[Anket] En Güzel Masaüstü Yarışması (Haziran 2012)

Başlatan alquirel, 07 Haziran 2012 - 21:22:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

[Anket] En Güzel Masaüstü Yarışması (Haziran 2012)

KemalALKIN
9 (19.1%)
hslinux
28 (59.6%)
Mustafa Kalkan
1 (2.1%)
decent
9 (19.1%)
berat01
1 (2.1%)
Linux
14 (29.8%)
meffendi
3 (6.4%)
alquirel
5 (10.6%)
Sherlock Holmes
10 (21.3%)

Toplam Oy Verenler: 47

Oylama kapandı: 14 Haziran 2012 - 21:22:53

heartsmagic

İlginç bir noktaya değinilmiş ama insanlara "korsan mı kullanıyorsun" diye sorma durumumuz yok ne yazık ki. Forumda daha önce Mac bir bilgisayara sahip olunmadığı söylense bile şu an olmadığını bilemeyiz. Bu bile doğru mu, değil mi tartışılabilir elbette.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matrax_41

Sistem bilgilerinde hackintosh yazıyor. Ve hackintosh mac os işletim sisteminin, mac olmayan bilgisayarlarda çalıştırılabilen korsan versiyonu.

NightBlue

Oylarım @hslinux ve @Sherlock Holmes ' e gitti.İyi olan kazansın  :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: matrax_41 - 13 Haziran 2012 - 00:22:37
Sistem bilgilerinde hackintosh yazıyor. Ve hackintosh mac os işletim sisteminin, mac olmayan bilgisayarlarda çalıştırılabilen korsan versiyonu.

O noktayı kaçırmışım ben. Şimdi oylamaları falan sıfırlamak can sıkıcı olacak. Şu durumda yapılacak en güzel şey yarın kapanacak oylamayı beklemek. Daha sonraki katılımlarda en başta bu gibi meseleleri gözümüzden kaçırmamamız gerekecek sanırım. Forumda kimin neyi ne şekilde kullandığı bizi ilgilendirmez esasen, ancak buradaki konu forumumuzdaki bu şirin yarışma olunca insan ister istemez hassaslaşıyor tabi.

Not: Bizi ilgilendirmeyen kısım neyi ne şekilde kullandığı. Onu ne şekilde elde ettiğinin anlatımına zaten müsaade edilmiyor forumda.

matrax_41

Tabi ki neyi, nasıl kullandığı bizi ilgilendirmez. Dediğin gibi söz konusu yarışma olunca ben de belirtmeyi ihtiyaç duydum.

heartsmagic

En başta görseydik keşke, şunun şurasında bir gün kalınca bu sefer dursun böyle diyesim geliyor içimden.

matrax_41

Dediğin gibi oylama dışı bırakmak oylarda soruna yol açar. Eğer oylamayı birinci bitirme durumu olursa, birinciliği iptal edilebilir.

KemalALKIN

Mac OS X sistemi sadece apple bilgisayarlara kuruluyor. Bunu kurabilmek için özel sürücü düzenlenip çalıştırılıyor. Boot olması için ise açık kaynak sanırım chameleon denen bootloader ile sağlanıyor. Benim apple bilgisayar alacak param yok. Sistemi kurmuşum. O zaman windows masaüstü yarışmalarında aktivasyon ilaçları var mı diye mi araştırmak gerekiyor? Mac sisteminde aktivasyon olayı yoktur. Yarı açık yarı kapalı kaynak sistemdir. GNU yerine XNU denen olay vardır. Darwin isimli bsd çekirdeği kullanır. Macintosh apple bilgisayara deniyor, hackintosh pc deki mac için deniliyor. Sadece apple a kurulma duvarını yıkan bir olayda hackintosh denmiş. Bunun hackerlık vb. ile alakası yok. Intel işlemci mimarisine geçince normal pc de çalışma olayı çıkmış. Biraz daha araştırmanız lazım matrax bey.

Sanırım apple veya bana karşı bir tutumunuz var yada kendinizi sözde korsan araştırmacısı ilan etmişsiniz matrax bey.

Bilgisayara kurunca bir korsan olay olmuyor bunuda belirtelim. Mac dvd kaynağı nerden derseniz belki ben bir orijinal dvd yi kendime kurmuş olabilirim değil mi?

Apple'ın sadece apple makine kuralını yıkan olaya hackintosh denmiş bu kadar basit. Windows sistemdeki gibi aktivasyon ve lisans çalınıp klonlama mevzusu yoktur. Bunuda bilmeniz gerek.

www.tckemal.ist

graindor

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 13 Haziran 2012 - 11:47:39
Mac OS X sistemi sadece apple bilgisayarlara kuruluyor. Bunu kurabilmek için özel sürücü düzenlenip çalıştırılıyor.
Benim apple bilgisayar alacak param yok.
Sadece apple a kurulma duvarını yıkan bir olayda hackintosh denmiş.
Abi duvarı yıkmışsın devirmişsin işte kendin söylüyorsun. :D

KemalALKIN

Alıntı yapılan: graindor - 13 Haziran 2012 - 12:04:13
Alıntı yapılan: KemalALKIN - 13 Haziran 2012 - 11:47:39
Mac OS X sistemi sadece apple bilgisayarlara kuruluyor. Bunu kurabilmek için özel sürücü düzenlenip çalıştırılıyor.
Benim apple bilgisayar alacak param yok.
Sadece apple a kurulma duvarını yıkan bir olayda hackintosh denmiş.
Abi duvarı yıkmışsın devirmişsin işte kendin söylüyorsun. :D

Bildiğimiz firewall gibi duvar değil yahu. Benzetme.
www.tckemal.ist

matrax_41

@KemalALKIN, mac os işletim sistemini Apple üretir. Ve  kesinlikle mac bilgisayarlardan başka bir bilgisayara kurulmasına izin vermez. Yani yaptığın şey korsan kullanım oluyor. Yarışmaya bu masaüstü ile katılmasaydın beni ilgilendirmezdi ne kullandığın. İster korsan windows, ister korsan mac kullan.

noktakom

Kullanımın yasal veya korsan olması ile ilgili değil de yarışmaya katılım kuralları ile ilgili bir sorun var bana göre. Sonuçta burası bir linux forumu ve adayların yarışmaya linux dağıtımları üzerinde oluşturdukları bir masaüstü ile katılmaları gerekiyor. Eğer böyle bir sınırlama yoksa ben de kalkıp windows 8 metro arayüzünün fotoğraflarını koyup yarışmaya aday olmayım...

KemalALKIN

Alıntı yapılan: noktakom - 13 Haziran 2012 - 14:02:24
Kullanımın yasal veya korsan olması ile ilgili değil de yarışmaya katılım kuralları ile ilgili bir sorun var bana göre. Sonuçta burası bir linux forumu ve adayların yarışmaya linux dağıtımları üzerinde oluşturdukları bir masaüstü ile katılmaları gerekiyor. Eğer böyle bir sınırlama yoksa ben de kalkıp windows 8 metro arayüzünün fotoğraflarını koyup yarışmaya aday olmayım...
Masaüstleri ekran görüntüleri kısmında bsd sistemleri ve diğer sistemlere yer verilmiş.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=5.msg5#msg5
Ben bir kaç ay önce ilk kez mac ile girdiğimde sorun olmamıştı yarışmaya. Belirtmiştimde. Demekki UNIX sistemler yarışabiliyor. www.bsd.org sitesinde Apple Mac OS X 1. sırada önemli bsd sistemlerinde sıralanmakta. BSD sistemide bir UNIX olduğuna göre veya şöyle diyelim UNIX türevi olduğu için katılabiliyor. Mac sistemide katılabilir bu durumda. BSD sistemler farklı çekirdekler kullanır. FreeBSD kendi isminde çekirdek kullanır, OpenBSD kendi isminde sonuna gelirsek Apple Darwin ismindeki kendi çekirdeği ile BSD bir grafiksel sistemdir :D.

Windows UNIX olmadığına göre katılamıyor sanırım. Windows konusunda bir şey diyemem kurallar için.
www.tckemal.ist

noktakom

Orada " Diğer işletim sistemlerine ait ekran görüntülerinizi de ekleyebilirsiniz" şeklinde bir açıklama mevcut; ancak orası farklı bir konu. Yarışma kuralları değil onlar. Dediğim gibi bence sorun yarışma kuralları ile ilgili, sadece linux dağıtımlarına ve diğer açık kaynak kodlu işletim sistemlerine ait görüntülerle katılınılabilmesi lazım bence.  Mac OS, windows vs. ile katılımı uygun görmüyorum şahsen.

graindor

@Kemal Alkın.Yanda profil bilgileriniz altında web sitenize bağlantı vermişsin.Web sitenizde  "Window7 lerimiz " "Vista çalışmalarım" "Windows Xp lerim"gibi ilginç başlıklarınız var.
Böyle başlıklarda diyorsunuz ki mesela "Aktivasyon Olarak En Son Çıkan En İyi Otomatik Aktivasyon Sistemi Olan " Boot Drive Slic $OEM$ Crack  Kullanılmıştır."
Bu tip çalışmlar yasal mıdır?Bu tip sitelere bağlantı vermek forum kurallarına aykırı değil mi?

alquirel

Linux ve BSD harici görüntülerin olmasını ben de pek uygun bulmuyorum aslında. Ama burası resmiyetten ziyade samimiyetle yürüyen bir platform olduğu için, mesela @noktakom (lisans ihlali olmadığı sürece) Windows 8 ile yarışmaya katılsa bana pek de abes görünmezdi bu durum. Bizbizeyiz nihayetinde. Ama tabii ki bana abes görünmemesi diğer kullanıcılara da abes görünmeyecek manasına gelmediği için müdahale etmek zorunda kalırdım o ayrı :)

Ancak burada @KemalALKIN'ın durumu tamamen farklı. Çünkü ortada lisans kurallarına uygun olmayan bir durum söz konusu. Eğer @KemalALKIN, yaptığının Apple lisansına uygun olduğunu kanıtlamak yerine hâlâ Hackintosh sisteminin nasıl yapıldığını anlatmaya devam edersen buradaki herkesi haklı çıkarmaktan başka bir iş yapmamış olursun.

@graindor, forum kurallarımız var evet. Ancak uygulayıcı/denetleyici olarak bizler her zaman her noktaya yetişemiyoruz haliyle. Bu konuda da en büyük yardımcılarımız sizler oluyorsunuz. Sizlerden bu konuda tek ricamız şudur, kurallara uygun olmayan bir şey gördüğünüzde bunu bize bildirirken bizi "kural uygulamamak"la vasıflamadan bildirim yapmanız.
(Bunu böyle yaptığınız için yazmadım, genel bir rica idi ;))
Teşekkür ederiz.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: graindor - 13 Haziran 2012 - 14:29:53
@Kemal Alkın.Yanda profil bilgileriniz altında web sitenize bağlantı vermişsin.Web sitenizde  "Window7 lerimiz " "Vista çalışmalarım" "Windows Xp lerim"gibi ilginç başlıklarınız var.
Böyle başlıklarda diyorsunuz ki mesela "Aktivasyon Olarak En Son Çıkan En İyi Otomatik Aktivasyon Sistemi Olan " Boot Drive Slic $OEM$ *****  Kullanılmıştır."
Bu tip çalışmlar yasal mıdır?Bu tip sitelere bağlantı vermek forum kurallarına aykırı değil mi?

O benim eski sitemdi. Sadece yayınladıklarımı tuttuğum bir yerdi. 2009-2011 şubat ayı arasında aralıklarla çalışmalarım oldu. Bıraktığım birşey. Site ölü diyebiliriz bıraktım ve girende yok. Ben profilde sitemi kaldırmadım üye olduğumdan beri duruyor (2009).
Bağlantı vermiş olmadım. Web siteniz deyince ben kayıt veya sonrasında eklemiştim. O linkleride zaten ben sildim. Direkt açıktan olan indirme linklerinin çoğu ölü. DLC olarak verdiklerimide sildim. Yani etkisizler.
Evet wikipedia ile Türkçe olarak yeni makaleden baktım, kanun ihlali oluyor. :D. Tabiki ABD :D. Ben sadece durup durup şimdi katıldığımda bu kanun ihlali oluyor kalksın falan gibi çirkin ibareleri yakıştıramadım. Zaten bir dahaki yarışmalara katılmam. Katılırsam ki bu uzak görünüyor bir ara linux veya bsd kurup bir şeyler paylaşırım.
Bence fazla uzadı, böyle bir kural ibaresi olmayan yarışmada, tamda yarın sonuçlar çıkacakken ben buna oy verenleri etkileme olarak algılarım. Zaten bir şansım kalmadı sayesinde o şahsın.
Eskiden modifiyeciydim bunu forumda belirtmiştim. O zaman artık forumda oyun kurmakta (wine ile) yardım isteyenlere crack resmi veya .dll dosyasını gördüm konunuzu sileceğim ve sizi uzaklaştıracağım mı desin yöneticiler :D.

Nereden katıldım bu ay bu yarışmaya, bu iletilerle dolacağını bilseydim bu konunun katılmazdım bile.

Sonuç: Kabul ediyorum kanun ihlali diyor kaynaklar Apple harici sistemde olmasına. Ancak yarışmadan atılma veya 1.lik iptali falan hiç hoş değil. İleriki yarışmaya kural eklensin o zaman eklemeyiz değil mi ama? Bundan öncede aylar önce mac ile katıldım bir ses çıkmadı. Hatta ekran görüntülerinede eklediğimde ekleyebilirsiniz denildi. Kural eminimki bundan sonra eklenir. Zaten bir dahada katılmam mac ile veya macsiz.
www.tckemal.ist

alquirel

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 13 Haziran 2012 - 14:59:25
Bence fazla uzadı, böyle bir kural ibaresi olmayan yarışmada, tamda yarın sonuçlar çıkacakken ben buna oy verenleri etkileme olarak algılarım. Zaten bir şansım kalmadı sayesinde o şahsın.

Bu kural genel kuralımızdır. Yasa dışı içerik, lisans ihlali bu gibi kurallar yarışmaya özel değil, tüm forum genelinde olan kurallardır.
Sadece sende Mac değil Hack oluğu gözümüzden kaçmış.
Öncekine de muhtemelen Hackintosh diye değil Mac ile katıldım demişsindir, dolayısıyla o da gözden kaçmıştır.

Yarışma ile ilgili olarak da şunu söyleyeyim. Şu an senin aldığın toplam oyun tamamını şu anki ikinciye versek bile birinci değişmiyor.
Hatta sana bu itiraz geldikten sonra sana oy veren bile oldu.

Yani yapılan itirazların gayesi seni birincilikten alıkoymak veya oy verecekleri etkilemek değil, forumdaki prensiplerimizin devamını sağlamak.
İtiraz edenlerin gayesini o şekilde görüyor olman onları "çirkeflik"le suçlamak olur, ki bu da hiç güzel bir davranış değil.

matrax_41

@KemalALKIN, benim seninle ne alıp veremediğim varda sana oy verenleri etkilemeye çalışayım. Ankette oy kullanmak için ekran görüntülerine baktım ve dikkatimi çekti.

alquirel

Sherlock Holmes

arpia

@hslinux tebrikler, farklı bir sonuç beklemiyorduk :) 'Like hey little stupid! Don't make me lose it!' Denk geldi sanırım :)
@Linux tebrikler, sizin de çalışmalarınız her zaman  başarılı.

KemalALKIN

7 Haziran günü oylarımı şu şekilde açıklamıştım:
Alıntı yapılan: KemalALKIN - 07 Haziran 2012 - 23:22:55
hslinux & Linux kullanıcılarına oyumu attım.
Açıkladığım isimlerin, hemde sıralamasına göre 1. ve 2. sırada yarışmayı bitirmeleri gerçekten çok sevindirici oldu benim açımdan. Herhalde lotto totto gibi bir şans oyunu olsaydı bu yarışma şimdi zengindim. 8)

Öncelikle 1. olan hslinux üyemize birinciliği hayırlı olsun, 2. olan Linux üyemize de hayırlı olsun.

Saygılar;
KemalALKIN
www.tckemal.ist

berat01

Felâsife

Tebrikler @hslinux güzel tasarım yapmışsın.  :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?