[Çözüldü] DVD filmi Hard Diske Kopyalamak?

Başlatan sparus, 07 Haziran 2012 - 10:43:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sparus

Xubuntu 12.04 kullanıyorum.

Konuyu açmadan önce arama yaptım ancak VCD'leri kopyalamak için önerilen *bağlantı ne yazık ki çalışamıyor. O nedenle DVD yada VCD de deneyemedim. Xfburn, Brasero ve K3b ile de başaramadım. İzleme konusunda hiç bir sıkıntım yok. Sadece filmi diskime kaydetmek istiyorum. İngilizce bilmediğim için de ne yazık ki farklı yerlerde de arama yapamıyorum. Bu konuda deneyimi olan bir arkadaşımız şunu tarif edebilirse inanın çok sevineceğim.

Şu ara bunu yapabilmeye çok ihtiyacım var zira oğlumun gösterisi DVD olarak gelecek ve onu hard diske kaydederek yedeklemem gerekecek.

if

@sparus, çalışmadığını söylediğiniz bağlantıyı buraya geçer misiniz? Kullandığınız uygulamalar nasıl çalışmadı?

Gerekli paketi kuralım önce sudo apt-get update; sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

krwlng

@sparus, ismini vermiş olduğunuz uygulamalar cd yazma araçları, bunlarla ancak kalıplarını alırsınız, filmin kendini kopyalamayı düşünüyorsanız, eğer medyaların kopya koruması yoksa, DVD için acidrip
DVD::Rip
Handbrake
k9copy
thoggen

VCD için Vcdxrip
Gnu vcd imager
Avidemux
kullanabilirsiniz, bunlardan başka yöntemler mevcut ama en çok kullanılanlar bunlar.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sparus

Alıntı yapılan: if - 07 Haziran 2012 - 11:12:26
@sparus, çalışmadığını söylediğiniz bağlantıyı buraya geçer misiniz? Kullandığınız uygulamalar nasıl çalışmadı?

Gerekli paketi kuralım önce sudo apt-get update; sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Bahsettiğim link bu. ubuntu-restricted-extras da ilk kurduğumdan beri yüklüydü. Ben hangi programı kullunmum gerektiğinin bulamamışım... İlginize teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Haziran 2012 - 21:39:39

Alıntı yapılan: krwlng - 07 Haziran 2012 - 12:21:42
@sparus, ismini vermiş olduğunuz uygulamalar cd yazma araçları, bunlarla ancak kalıplarını alırsınız, filmin kendini kopyalamayı düşünüyorsanız, eğer medyaların kopya koruması yoksa, DVD için acidrip
DVD::Rip
Handbrake
k9copy
thoggen

VCD için Vcdxrip
Gnu vcd imager
Avidemux
kullanabilirsiniz, bunlardan başka yöntemler mevcut ama en çok kullanılanlar bunlar.

acidrip isimli programı kurdum. Şu un konu hallolmuştur. Teşekkür ederim.

if

@sparus, ben bir bağlantı adresi göremiyorum. @krwlng'nin önerdiği uygulamaları denediniz mi?