JSP Projesi için Framework Önerisi

Başlatan Timur, 06 Haziran 2012 - 19:56:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Timur

JSP'de yapmak istediğim bir web projesi için framework önerebilir misiniz? Login-logout-register ve login olmadan diğer sayfaların gösterilmemesini sağlasam yeter benim için. Mesela benim en çok duyduklarım Spring, Play, Hibernate. Bunların dışında 1-2 gün içerisnde kolayca öğrenip dediğim işlemleri yapabileceğim framework önerebilir misiniz? Yoksa framework kullanmadan bu işlemleri yapmak daha mı kolay olur?

*not: önerilerinizi tutorial linkleriyle beraber yaparsanız çok daha makbule geçer. java'da o kadar çok framework varki kafam biraz karışmış durumda :s (a)

juggle

Konuya biraz geç yazıyorum ama yinede faydalı olabilir. Benim sana önerebileceğim framework Seam olucaktır. İçerisinde birçok özellik yer alan bir framework. Site linkini veriyorum. Sitede yapıcağın kısa bir tur ile kısa sürede faydalı bilgilere erişebileceğini düşünüyorum.

http://www.seamframework.org/
what goes around comes back around

Timur

Alıntı yapılan: juggle - 28 Ekim 2012 - 02:35:05
Konuya biraz geç yazıyorum ama yinede faydalı olabilir. Benim sana önerebileceğim framework Seam olucaktır. İçerisinde birçok özellik yer alan bir framework. Site linkini veriyorum. Sitede yapıcağın kısa bir tur ile kısa sürede faydalı bilgilere erişebileceğini düşünüyorum.

http://www.seamframework.org/

Hayır dostum bence butür konuları konuşmak için hiç geç olmaz. Başlığı açtığım zamandan beri kendimi farklı alanlarda geliştiriyordum, şimdi yazdığını gördüğüm iyi oldu :) yeni play framework kullanmaya başladım, ileride belki deneme amaçlı seam de kullanırım.  ;)

gogobeko

Spring olabilir.Tabi şimdi JEE6 ile gelen CDI springi çoğu anlamda gereksiz bırakabiliyor ama yinede spring hala transaction işlerinde falan popüler.

Spring tutorial olarak türkçe kaynak linki :

Spring Framework Türkçe Kaynak

umarım faydalı olur
"Ömür umuttan önce bitmeli." [Talip Dalkılıç]

Sefa ŞAHİN

Önce frameworksuz düz jsp sql projenizi yapin ondan sonra inceleyin frameworklari, frameworkları öğrenmek jsp yi öğrenmekten daha zor www.tutorialspoint.com dan dersleri takip ederseniz hızlı öğrenirsiniz.Bu arada bu ilk postum.Merhabalar.