Ubuntuyu kaldırıp Lubuntu veya Xubuntu kurmak

Başlatan SilverW, 10 Haziran 2012 - 00:15:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SilverW

Merhaba arkadaşlar,

Ubuntuyu kaldırıp xubuntu veya Lubuntu Kurmak istiyorum nedeni ise sistem gereksinimleri 2gb ramim var ama yinede lubuntu istiyorum, Yada ubuntunun yanına araştırma yaptım ama kafam almadı,

Aralarındaki farkı söylebilecek arkadaşlar olursada çok sevinirim :), sürücü sorunu olacakmı ? bunu merak ediyorum

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

if

@SilverW, sorularınızın cevabı forumda var.

SilverW

@if
Alıntı Yaparaştırma yaptım ama kafam almadı

Kıssadan hisse olarak anlatmanızı istemiştim sadece ubuntunun yanına başka dağıtım kurma 1 konu var çok karışık geldi bi yandan cizim bi yandan programlama kafam almadı kusura bakmayın.

gelturi

Ubuntu yanına lubuntu xubuntu kubuntu kurabilirsiniz dilediğinizi  kullanır diğerlerini hali hazırda bekletirsiniz onlarıda ne zaman isterseniz o zaman kullanırsınız.Ubuntu ve diğerlerinin farkı farklı masa üstü yöneticisi kullanmalarıdır sistemin çekirdeği aynı kullanılan sürücüler aynıdır sadece görsellik ve hız değişir .Şöyle diyebiliriz ne kadar görsellik o kadar eksi hız ne kadar sade o kadar hız ama işlevsellik aynıdır aşağı yukarı .başka merak ettiğiniz konular varsa forumda hepsi mevcut ama burdanda sorarsanız ama çabuk ama geç biri çıkıp fikrini söyleyecektir ama en güzeli kişinin kendi araştırması tabi :)

yavuz21

aslında en güzeli hepsini tek tek denemek dönüp dolaşıp ubuntuya geri geldim şahsen ve mutluyum arada Gnome masaüstünü kullanıyorum Pc de 1 GB ram var ve hız olarakda fena değil.

SilverW

şimdi ben çizim yapıyorum lubuntu veya xubuntu kurarsam daha iyi bi çizim yapabilirmiyim yani performans artarmı ?

if

@SilverW, işlemciyi nisbeten yormayan ve RAM'i fazla kullanmayan bir sistem olduğu için daha verimli olabilir.

SilverW

winede bile çalıştırsam windowstan daha verimli yapıyorum cizimleri :)