[Çözüldü] Launcpad OpenPGP Onay Sorunu

Başlatan halukunal, 01 Haziran 2012 - 20:03:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halukunal

Merhaba arkadaşlar,

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=14652.0 bu konuda yazdığı üzere kendime bir anahtar oluşturdum ve bunu yolladım.

Launcpad profilimden Fingerprint 'i girdim, mail e-posta adresime e-posta geldi. Gelen e-postadaki kodları komutları konuda yazdığı üzere konsolda uçbirimde çalıştırdım. Şifremi girdim. Aşağıdaki gibi bir çıktı verdi.

(Bazu yerleri gizledim.)
Gizli anahtarın kilidini açmak için bir anahtar parolasına ihtiyacınız var.
Anahtarın sahibi: "Haluk ÜNAL (H-Ubuntu) <mailadresim>"
2048 bitlik RSA anahtarı, XXXXXXXX kimliği ile 2012-06-01 tarihinde üretilmiş (asıl anahtar kimliği XXXXXXX)

gpg: 2048 bitlik RSA anahtarı ve XXXXXXXX kullanıcı kimliği ile şifrelendi, 2012-06-01 tarihinde oluşturuldu
      "Haluk ÜNAL (H-Ubuntu) <mailadresim>"

Launcpad profilime baktım, doğrulama butonunu bulamadım. "Keys pending validation" kısmı altında benim fingerprint 'im yer alıyor. Nasıl onaylayabilirim? Sorun nedir?

if

@halukunal, yularıdaki çıktıyı hangi komutu verdikten sonra aldınız?

halukunal

Yukarıdaki mesajımda belirttiğim konuda şöyle yazıyor.

Alıntı YapBurada e-postana gelen mailin "-----BEGIN PGP MESSAGE-----" dan başlayarak 
"-----END PGP MESSAGE-----" buraya kadar olan kısmı (bu kısımlar dahil) kopyalayıp uçbirime yapıştır. Bunu yapar yapmaz şöyle bir mesaj gelecek:

Bende epostama gelen epostamdaki kodu uçbirime gpg yazdıktan sonra yazdım ve bu çıktıyı verdi.

if

Peki bu adım:
Alıntı YapBurada şifreyi girip Enter'a bas. Ardından da Ctrl+D tuşlarına bastın mı şöyle bir mesaj gelecek:

halukunal

:-[ Aceleden yazmayı unutmuşum, şimdi oldu teşekkürler :)

if