazma" olayı değil.

Bu forum insanların birbirleriyle iletişime geçerek sorunlarını çözmelerine yarıyor. Gördüğünüz gibi ilk adım "iletişim". Bu iletişimin de sağlıklı bir iletişim olması gerek ki insanlar memnun bir şekilde sorun çözme amaçlarını yerine getirsinler.

Sağlıklı bir iletişimin de ilk şartı "kullanılmakta olan" dilin kurallarına uymaktır. Buradaki tartışmanın başlangıcına baktığınızda yapılan düzeltmenin şunlar olduğunu göreceksiniz.

» Slm => Selam
» boot yapma => başlatma

İlk kullanımın dilin hiçbir kuralına uymadığını anlatmaya gerek yok sanırım.
"boot yapma" konusuna gelirsek, yapılacak ilk iş onun Türkçe bir karşılığını bulmaktır. Ve bulunan Türkçe karşılık da "başlatma"dır. Hadi diyelim bu kelime "boot" yapmayı karşılamıyor, bu durumda da yapılacak iş kelimeyi Türkçeleştirmektir. Çünkü Türkçe "yazıldığı gibi okunma" kuralına sahiptir. Yani "boot yapma" şeklinde değil "but yapma" şeklinde yazmak zorundasınız.

Yani sizin "boot yapma = boot yapma" fikriniz (başlatma kelimesi niye karşılamıyor, onu da anlayabilmiş değilim) doğru da olsa, yanlış da olsa sonuç değişmiyor. "Boot yapma" kullanımı Türkçe kurallarına aykırı bir kullanımdır.

Yani, imzanızda yazdığınız gibi burada yapılan iş istemediğimiz kelimeleri yazanları yasaklamak değil, kullanılan dilin kurallarına uymayanları uyarmak, ukala ve küstah tavırlarına devam etmeleri halinde de yasaklamak.

Kelime oyunlarıyla bizi suçlu durumuna düşürmeye çalışmayın boşuna.

heartsmagic

Ben imzayı yeni görüyorum. Önerim şu böyle imza ile laf çakacak arkadaşlara, madem imzada laf çakacaksınız bari o düşünceye nasıl hasıl olduğunuzu gösteren bu başlığın bağlantısını da geçin, insanlar anlasınlar neyin ne olduğunu.

Türkçe'yi korumak da suç ve özgürlüğe müdahale oldu. Bir yaşıma daha girdim. Tabi eleştiri eleştiri diye eleştiren arkadaşlar benim yaş ve TDK konusundaki sorularımı da es geçivermişler. Madem yumurtlandı bir şey arkasında dursaydınız.

alquirel

Benim de belirtmeyi unuttuğum birkaç nokta kalmış.

Alıntı yapılan: mrtrca - 19 Haziran 2012 - 21:41:23
görünen o ki siz kendi doğrularınızı doğru olarak kabul etmeyen insanlar haricindeki insanları sanal ortamınıza  dahil etmek istemiyorsunuz.

Farkettiyseniz kocaman bir anlatım bozukluğu mevcut burada.
Dikkatten kaçmıştır, farkedilmemiştir, bilmeden yapılmış bir hatadır, bir şey demiyorum.
Ama "Türkçeyi korumak", "kuralları uygulamak" gibi konuları konuştuğumuz, savunduğumuz şu başlıkta çok dikkat çekiyor.

Bir de,

Alıntı yapılan: mrtrca - 19 Haziran 2012 - 10:26:28
Ancak herhangi bir İşletim Sisteminin forumunda kimse farklı dil veya kelime kullanıyor diye yasaklanamaz.

Bu cümleyi kuran bir kişinin düştüğü hatayı ve yaptığı haksızlığı görmesi için şu başlığa bakması gayet yeterlidir.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=4923.0