Ubuntu harddisk ten boot etmiyor, USB ile açılıyor

Başlatan hopelephant, 09 Haziran 2012 - 01:22:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hopelephant

Merhaba arkadaşlar.

Ubuntu iso dosyasını usb ye yazdırdım ve bios tan usb seçerek kurulumu yaptım. Kurulumu yapacağım alanda 640 gb harddisk seçtim ve kurulum bittiğinde baktım ki usbden boot etmeyince açılmıyor :S
Harddisk boot edince siyah ekranda imleç :S
Ubuntu harddiskte kurulu, işletim sistemini açtıktan sonra usb çıkarabiliyorum.

Bu arada tekrar kurulum yapmak için usb boot ettiğimde Ubuntu direk açılıyor, iso da mı gitmiş?
usbde içerik şöyle;
boot, casper,dists,efi,install,pics,pool,preseed,syslinux klasörleri ve
autorun.inf, casper-rw, ldlinux.sys, ms5sum.txt, README.diskdefines,wubi.exe dosyaları.

Yardımlarınızı bekliyorum.

if

@hopelephant, sanırım grub'u parmak belleğe kurdunuz. Ubuntu'yu açtıktan sonra parmak belleği takın ve USB başlangıç diski oluşturucu ile parmak bellek üzerinde yeni bir kurulum medyası oluşturun. Sonra bu parmak bellekle açın bilgisayarı ve forumda bulunan yeniden grub2 kurulumundan faydalanarak grbu2'yi kurun.

hopelephant

Alıntı yapılan: if - 09 Haziran 2012 - 01:42:01
@hopelephant, sanırım grub'u parmak belleğe kurdunuz. Ubuntu'yu açtıktan sonra parmak belleği takın ve USB başlangıç diski oluşturucu ile parmak bellek üzerinde yeni bir kurulum medyası oluşturun. Sonra bu parmak bellekle açın bilgisayarı ve forumda bulunan yeniden grub2 kurulumundan faydalanarak grbu2'yi kurun.

Cevap için teşekkürler.
Kurulum sırasında 2. sıradaki windows 7 üzerine kur seçeneğini seçtim.
Parmak bellek nedir bilmiyorum açıkcası ama Ubuntuyu açtıktan sonra parmak belleği takın demişsiniz ama zaten usb üzerinden açılıyor sadece.
Bir de "make startup disk" ile kurulum medyası oluşturmak için ubuntu iso dosyasını yeniden mi indirmeliyim?
Sorularım acemice olabilir kusura bakmayın.

if

@hopelephant, parmak bellek usb'dir.

Alıntı YapUbuntu harddiskte kurulu, işletim sistemini açtıktan sonra usb çıkarabiliyorum.

Parmak bellekle başlatın, masaüstüne düşünce parmak belleği kaldırırsınız. Yeni bir kalıp (.iso) indirmeye gerek yok.