Ubuntu 12.04 ATI sürücüsü yükleme/yapılandırma sorunu

Başlatan fontane, 10 Mayıs 2012 - 13:01:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fontane

konuda anlatılan sürücü kaldırma şekliyle sanırım şuan varsayılan ekran kartımı kullanıyorum 2 gündür uğraşıyorum. başarılı bir kurulum olmuş gibi bitiyor ama catalyst çalışmıyor. vermiş olduğunuz kod ile denedim gene aynı hata. catalyst kurulu ama amd sürücüsü bulunamadı/yok gibi hatalar alıyorum. buradaki anlatımı daha önce birkere denedim sonuç olarak reboot dediğimde başlangıçta bir pencere çıktı tam hatırlamıyorum ama düşük görüntü modu lütfen ayarları elle yapınız gibisinden bişeyler tam hatırlamıyorum şimdi tekrar aynı sorunu alırsam ekran görüntüsünüde alıcam. orada bişeyler seçiyorum tekrar başlat diyo tekrar başlatıyorum catalyst kurulmuş ama gene açılmıyor her iki yöntemlede. dün tekrak yeni sistem kurdum artık iyice kafası karışmıştı makinenin.
burada kurulumu yaparkenki çıktılar var adım adım;

fontane@FontanePC:~$ sudo apt-get install build-essential cdbs fakeroot dh-make debhelper debconf libstdc++6 dkms libqtgui4 wget execstack libelfg0 dh-modaliases
[sudo] password for fontane:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
dkms zaten en yeni sürümde.
fakeroot zaten en yeni sürümde.
build-essential zaten en yeni sürümde.
cdbs zaten en yeni sürümde.
debconf zaten en yeni sürümde.
debhelper zaten en yeni sürümde.
dh-make zaten en yeni sürümde.
dh-modaliases zaten en yeni sürümde.
execstack zaten en yeni sürümde.
libelfg0 zaten en yeni sürümde.
libstdc++6 zaten en yeni sürümde.
wget zaten en yeni sürümde.
libqtgui4 zaten en yeni sürümde.
Sıralanan paketler otomatik olarak kurulmuştu artık gerekli değiller:
  libc6-i386 lib32gcc1
Kaldırmak için 'apt-get autoremove' komutunu kullanın
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.

fontane@FontanePC:~$ sudo apt-get remove --purge fglrx fglrx_* fglrx-amdcccle* fglrx-dev*
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'xorg-driver-fglrx' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-kernel-source' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-amdcccle-updates' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'xorg-driver-fglrx-dev' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-driver-dev' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-updates' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-control-qt2' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-updates-dev' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-dev' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-glx' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-modaliases' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-amdcccle' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-driver' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx_*' düzenli ifadesi için 'fglrx-control' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx-amdcccle*' düzenli ifadesi için 'fglrx-amdcccle-updates' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx-amdcccle*' düzenli ifadesi için 'fglrx-amdcccle' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx-dev*' düzenli ifadesi için 'xorg-driver-fglrx-dev' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx-dev*' düzenli ifadesi için 'fglrx-dev' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx-dev*' düzenli ifadesi için 'xfree86-driver-fglrx-dev' seçiliyor
fglrx paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-amdcccle paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-amdcccle-updates paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-dev paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-updates paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-updates-dev paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
  libc6-i386 lib32gcc1

fontane@FontanePC:~$ sudo apt-get install ia32-libs
ia32-libs zaten en yeni sürümde.
  libc6-i386 lib32gcc1

fontane@FontanePC:~$ mkdir ~/ati

fontane@FontanePC:~$ cd ~/ati
fontane@FontanePC:~/ati$

fontane@FontanePC:~/ati$ wget http://www2.ati.com/drivers/linux/amd-driver-installer-12-3-x86.x86_64.run
--2012-05-10 12:37:02--  http://www2.ati.com/drivers/linux/amd-driver-installer-12-3-x86.x86_64.run
www2.ati.com (www2.ati.com) çözümleniyor... 93.184.221.78
www2.ati.com (www2.ati.com)[93.184.221.78]:80 bağlanılıyor... bağlantı kuruldu.
HTTP isteği gönderildi, cevap bekleniyor... 200 OK
Uzunluk: 108029053 (103M) [application/octet-stream]
Kayıt yeri: `amd-driver-installer-12-3-x86.x86_64.run'

100%[======================================>] 108.029.053  214K/s   in 8m 52s  s

2012-05-10 12:45:54 (198 KB/s) - `amd-driver-installer-12-3-x86.x86_64.run' kaydedildi [108029053/108029053]

fontane@FontanePC:~/ati$ chmod 755 amd-driver-installer-12-3-x86.x86_64.run

fontane@FontanePC:~/ati$ sudo ./amd-driver-installer-12-3-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/oneiric
Created directory fglrx-install.9p5U4t
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing AMD Catalyst(TM) Proprietary Driver-8.951...
=====================================================================
AMD Catalyst(TM) Proprietary Driver Installer/Packager
=====================================================================
Generating package: Ubuntu/oneiric
Package /home/fontane/ati/fglrx_8.951-0ubuntu1_amd64.deb has been successfully generated
Package /home/fontane/ati/fglrx-dev_8.951-0ubuntu1_amd64.deb has been successfully generated
Package /home/fontane/ati/fglrx-amdcccle_8.951-0ubuntu1_amd64.deb has been successfully generated
Removing temporary directory: fglrx-install.9p5U4t

fontane@FontanePC:~/ati$ sudo dpkg -i fglrx*.deb
Selecting previously unselected package fglrx.
(Veritabanı okunuyor... 172398 files and directories currently installed.)
Unpacking fglrx (from fglrx_8.951-0ubuntu1_amd64.deb) ...
Selecting previously unselected package fglrx-amdcccle.
Unpacking fglrx-amdcccle (from fglrx-amdcccle_8.951-0ubuntu1_amd64.deb) ...
Selecting previously unselected package fglrx-dev.
Unpacking fglrx-dev (from fglrx-dev_8.951-0ubuntu1_amd64.deb) ...
fglrx (2:8.951-0ubuntu1) kuruluyor...
update-alternatives: using /usr/lib/fglrx/ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/x86_64-linux-gnu_GL.conf (x86_64-linux-gnu_gl_conf) in Otomatik Mod.
update-alternatives: dikkat: /etc/OpenCL/vendors/amdocl32.icd oluşturmayı atla, çünkü ilgili dosya /usr/lib/fglrx/etc/OpenCL/vendors/amdocl32.icd (x86_64-linux-gnu_gl_conf link grubunun) yok.
update-alternatives: dikkat: forcing reinstallation of alternative /usr/lib/fglrx/ld.so.conf because link group x86_64-linux-gnu_gl_conf is broken.
update-alternatives: dikkat: /etc/OpenCL/vendors/amdocl32.icd oluşturmayı atla, çünkü ilgili dosya /usr/lib/fglrx/etc/OpenCL/vendors/amdocl32.icd (x86_64-linux-gnu_gl_conf link grubunun) yok.
update-alternatives: using /usr/lib/fglrx/alt_ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/i386-linux-gnu_GL.conf (i386-linux-gnu_gl_conf) in Otomatik Mod.
update-initramfs: deferring update (trigger activated)
Loading new fglrx-8.951 DKMS files...
First Installation: checking all kernels...
Building only for 3.2.0-24-generic
Building for architecture x86_64
Building initial module for 3.2.0-24-generic
Done.

fglrx:
Running module version sanity check.
- Original module
- Installation
   - Installing to /lib/modules/3.2.0-24-generic/updates/dkms/

depmod.........

DKMS: install completed.
Processing triggers for ureadahead ...
ureadahead will be reprofiled on next reboot
Processing triggers for bamfdaemon ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf.index...
fglrx-amdcccle (2:8.951-0ubuntu1) kuruluyor...
fglrx-dev (2:8.951-0ubuntu1) kuruluyor...
Processing triggers for initramfs-tools ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.2.0-24-generic
Processing triggers for libc-bin ...
ldconfig deferred processing now taking place

Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.fglrx-3

şimdi sude reboot diyorum tekrar umarım yapabilmişimdir.

edit: tekrar aynı şey oldu bu kez telefonla fotoğrafları çektim

"ok" dedikten sonra da şöyle bir pencere geliyor

burdan "run in low-graphics mode for just one session" a tıkladıktan sonra şöyle bir uyarı geliyor.

tamam diyorum konsol şeklinde login sayfası geliyor tam olarak ne diyorsunuz oraya bilmiyorum sadece komut girilen biyer işte. orda login oluyurom tekrar şifremi giriyorum tabi ne yapmam gerektiğini bilmediğimden ben "sudo reboot" yazdım kapanıp açıldı tekrar ilk resimdeki uyarı geldi ekrana tek tek seçenekleri gezindim şöyle seçenekler mevcuttu

1-run in low-graphics mode for just one session
-sonrasında pek bişey olmuyor pc yi baştan başlatmam gerekiyor
2-reconfigure graphics
-use default (generic) configuration (bunu tıklayınca sanırım görüntü ayarlarını sıfırlıyor ve baştan başlatıyor)
-use your backed-up configuration (bunu pek anlamadım)
diğer iki seçenekde de sadece yapılan ayarların içeriği gösteriliyor. ama hiç birşekilde kaydedemedim çok uzundu.
sonuç olarak gene başarısızım. biraz görüntü kirliliği yaptıysam özür dilerim

decent

@fontane,
Özür diliyorum. İlk iletide ATI sürümü bir sürüm öncesinde kalmış; düzelttim.
Ubuntu 11.10 kullanıyorsan tekrar yükleyebilirsin.

Ayrıca, eğer Ubuntu 12.04 kullanıyorsan elle ATI sürücüsü yüklemeye gerek yoktur.
Çekirdek sürümünden yola çıkarak 12.04 kullandığını tahmin ediyorum.

fontane

Alıntı yapılan: decent - 10 Mayıs 2012 - 14:14:02
@fontane,
Özür diliyorum. İlk iletide ATI sürümü bir sürüm öncesinde kalmış; düzelttim.
Ubuntu 11.10 kullanıyorsan tekrar yükleyebilirsin.

Ayrıca, eğer Ubuntu 12.04 kullanıyorsan elle ATI sürücüsü yüklemeye gerek yoktur.
Çekirdek sürümünden yola çıkarak 12.04 kullandığını tahmin ediyorum.

aynen 64 bit 12.04 kullanıyorumpeki şuanda ne yapmalıyım hocam bu arada hibrit miş benim ekran kartı şu şekilde

fontane@FontanePC:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Manhattan [Mobility Radeon HD 5400 Series]

heartsmagic

@fontane, sen diğer başlıkta bir diğer başlığa bakmıştın. Senin yapacağın yine o başlıktan yararlanmak. Grafik kartı sürücülerini kurmaman gerekiyor olabilir örneğin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fontane

@heartsmagic hocam o başlığa baktım ama anlatımda bahsedilen bir özelliğin bende mevcut olmadığını gördüm. 2 gündür kod yazıyorum bilgisayara işe yarasa 2 gün değil 200 gün gene yazarım o konuda sıkıntı yok ama böyle türlü türlü kodları yazıpta bir sonuca ulaşamak gerçekten yaşlandırdı beni. her türlü kurulumu denedim. dün tekrar yüklemeden önce belli başlı ihtiyacım olan programları yükledim hiç bir sıkıntı yaşamadım ama youtube da video izlerken arada takılmalar, flash oyunlarda teklemeler en basit örneği haxball da inanılmaz bir ping artışı. sonuç olarak ati gerekiyorsa kurarım ati yi dedim ve kendimi burda buldum. o kod senin bu kod benim derken pc takla attı heralde sonra tekrar kurdum ve şuanda pc ye tekrar takla attırmaya doğru yol alıyorum gibi me geliyor :D
ne yapmalıyım şu durumda özel bir başlık açıp genel bir yardım çağrısı yapsam ayıp olur mu çok yeniyim benide alın aranıza tekrar dönmek istemiyorum win7 o yüzdendir bu çabam bu telaşım.

heartsmagic

Ayrı bir başlık açılır mı bilemiyorum ama sanrım sen bu sorunu üç farklı başlıkta devam ettiriyorsun. Kendine bir başlık belirle ve sadece oradan devam et yardım isteklerine bence. Mevcut durum ne tam olarak bilmiyorum şu an ama dediğim gibi grafik kartı sürücülerini kurmak bazı çift kartlı sistemlerde X'in açılmamasına sebep oluyor. Haliyle sen çift karta sahip olanların izlediği yolları irdeleyeceksin ve ne yazık ki bol bol kod değil ama komut yazmak zorunda kalacaksın :)

fontane

biraz önce nvidia ya başlıklarına uğradım ama yazmadım henüz ati dışında bi başlığa :D henüz sistemde neyin ne olduğunu bilmediğim için bütün çözüm başlıklarına bakıyorum belki beni ilgilendiren bişeyler vardır diye. açıkcası ubuntu ya geçmemin en baskın nedenlerinden biride bu kişiselleştirme zenginliğiyle alakalı ondan dolayı biraz aceleci davranıyor olabilirim 2 gündür boş boş bakıyorum öyle ekrana :D artık beklemekten başka çağre yok sanırım

heartsmagic

Ortalık çok karışmışsa ve sana yardım eden arkadaşlar da hem fikirse meseleyi toparlamak adına ayrı bir başlık açabilirsin. Şu ana kadar neler denediğini, ne sorunlar yaşadığını gerekiyorsa bağlantı vererek aktarırsın. Her şeye temiz temiz başlanmış olur.

fontane

açıkcası ben ne yaptığımı bilmeden sırf catalyst i çalıştırabilmek adına çılgınlar gibi komut girdiğim için herşey birbirine girmişti artık her komutta tuhaf tuhaf hatalar alıyordum o yüzden tekrar en baştan formatladım :D şuanda güncelleştirmeler falan yapılı halde bekliyorum ha bide ati nin kendi sitesinden driverin 12.03 bir önceki sürüm sanırım onu deniyim dedim bukadar o da olmadı zaten :Dbaşka bişey yapmadım sıfır tertemiz mal yani birazdan bir başlık açmayı düşünüyorum kurulum sonrası yardım alabilmek adına

if

Çift ekran kartı kullanıp AMD/ATİ'nin sunduğu sürücüleri kullanan üyelerimizden @Yaz Renas'ın yaptığı gibi, yani sudo aticonfig --px-igpu
sudo reboot
komutlarından sonra kartlar arası geçiş yapıp yapamadıklarına dair geri dönüş alabilir miyim?

fontane

ilk denediğimde şöyle bir sonuç verdi sanırım sürücü kurulu değil dedim sonra tekrar sürücüyü kurdum kurulum hatasız gerçekleşti bilgisayarı kapatıp açtım yukarda resimlerle göstermiş olduğum yere geldi tekrar. sonra ayarları geri aldı şimdi tekrar denedim sonuç değişmedi
fontane@FontanePC:~$ sudo aticonfig --px-igpu
No layout section was found in the file: '/etc/X11/xorg.conf'.
Please run 'aticonfig --initial' first or modify your configuration file manually and run aticonfig again.
aticonfig: parsing the command-line failed.
fontane@FontanePC:~$

if

@fontane, ricamı geri çevirmediğiniz için teşekkür ederim yalnız siz sürücüyle ilgili sorununuzu çözdünüz mü?

Çıktıda size diyorki önce sudo aticonfig --initial komutunu veriniz, bilgisayarı yeniden başlatınız, sonra diğer komutu uygulayınız fakat sizin iki ekran kartı var mı?

fontane

@if evet benim ekran kartı iki tane amd/intel. ama şuanda şu yöntemi deniyorum
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1930450

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2012 - 03:23:39

bu da işe yaramadı

anofen

kurulu bitti böyle dedi nedemek istedi anlayamadım :(

Detected configuration:
Architecture: i686 (32-bit)
X Server: X.Org 6.9 or later
loki_setup: directory: (null)
DKMS part of installation failed.  Please refer to /usr/share/ati/fglrx-install.log for details
Removing temporary directory: fglrx-install.77IeUI

decent

Yükleme sırasında başka bir uyarı verdi mi, olumsuz giden bir şey oldu mu ?

Uçbirimden

cat /usr/share/ati/fglrx-install.log
lspci
/usr/lib/nux/unity_support_test -p

çıktılarını buraya aktarır mısın ?

osmancık

Bende de @anofen in çıktısı gibi hata verdi.

/usr/share/ati/fglrx-install.log içeriği:
Uninstalling any previously installed drivers.

Creating symlink /var/lib/dkms/fglrx/8.961/source ->
                 /usr/src/fglrx-8.961

DKMS: add completed.

Kernel preparation unnecessary for this kernel.  Skipping...

Building module:
cleaning build area....
cd /var/lib/dkms/fglrx/8.961/build; sh make.sh --nohints --uname_r=3.2.0-24-generic-pae --norootcheck.....(bad exit status: 1)
[Error] Kernel Module : Failed to build fglrx-8.961 with DKMS
[Error] Kernel Module : Removing fglrx-8.961 from DKMS

------------------------------
Deleting module version: 8.961
completely from the DKMS tree.
Done.
[Reboot] Kernel Module : update-initramfs

~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev b5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b5)
00:1c.6 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 7 (rev b5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM65 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 6 port SATA AHCI Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Madison [Mobility Radeon HD 5000 Series]
01:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Redwood HDMI Audio [Radeon HD 5000 Series]
03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
05:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe (rev 01)
09:00.0 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller (rev 20)
09:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller (rev 20)
09:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller (rev 20)
09:00.4 System peripheral: JMicron Technology Corp. xD Host Controller (rev 20)

~$ /usr/lib/nux/unity_support_test -p
X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such operation)
  Major opcode of failed request:  138 (ATIFGLEXTENSION)
  Minor opcode of failed request:  66 ()
  Serial number of failed request:  23
  Current serial number in output stream:  23

~$ sudo jockey-text --list
xorg:fglrx_updates - ATI/AMD için telifli FGLRX grafik sürücüsü (sürüm sonrası güncellemeler) (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)
xorg:fglrx - ATI/AMD için telifli FGLRX grafik sürücüsü (Sahipli, Etkisizleştirildi, Kullanımda değil)

Bunun yüzünden bilgisayarımı kullanamıyorum sürekli takılma yapıyor. Sözde i7 makina aldık  >:(
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
  (::: ) :        ___     UBUNTU
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

decent

@osmancık,
Çekirdek sürümüne bakarak 12.04 kullandığını tahmin ediyorum.
Ubuntu 12.04 (LTS) sürümü için şu an itibariyle elle sürücü yüklemeye / yapılandırmaya gerek yoktur.

uname -a
cat /etc/*release

sudo dpkg -l | grep fglrx

Çıktılarını görebilir miyiz ?

osmancık

Evet 12.04 e 1 saat önce 11.10 dan yükseltme yaptım.

~$ uname -a
Linux bilgisayar 3.2.0-24-generic-pae #39-Ubuntu SMP Mon May 21 18:54:21 UTC 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux

~$ cat /etc/*release
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=12.04
DISTRIB_CODENAME=precise
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 12.04 LTS"

~$ sudo dpkg -l | grep fglrx
(hiçbir çıktı vermiyor.)

Ne yapmam lazım?
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

decent

Ubuntu 12.04 için şu süreci yürütüp çıktıları aktarır mısın ?

sudo apt-get remove fglrx*
sudo reboot

Yeniden başlatıyoruz.

sudo apt-get install fglrx fglrx-amdcccle
sudo aticonfig --initial -f
sudo reboot

Yeniden başlatıyoruz.

Yeniden başladığında fglrxinfo komutu sonucu verecektir.

Aşağıdakine benzer bir çıktı elde ettiysen işlem tamamdır.
decent ~  $  fglrxinfo
display: :0  screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 5700 Series
OpenGL version string: 4.2.11631 Compatibility Profile Context
decent ~  $

osmancık

~$ sudo apt-get remove fglrx*
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-updates' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-driver-dev' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-amdcccle-updates' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-driver' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-control' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-amdcccle' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-dev' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-modaliases' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-glx' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-kernel-source' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-control-qt2' seçiliyor
Bilgi, 'fglrx*' düzenli ifadesi için 'fglrx-updates-dev' seçiliyor
fglrx paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-amdcccle paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-amdcccle-updates paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-dev paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-updates paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
fglrx-updates-dev paketi kurulu değil, dolayısıyla kaldırılmadı
N: Ignoring file 'fbostanci-distroguide-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'opera.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'opera.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'playonlinux.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'playonlinux.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'fbostanci-distroguide-oneiric.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'fbostanci-distroguide-oneiric.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'opera.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'opera.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'playonlinux.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'playonlinux.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'fbostanci-distroguide-oneiric.list.distUpgrade' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

~$ sudo apt-get install fglrx fglrx-amdcccle
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  fglrx fglrx-amdcccle
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 2, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.
İndirilmesi gereken dosya boyutu 0 B/45,1 MB
Bu işlemden sonra 129 MB ek disk alanı kullanılacak.
Selecting previously unselected package fglrx.
(Veritabanı okunuyor... 240809 files and directories currently installed.)
Unpacking fglrx (from .../fglrx_2%3a8.960-0ubuntu1_i386.deb) ...
Selecting previously unselected package fglrx-amdcccle.
Unpacking fglrx-amdcccle (from .../fglrx-amdcccle_2%3a8.960-0ubuntu1_i386.deb) ...
Processing triggers for ureadahead ...
ureadahead will be reprofiled on next reboot
fglrx (2:8.960-0ubuntu1) kuruluyor...
update-alternatives: using /usr/lib/fglrx/ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/i386-linux-gnu_GL.conf (i386-linux-gnu_gl_conf) in Otomatik Mod.
update-alternatives: dikkat: /etc/OpenCL/vendors/amdocl64.icd oluşturmayı atla, çünkü ilgili dosya /usr/lib/fglrx/etc/OpenCL/vendors/amdocl64.icd (i386-linux-gnu_gl_conf link grubunun) yok.
update-alternatives: dikkat: /usr/lib32/libaticalcl.so oluşturmayı atla, çünkü ilgili dosya /usr/lib32/fglrx/libaticalcl.so (i386-linux-gnu_gl_conf link grubunun) yok.
update-alternatives: dikkat: /usr/lib32/libaticalrt.so oluşturmayı atla, çünkü ilgili dosya /usr/lib32/fglrx/libaticalrt.so (i386-linux-gnu_gl_conf link grubunun) yok.
update-alternatives: dikkat: forcing reinstallation of alternative /usr/lib/fglrx/ld.so.conf because link group i386-linux-gnu_gl_conf is broken.
update-alternatives: dikkat: /etc/OpenCL/vendors/amdocl64.icd oluşturmayı atla, çünkü ilgili dosya /usr/lib/fglrx/etc/OpenCL/vendors/amdocl64.icd (i386-linux-gnu_gl_conf link grubunun) yok.
update-alternatives: dikkat: /usr/lib32/libaticalcl.so oluşturmayı atla, çünkü ilgili dosya /usr/lib32/fglrx/libaticalcl.so (i386-linux-gnu_gl_conf link grubunun) yok.
update-alternatives: dikkat: /usr/lib32/libaticalrt.so oluşturmayı atla, çünkü ilgili dosya /usr/lib32/fglrx/libaticalrt.so (i386-linux-gnu_gl_conf link grubunun) yok.
update-alternatives: using /usr/lib/fglrx/alt_ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/x86_64-linux-gnu_GL.conf (x86_64-linux-gnu_gl_conf) in Otomatik Mod.
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.2.0-24-generic-pae
Loading new fglrx-8.960 DKMS files...
First Installation: checking all kernels...
Building only for 3.2.0-24-generic-pae
Building for architecture i686
Building initial module for 3.2.0-24-generic-pae
Done.

fglrx:
Running module version sanity check.
- Original module
   - No original module exists within this kernel
- Installation
   - Installing to /lib/modules/3.2.0-24-generic-pae/updates/dkms/

depmod.......

DKMS: install completed.
Processing triggers for bamfdaemon ...
Rebuilding /usr/share/applications/bamf.index...
fglrx-amdcccle (2:8.960-0ubuntu1) kuruluyor...
Processing triggers for initramfs-tools ...
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-3.2.0-24-generic-pae
Processing triggers for libc-bin ...
ldconfig deferred processing now taking place

sudo aticonfig --initial -f
Uninitialised file found, configuring.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saving back-up to /etc/X11/xorg.conf.original-3

~$ fglrxinfo
X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such operation)
  Major opcode of failed request:  139 (ATIFGLEXTENSION)
  Serial number of failed request:  13
  Current serial number in output stream:  13

Sende 5700 mü var? Sanırım benimki de 5700 dü.
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

if

@osmancık, catalyst sürücünü mü kurdunuz yoksa Ubuntu'nun sağladığı sürücüyü mü? uname -a

osmancık

atinin sitesinden indirdiğim sürücüyü yüklemeye çalıştığımda şu hatayı verdi:

Detected configuration:
Architecture: i686 (32-bit)
X Server: X.Org 6.9 or later
loki_setup: directory: (null)
DKMS part of installation failed.  Please refer to /usr/share/ati/fglrx-install.log for details
Removing temporary directory: fglrx-install.77IeUI

/usr/share/ati/fglrx-install.log içeriği:

Uninstalling any previously installed drivers.

Creating symlink /var/lib/dkms/fglrx/8.961/source ->
                 /usr/src/fglrx-8.961

DKMS: add completed.

Kernel preparation unnecessary for this kernel.  Skipping...

Building module:
cleaning build area....
cd /var/lib/dkms/fglrx/8.961/build; sh make.sh --nohints --uname_r=3.2.0-24-generic-pae --norootcheck.....(bad exit status: 1)
[Error] Kernel Module : Failed to build fglrx-8.961 with DKMS
[Error] Kernel Module : Removing fglrx-8.961 from DKMS

Deleting module version: 8.961
completely from the DKMS tree.
Done.
[Reboot] Kernel Module : update-initramfs

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Haziran 2012 - 20:30:51

ubuntunun sağladığı dediğiniz @decent in verdiği kodlarsa o da son mesajımdaki gibi sonuçlandı.

~$ uname -a
Linux bilgisayar 3.2.0-24-generic-pae #39-Ubuntu SMP Mon May 21 18:54:21 UTC 2012 i686 i686 i386 GNU/Linux
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

if

Alıntı YapIMPORTANT NOTE: Installing Catalyst 12-4 on 32-bit Precise currently requires a patch. It is recommended to use the fglrx package from Ubuntu instead, but the patch procedure can be found here: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1969827
[1]

12.04 32 bit sistemleri için catalyst kurulumu burada[2] güzelce anlatılmış. Asıl kaynak[3]

[1] http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Precise_Installation_Guide
[2] http://askubuntu.com/questions/129597/how-do-i-fix-my-installation-of-ati-catalyst-video-drivers-in-12-04-lts
[3] http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1969827

osmancık

patch yapıp sürücüyü yükledim ama fglrxinfo hala şu hatayı veriyor:

~$ fglrxinfo
  Major opcode of failed request:  139 (ATIFGLEXTENSION)
  Serial number of failed request:  13
  Current serial number in output stream:  13

jockey ile ubuntu tarafından sağlanan sürücüyü yükleyebildim:

~$ fglrxinfo
display: :0  screen: 0
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 5000
OpenGL version string: 4.2.11627 Compatibility Profile Context

ama görüntüde kasmalar var. rahat şekilde kullanamıyorum bilgisayarımı. Mesela glxgears çalıştırdım görüntü sık sık takıklıyor ve uçbirim çıktısında hata veriyor.

~$ fgl_glxgears
Using GLX_SGIX_pbuffer
1272 frames in 5.0 seconds = 254.400 FPS
974 frames in 5.0 seconds = 194.800 FPS
XIO:  fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server ":0"
      after 6851 requests (6851 known processed) with 0 events remaining.

Ne yapacağımı şaştım valla  :-X
.                .-.
         .-'``(|||)
      ,`\ \    `-`.
     /   \ '``-.   `
   .-.  ,       `___:
   `-`  `       ,   :
     \   / ,..-`   ,
      `./ /    .-.`
         `-..-(   )
                `-`

if

@osmancık, o aynı hatayı veriyordu ama çalışıyor muydu?

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
lspci