[Çözüldü] Seçimi değişkene atama

Başlatan fghty, 08 Haziran 2012 - 04:06:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fghty

Bu resimde seçili olan kelimeyi değişkene atayabilir miyiz? Yada bu kelimeyi kopladaığımızda değişkene atayabilir miyiz?

sem

Soru enteresan... Tam olarak anlamadım açıkcası. İstediğiniz kelimeyi değişkene atayabilirsiniz;

degisken = "atanacak_kelime"
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

fghty

Hocam değişken atamasını biliyorum. Benim sorduğum mesela bi pdf belgesi açtığımızda oradan bi kelime seçince o seçtiğimiz kelimeyi değişkene atamak istiyorum.

ersinkandemir

Where there's a shell, there's a way.

fghty

#-*-coding: utf-8 -*-
import gtk

def _clipboard_changed(clipboard, event):
    text = clipboard.wait_for_text()

clip = gtk.clipboard_get(gtk.gdk.SELECTION_PRIMARY)
clip.connect("owner-change", _clipboard_changed)

Linkini verdiğini sitede bu kod var. Bu kodları dosyaya katdettiğim de düzgün çalışmıyor ama konsolda kod çalışıyor. Bi de benim tam yapmak istediğim bu değil ben asıl fareyle seçtiğim kelimeyi pythonun algılamasını nasıl sağlayabilirim? Bi de kelimeyi kopyaladığımız da bu kelimeyi pythonla nasıl yapıştarabiliriz?

ersinkandemir

Konu biraz ağır. Bence şöyle bi' Python uzmanına soralım: http://www.istihza.com/forum/

fghty

:) Hocam oraya da sordum.  :D Daha cevap gelmedi. Zaten python konusunda en çok takip ettiğim iki site var biri bura biri de istihza.

ersinkandemir

kistihza [at] yahoo [nokta] com mail adresiyle Sn. Fırat Özgül'e ulaşmayı deneyin belki forumu sık kontrol etmiyordur.

fghty

Doğru bu aralar fazla giremiyor gibi. Bi de bu konuyla ilgili aklıma bişey geldi. Yazıyı koplama tuşu ctrl+c ben bunu pythonla tuş kodlarıyla yapsam dediğim şey mümün olur mu?

alquirel

Eğer işe yarayacaksa, ve eğer uçbirim üzerinde çalışıyorsanız Ctrl + C değil Ctrl + Shift + C ile kopyalama yapabilirsiniz.
(Kes ve Yapıştır işlevleri de Shift tuşuyla birlikte iş görür uçbirim üzerinde.)

ersinkandemir

import win32clipboard

data = win32clipboard.getClipboardData()

Kopyalanmışsa bu şekilde okuyabilirsiniz. (Ekran görüntüsü Windows'tan olduğu için Windows'a uygun şekilde araştırdım.)
Bizim tarafta ise daha kolay. "xsel" paketi tam olarak bu işi yapıyor. :)

fghty

Evet şimdilik windows la devam ediyorum. :) Bilgiler için çok sağolun. Bi deneyeyim bakalım bişeyler yapabilecek iyim.

sem

Kopyalamadan salt olarak taranmış olan metnin Python içerisinden algılanabileceğine dair şüphem var. Clipboard dedikleri bu bellekte bir alana yerleştirilmiş bir veri olsa pek ala bellekte bu bölüme ulaşmayı yarayan çeşitli yöntemler var, Python sınıfı olabilir, GTK sınıfı olabilir, QT sınıfı olabilir.  Öncelikle araştırmanız gereken konu, dediğiniz gibi bir işlemde sistemin nasıl davrandığı? Çünkü her uygulama aynı davranmayabilir. Benim PDF okuyucu yazdığımı düşünün örneğin, pek ala sayfaları JPP gibi bir formatta saklayabilirim. Bu durumda sistem herhangi bir metni tarayamaz.

Verdiğim örnekte varmaya çalıştığım nokta şu; bir uygulamadan bir metnin taranması durumu doğrudan sistemi bağlayan bir konu mu? Yoksa tarama yapılan uygulama içerisinde olan bir özellik mi. Eğer bir şekilde sistem ile alakalı bir durum ise sistemin verdiği tepki nedir... Bu tepki bilinmeden yapılması zor bu işlemin.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

fghty

Hocam aslında kopyala yapıştırı da ondan düşünmüştüm. Çünkü her dosya sistemi farklı ama her dosyadan kopyala yapıştır yaptığımızda aynı işlem oluyordur diye düşünmüştüm.