Wine ile ilgili bir sorum olacak

Başlatan local1907, 05 Haziran 2012 - 20:32:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

local1907

Ubuntuyu kurarken elimde bulunan ide 80 gb harddisk üzerine kurulum yapmıştım. Ubuntu bulunan diski oyunlar ile doldurmak istemiyorum.
1) wine ve/veya playonlinux için başka bir disk kullanabilir miyim? bunu nasıl yapabilirim?
2) wine için mevcut windows klasörünü wine'ın C klasörü gibi gösterip windows dll'lerini kurmadan oyunları çalıştırabilir miyim?

alquirel

[Sadece yorum yapıyorum, denemesi size kalmış]

2) Wine'ın oluşturduğu C: dizinin içindeki system32 dizinini silip (veya yedekleyip) onun yerine mevcut olan Windows'un system32 dizinine giden system32 isminde bir kısayol oluşturmak belki çözüm olabilir.

heartsmagic

Şöyle bir öneri var:
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=9301666&postcount=2

Tabi bu da bir tahmin olabilir. Demiş ki:

İstediğin yer neresiyse orada bir .wine dizini aç, bütün her şey bu .wine dizini içine kopyala. Sonra asıl .wine dizininin ismini değiştir. Örneğin .wine.yedek. Sonra ev dizininde bir tane sembolik bağ oluştur:

ln -s /nerede/bu/yeni/.wine/dizini .
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alquirel

En tepedeki dizin için kısayol oluşturmak dururken sanırım çok dar düşünmüşüm :D

KemalALKIN

Alıntı yapılan: alquirel - 05 Haziran 2012 - 22:10:32
[Sadece yorum yapıyorum, denemesi size kalmış]

2) Wine'ın oluşturduğu C: dizinin içindeki system32 dizinini silip (veya yedekleyip) onun yerine mevcut olan Windows'un system32 dizinine giden system32 isminde bir kısayol oluşturmak belki çözüm olabilir.

Abi birde dll ekledikten sonra cmd ortamında regsvr32 /nerede/bu/kitaplık.dll :D şeklinde okutmak gerekiyor. Son aşama olarakta eğer eklememişse winecfg kitaplık sekmesinden eklememiz lazım ki sanırım kaydettirdiğimiz için o listede çıkacaktır. Çıkmayan .dll isimleri eklesekte işlemiyor hatırladığım kadarı ile.
www.tckemal.ist

alquirel

@KemalALKIN, doğrudur. Wine uygulamasına mümkün mertebe bulaşmamaya çalıştığımdan pek bi bilgim yok.
Ancak hatırladığım kadarıyla Wine'ın system32 dizini altına .dll dosyasına atmam yeterli olmuştu bana.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: alquirel - 06 Haziran 2012 - 12:01:41
@KemalALKIN, doğrudur. Wine uygulamasına mümkün mertebe bulaşmamaya çalıştığımdan pek bi bilgim yok.
Ancak hatırladığım kadarıyla Wine'ın system32 dizini altına .dll dosyasına atmam yeterli olmuştu bana.

İşte o zaman demekki bahsettiğim gibi; kitaplık listesinde bulunan bir .dll ismidir. Veya başka bir şey. Ballıymışsın veya o wine sürümünde öylemiş hehe. Ubuntu ve linux'a bulaştığım an winehq ileydim desem :D. Biraz azim ister ve sabır :D.
www.tckemal.ist

kypdk

Alıntı yapılan: local1907 - 05 Haziran 2012 - 20:32:36
Ubuntuyu kurarken elimde bulunan ide 80 gb harddisk üzerine kurulum yapmıştım. Ubuntu bulunan diski oyunlar ile doldurmak istemiyorum.
1) wine ve/veya playonlinux için başka bir disk kullanabilir miyim? bunu nasıl yapabilirim?
2) wine için mevcut windows klasörünü wine'ın C klasörü gibi gösterip windows dll'lerini kurmadan oyunları çalıştırabilir miyim?

Başka disk kullanacaksan /etc/fdisk'e kayıt ettiğin hdd'yi mount bağlar, wine ve playonlinux'teki dosyaları onun içine atar çalıştırabilirsin.
Playonlinux zaten wine'nin hangi sürümü ile x programi daha iyi çalışıyorsa o sürümü indiriyor.

Çalıştıracağın oyuna göre değişir. İş sadece dll ile bitmiyor. Bu wine'nin sürümü ile ilgili. Bazı oyunlar çok iyi çalışırken bazıları hiç çalışmıyor.
Cpu sanallaştırması varda keşke ekran kartı sanallaştırması olsa ya da son kullanıcı seviyesine inmiş olsa. Farklı os işletim sistemleri ile tek makinadan ekran kartından yararlanıp oyun sıkıntısından kurtulsak :)

Hangi oyun için düşüyorsun? Eğer benim denediğim oyunlarsa sana yardımcı olabilirim.

Düzenleme Notu: Lütfen yazım kurallarına uymaya özen gösteriniz. Türkçe karşılıkları bulunan kelimeleri İngilizce yazmayınız.

local1907

@kypdk, Crysis 2 desem yeterli olur :P

KemalALKIN

Alıntı yapılan: local1907 - 06 Haziran 2012 - 12:48:51

www.winehq.org AppDB :D desem yeterli olur ;)
www.tckemal.ist

kypdk

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 06 Haziran 2012 - 17:24:29

buna ilaveten crysis2 gold seviyesinde kolay bir şekilde çalıştırabilirsiniz ordan istediğiniz oyun ile ilgili araştırmayı mutlaka yapın

KemalALKIN

Alıntı yapılan: kypdk - 07 Haziran 2012 - 16:42:55
Alıntı yapılan: KemalALKIN - 06 Haziran 2012 - 17:24:29

buna ilaveten crysis2 gold seviyesinde kolay bir şekilde çalıştırabilirsiniz ordan istediğiniz oyun ile ilgili araştırmayı mutlaka yapın

Wine sürümü uymazsada playonlinux ile istenen sürüm indirilip onunla yeni wine makinesi yapılıp ayarlanır...
www.tckemal.ist

delileo

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Haziran 2012 - 22:14:02
Şöyle bir öneri var:
http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=9301666&postcount=2

Tabi bu da bir tahmin olabilir. Demiş ki:

İstediğin yer neresiyse orada bir .wine dizini aç, bütün her şey bu .wine dizini içine kopyala. Sonra asıl .wine dizininin ismini değiştir. Örneğin .wine.yedek. Sonra ev dizininde bir tane sembolik bağ oluştur:

ln -s /nerede/bu/yeni/.wine/dizini .

Bunu denedim, .wine klasörünü başka bir sürücüye taşıyıp sembolik bağ oluşturduğumda, wine altındaki c klasörünü görebilmeme ("Browse C: Drive" seçeneğinden) rağmen programlar çalışmadı. Wine'ı eski yerinde bırakıp içindeki drive_c klasörünü taşıyarak bağ oluşturduğumda ise sorunsuz çalıştı. Neticede yer tutan bütün dosyalar bu klasörde olduğundan işimi gördü. Sebebini anlayamadım ama birilerinin işine yarayabilir diye düşünüyorum.

Not: wine 1.2.2 kullanıyorum.

heartsmagic

Sorun çözüldü yani?

Sembolik bağ atarken gizli dizin olmasına dikkat ettin mi?

delileo

bende sorun yok. drive_c'yi attığımda problemsiz çalıştı.
Wine'i kopyalarken başındaki noktayı da koymuştum, "gizli klasörleri göster" demeden klasör gözükmüyordu, herhalde gizli olması için başka bir şey yapmam gerekmiyor? Zaten dediğim gibi wine kendisi de dosyaları bulabiliyordu, ama programlar başlamıyordu.

Sadece bir not düşeyim dedim, belki birisi faydalanır. :)

local1907

hata veriyor.

belirtilen komut çalıştırılamıyor. fıle:///home/local1907/belgeler/.wine/dosdevices/c: dosyası yada klasörü mevcut değil

bytan

Klasörün tam yeri ~/.wine/dosdevices/drive_c olabilir mi? Yoksa sen farklı bir yere mi taşıdın?

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

local1907

Farklı bir yere taşıdım.

".wine" klasörü içinde "drive_c" adında kısayol ekleyip "/media/SATA3-DEPO/home/.wine/drive_c" taşıdım.

heartsmagic

local1907

Kısayol da aynı yeri gösteriyor. Oyun kurmak istedim. Kurulumu yaptı. "uygulamalar - wine - browse C: drive" tıkladığımda
Belirtilen komut çalıştırılamıyor. file:///home/local1907/Belgeler/.wine/dosdevices/c: dosyası ya da klasörü mevcut değil."
hatası veriyor. Kurulum yaptığım oyunu açmak istediğimde internal eror içsel hata veriyor.

terminal Uçbirim ile çalıştırmayı denedim.

local1907@koraybuntu:~/.wine/drive_c/Program Files (x86)/EA GAMES/Battlefield 2$ wine BF2.exe
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 94 (SPI_GETMOUSETRAILS)
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 59 (SPI_SETSTICKYKEYS)
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 53 (SPI_SETTOGGLEKEYS)
fixme:system:SystemParametersInfoW Unimplemented action: 51 (SPI_SETFILTERKEYS)
fixme:winediag:AUDDRV_GetAudioEndpoint Winepulse is not officially supported by the wine project
fixme:winediag:AUDDRV_GetAudioEndpoint For sound related feedback and support, please visit http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1960599
fixme:d3d:init_driver_info Unable to find a driver/device info for vendor_id=0x10de device_id=0x615 for driver_model=2
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x33ee4c,0x00000000), stub!
err:ole:COMPOBJ_DllList_Add couldn't load in-process dll L"C:\\windows\\system32\\dxdiagn.dll"
err:ole:CoGetClassObject no class object {a65b8071-3bfe-4213-9a5b-491da4461ca7} could be created for context 0x1
wine: Unhandled page fault on read access to 0x00000000 at address 0x2eab898 (thread 003b), starting debugger...
Can't attach process 0040: error 5
local1907@koraybuntu:~/.wine/drive_c/Program Files (x86)/EA GAMES/Battlefield 2$

sanırım oyunda bir hata var.

heartsmagic

Oyun değil ilgili dizin bulunamıyor diyor.

ls -dl ~/.wine/drive_c ne diyor?

local1907

local1907@koraybuntu:~/Belgeler$ ls -dl ~/.wine/drive_c
lrwxrwxrwx 1 local1907 local1907 36 Jun 23 14:35 /home/local1907/.wine/drive_c -> /media/SATA3-DEPO/home/.wine/drive_c
local1907@koraybuntu:~/Belgeler$

heartsmagic

Doğru yeri gösteriyor sembolik bağ. Fakat neden hâlâ sorun yapıyor bir fikrim yok ne yazık ki.