Ubuntu Yükleme Yardım :(

Başlatan zeal69, 08 Haziran 2012 - 15:09:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeal69

Windows 7 64 bit üzerine Ubuntu 12.04 64 bit yükledim. Bilgisayarı kapatıp açtım. boot Grub ekranında 2 seçenek gelıyo geliyor Windows 7 ve Ubuntu olmak üzere. Ubuntu'ya gelip enter'a bastığım anda aynı bu sitenin arkaplan rengi gibi mor bir ekran geliyor. 1 sn sürüyor. Sonra ekran, fare ve klavyenin ışıkları sönüyor. Hersey devre dışı *kalıyor fakat *bilgisayar açık. 1 saate yakın bekledım ama bir şey olduğu yok. Yardımlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

Düzenleme Notu: Lütfen yazım kurallarına özen gösteriniz.

if

@zeal69, Ubuntu'yu seçtiğiniz ekrandayken çekirdek önyükleme seçeneklerinden[1] sırasıyla acpi=off, nomodeset, noapic ve nolapic seçeneklerini kullanarak başlattığınızda masaüstüne düşebiliyor musunuz? Kullandığınız bilgisayarın marka ve modelini alabilir miyim?

[1] http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

tefoski

- gurup ekranında - alt satır, kurtarma seçeneğini bir denemelisiniz ...
BirDost

sabian

Bu sorunla önceki sürümlerde defalarca karşılaşmış ve uzun süre sonra çözüme kavuşmuştum. Forumdaki arkadaşlarımızdan birinin verdiği aşağıdaki kodu, Grub ekranına geldiğinizde F6'ya basında çıkan kod satırının "quite splash" kısmının yerine yazacaksınız. Daha sonra "Enter" tuşuna basıp giriş yapabilirsiniz.

Kod:
processor.nocst=1
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

zeal69

Çekirdek önyükleme seçeneklerine nerden ulaşacağım

zeal69

"Canlı cd/usb'nizle açtığınızda bilgisayarınızı, ilk karşılaşacağınız ekran Dil Ekranıdır." bende dil ekranı gelmıyor ki sadece mor bi renk sonra ekran kapanıyor.

if

@zeal69, kurulu bir Ubuntu var sizde. O yüzden "1.2. Kurulu işletim sistemini çekirdek parametreleriyle paşlatmak" kısmı sizi ilgilendiriyor.

zeal69

Özür dilerim peki denicem sonucu yazıcam.

if

zeal69

menüde "Ubuntu" nun üzerindeykende "e" tuşuna basılı tuttum olmadı entera bastım açılırken "e" tusuna basmadım yine bisey olmadı aynı

if

@zeal69, canlı cd'den başlatmıyorsunuz değil mi? "Hard disk"e kurulu Ubuntu için.Bilgisayarı ilk açtığınızda Windows ve Ubuntu'ya girmek için bir ekran geliyor, o ekrandayki Ubuntu üzerine gelip e'ye basmalısınız.

zeal69

Evet ekranda Windows 7 ve altında Ubuntu yazıyor ubuntunun üzerine gelip e tusuna basıyorum hic bir sey olmuyor :S

if

Haydaa:)

O ekrandayken Window'u seçtiğinizde girebiliyor musunuz Windows'a?
Alıntı YapWindows 7 64 bit üzerine Ubuntu 12.04 64 bit yükledim
Üzerine derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Nasıl yüklediniz? Yüklerken disk biçimlendirme ekranında ne seçimiştiniz?

zeal69

Windows 7 kuruluydu internetten ubuntu setup dosyasını indirdim ve D: diskine kurdum

Şu an zaten ordan Windows 7 yi seçip giriyorum sanırım ben yanlış bi kurulum yaptım :D

if

Numlock açık olabilir. Numlock'u kapatıp deneyin.

zeal69

Herneyse o zaman ben adam gibi en baştan kurulum yapıyım ben bu "ubuntu-12.04-desktop-amd64.iso" dosyasını flash belleğe atıp pc yi baslattığımda kurulum ekranı gelıcek mi

if

@zeal69, evet öyle olacak. Windows üzerinden usb'ye nasıl kurulacağı anlatılıyor. Siz sanırım wubi kurulumu yaptınız daha önce.