2 Haziran, Pardus için milat olacak

Başlatan KemalALKIN, 31 Mayıs 2012 - 13:12:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KemalALKIN

2 Haziran, Pardus için milat olacak




PKD Başkanı Av.Nihad Karslı ve ULAKBİM Başkanı Ahmet Kaplan, Pardus ve Anka sürümünün geleceği hakkında Melih Bayram Dede'ye önemli açıklamalarda bulundu. Lafı hiç uzatmadan Melih Bayram Dede'nin şahsi güncesinden açıklamaları paylaşıyoruz.

PKD Başkanı Av. Nihad Karslı: 2 Haziran, Pardus için milat olacak
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na bağlı Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) tarafından 2003 yılından bu yana geliştirilen Pardus işletim sisteminin geleceği, proje yöneticisi Erkan Tekman'ın görevden ayrılmasıyla tartışılır hale gelmişti. Projenin bitirildiği iddia edilirken, 23-24 Mart 2012′de Gebze TÜBİTAK Yerleşkesinde bir çalıştay düzenlemiş, bundan sonrası için yol haritası belirlenmiş, yayınlanan sonuç metninde işletim sisteminin geliştirilmesine kararlılıkla devam edileceği vurgulanmıştı. Gelinen noktada Pardus'un son sürümü hala 2011 tarihini taşırken, ürün geliştirmede bir hareket görülmemişti. Tam da burada devreye, Pardus Kullanıcıları Derneği girdi ve 'Pardus Anka' adlı yeni bir sürümün kullanıcı topluluklarının katkısıyla geliştirildiğini açıkladı.

SÖZ ARTIK TOPLULUKTA

Kendisiyle görüştüğüm Pardus Kullanıcıları Derneği (PKD) Başkanı Avukat Nihad Karslı, Pardus Çalıştayı'nda Pardus sürümlerinin toplulukla yapılmasına karar verildiğini belirterek, "Nisan sonu Mayıs başında TÜBİTAK'ın çalıştay kararları doğrultusunda resmi prosedürü yapıp açıklama getireceğini bekledik. Danışma Kurulu için 'Topluluk Temsilcisi' belirledik. Ancak TÜBİTAK'ta bilmediğimiz nedenlerden gecikme yaşandı. Bu gecikmeler, kullanıcılar arasında 'Pardus öldü', 'Proje bitti' gibi algılamalara neden olmaya başladı. Biz de bu nedenle TÜBİTAK'a gitmeden 'bir şey' yaparak gidelim diye 'Pardus 2012 Anka Test Sürümü'nü çıkardık (Halen yapılanma devam ediyor). Ardından Pardus Proje Yöneticisi Ahmet Kaplan'dan randevu alıp görüşmeye gittik. Ben, Mustafa Akgül hocam, Ahmet Kaplan ve Abdullah Erol ile birlikte bana göre verimli bir toplantı yaptık." diyor.



2 HAZİRAN DOĞUM MİLAT

Pardus'un topluluk tarafından geliştirilmesi doğrultusundaki resmi işlemlerin 2 Haziran 2012′ye sarktığını öğrendiklerini belirten Karslı, "2 Haziran 2012′yi Pardus'un miladı gibi görüyorum. Her şey çalıştayda alınan kararlar çerçevesinde resmiyete bağlanırsa, Pardus gerçek  bir özgür yazılım projesi olacak. 2 Haziran 2012′den sonra Pardus ile ilgili kararlar 'Danışma Kurulu' tarafından alınacağı için şeffaf bir yönetim gerçekleşecek. Bu da Pardus'u çok daha kalıcı ve hızlı gelişen bir Linux dağıtımı haline getirecek. PKD olarak, iletişim kanalları açıldığı için TÜBİTAK ile konuşabiliyoruz. Konuşmak-iletişim kurmak her zaman verimlilik getirir. Amacı Pardus daha iyi nasıl olabilir olan insanların anlaşamaması olası değildir." şeklinde konuşuyor.

YENİ ÖZELLİKLER NELER?

Karslı, "Pardus Anka'da önceki sürümlere göre yeni ne gibi özellikler var?" sorusuna ise şöyle cevap veriyor: "İlk başta Kernel (işletim sistemi çekirdeği) ve KDE'nin (görsel arayüz, masaüstü ortamı) son sürümü güncel hale getirildi. Bu sürümde arkadaşlar tüm arayüzleri en güncel hali ile kurulabilecek duruma getirmeyi amaçlamaktalar. Diğer bir amaç olarak 'Pisi'nin (Pardus'un paket yöneticisi) 'emerge' yeteneğini grafik olarak kullanıma sunmak var. Burada amaçlanan, kişisel kullanımda 'Pisi'nin azlığı, eksikliği yakınmalarını ortadan kaldırmak."

PARDUS'ÇULARA SABIR DİLİYORUM

Halen Pardus kullananlara bir mesajı olup olmadığı şeklindeki sorumuza ise Karslı, "Pardus kullanıcılarına biraz daha sabır diliyorum." diye cevap verdi ve sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorum ki onlar hep en yenisini ve en iyisini sabırsızlıkla bekliyorlar. Pardus 2012′nin en iyi dağıtım olması için tüm arkadaşlar, ki yabancı bir çok arkadaşımız da canla başla çalışmaktalar. Olanağı olanları Pardus 2012 Anka test sürümünü sadece test etmek için kullanıp hataları e-posta ile, forumlar aracılığı ile yada 'Bugzilla' (yazılım geliştirme yöneticisi) aracılığı ile iletmeleridir. Türkiye'de olan ozgurlukicin.org ve pardus-linux.org, bugzilla@tubitak.gov.tr ve yine pisiciftligi@pardus-linux.org posta ve forumlar aracılığı ile yardım alabilirler ve yardım da edebilirler. Yurt dışında ve Türkçe dışında da bir çok topluluk forumları bulunmaktadır. Hollanda Almanya, İspanya, Portekiz, Rusya gibi katılımcılarının çok olduğu topluluklar var. Aklıma gelen pardususer.de, pardus-fr.org, pardus-linux.nl, parduslife, pardus.nu, parduslinux.pl topluluklardan da yardım alabilirler."

PARDUS'UN DEĞERİNİ BİLİN

Pardus kullanıcılarına, öncelikle özgür yazılımı ve felsefesini iyi anlamaları önerisinde bulunan Karslı, "Pardus projesinin değerini anlamak için, ülke kaynaklarının kapalı kaynak kodlu yazılımlarla ne kadar dışarı aktığını parmak hesabı yapalım ve çıkan rakamlarla ülkemizde daha güzel neler yapabileceğimizi düşünelim. Örneğin en kabası ile 25 milyon x 100 USD ile kaç fabrika, okul, hastane yapılabilir. Pardus ücretsizdir ama beleş değil. Pardus'ta tüm özgür yazılım camiasının alın teri vardır. Değerini bilelim, anlatalım, kullanalım ve kullandıralım. Pardus ve özgür yazılım kullanan herkesi seviyorum." dedi.

http://www.melihbayramdede.com/pkd-baskani-av-nihad-karsli-2-haziran-pardus-icin-milat-olacak.html

ULAKBİM Müdürü Ahmet Kaplan: Pardus'a yeni bir bakış açısı getirmek istiyoruz
Türkiye'nin 'milli işletim sistemi' olarak tanımlanan Pardus projesinin bağlı bulunduğu TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM) Müdürü Ahmet Kaplan, "Pardus'un önemini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu güne kadar yapılan tüm çalışma ve katkılara teşekkür ederek yeni bir yapılanma ve bakış açısı getirmek istiyoruz." dedi. Pardus'un yeni yol haritasının belirlenmesi için düzenlenen çalıştayla ilgili bilgi veren Kaplan, "Çalıştayda karar verilen Pardus Danışma Kurulu?nu oluşturma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Daha katılımcı, daha açık, daha iyi belgelenmiş bir Pardus hedefimiz. Bu kurulun doğal bir ivme oluşturacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

PARDUS ANKA, MEMNUNİYET VERİCİ

Kaplan, Pardus Kullanıcıları Derneği öncülüğünde geliştirilen Pardus Anka adlı bir sürümle ilgili ise şunları söyledi: "Bu sürüm topluluğun kendi inisiyatifiyle ortaya çıkarmaya çalıştığı bir sürüm. Son zamanlarda yaşanan belirsizliklerin doğal bir uzantısı. Ayrıca bizim açımızdan memnuniyet verici bir gelişme. Fakat, bu sürümün geleceğine Pardus Danışma Kurulu karar verecektir. Önceki kısımda belirttiğim gibi katılımcı, açık ve paylaşımcı bir yaklaşım içerisinde olacağız. Bu bağlamda maddi kaynaklarımızın oransal olarak çok büyük bir kısmını ekosistemi geliştirmek için kullanacağız."

YAKINDA KURUMSAL SÜRÜM GELİYOR

"Mevcut olan son Pardus sürümünün 2011 yılında çıktığını görüyoruz. TÜBİTAK, resmi bir Pardus sürümü çıkarmaya devam edecek mi, yoksa, bundan sonra Pardus Anka gibi topluluk destekli sürümler mi göreceğiz?" şeklindeki sorumuza ise Kaplan, "Bu yılın sonuna kadar uzun dönem destekli kurumsal bir sürüm çıkarmayı hedefliyoruz. Diğer sürümler de sunucu, akıllı sistem, mobil sürümleri de takip eden yıllarda geliştirilecek." şeklinde cevap verdi.

VESTEL AR-GE ERKİBİYLE TESTLER YAPIYORUZ

Pardus işletim sisteminin FATİH projesi kapsamında okullara dağıtılacak olan akıllı tahtalarda kullanılması için çalışma yaptıklarını belirten Kaplan, "İlk hedefimiz FATİH projesinde kullanılacak akıllı tahtalar oldu. Vestel Ar-Ge ekibiyle eş zamanlı çalışıp tüm testleri geçtik. Konuyla ilgili 150 civarında farklı test yapıldı. Kısaca özetlersem görsel, ses/video, dokunma/tepki, performans, işlevsellik testleriydi bunlar. Akıllı tahta sürümü şu anda kullanıma hazır durumda. Akıllı tahtaların uzaktan yönetilmesi ve güncellenmesi konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Gerek Pardus halihazırda barındırdığı Lider/Ahenk uygulamalarını kullanarak gerekse de bu uygulamalara akıllı tahta ihtiyaçlarına göre ilaveler yaparak ilerliyoruz. Pardus dağıtımlarında da farklılık oluşturmak istiyoruz. Sadece kurumsal ve bireysel sürümler değil; Akıllı Tahta, Bireysel, Kurumsal yanında ilerleyen zamanlarda Sunucu, Akıllı Sistem ve Mobil sürümleri çıkarmayı planlıyoruz. Bu yıl içerisinde uzaktan yönetim ve entegrasyon araçlarına önem vereceğiz. Eş zamanlı olarak Türkçeleştirme eksikleri tamamlanmış, TÜBİTAK onaylı eğitim dokümanları hazır bir sürüm ortaya çıkmış olacak. Güncel ve uzun dönemli destek vereceğimiz kurumsal sürümü de bu yıl sonuna kadar bitireceğiz." dedi.

AMACIMIZ, "NEDEN PARDUS KULLAN MIYORUM?" SORUSUNU SORDURMAK

Pardus markasının yaygınlaşması ve her düzeyden katılımın sağlanması için bir dizi etkinlik yapmayı planladıklarını açıklayan Kaplan, "Örneğin üniversitelerde Pardus gruplarının kurulması gibi. Bu gruplara da Türkçeleştirme, eklenti geliştirme, hata bildirme noktasında destek sağlayacağız. Ayrıca, görsellik ve tema konusunda yarışmalar yapmayı hedefledik. Amacımız -örneğin- Ubuntu kullanan son kullanıcının 'neden Pardus kullanmıyorum' sorusunu kendisine sordurmak. Masaüstü konusunda Linux dünyasında kabul görmüş ortamları Pardus içerisinde barındırmak da son kullanıcı açısından zenginlik sağlayacaktır fikrindeyiz. Kamu kurumlarında da farkındalığı arttırmak için yıl sonuna doğru bir kaç gün sürebilecek seminerler ve workshoplar yapacağız. Bu etkinliklerde sadece Pardus'u değil, açık kaynaklı uygulama geliştirme platformlarını özel sektörden uzmanların katılımıyla anlatacağız, sadece işletim sistemi değil tüm geliştirme ve uygulama yığıtını tümleşik sunmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu. "Pardus kullanıp deneyen, seven, benimseyen azımsanamayacak bir topluluk var. Bu kullanıcılara önerileriniz neler olabilir?" sorusuna iseKaplan, şu cevap verdi: "Biz hiç bir şekilde moral ve motivasyonumuzu yitirmedik. Pardus her zamankinden daha hızlı koşacak, birincil hedefimiz bu. Tüm yapılanma süreçlerinde olduğu gibi biraz sessizlik oluştu. Bu daha güçlü bir başlangıcın zaman kazanımıydı."

http://www.melihbayramdede.com/ulakbim-muduru-ahmet-kaplan-pardusa-yeni-bir-bakis-acisi-getirmek-istiyoruz.html

http://www.pardus-linux.org/haberler/2012/05/2-haziran-pardus-i%C3%A7-milat-olacak
www.tckemal.ist

karboran

Anka isim ilgimi çekti kurar deneriz inşallah. Bakalım görelim ;)
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

xxx3

Pardus'u hiç kullanmadım ama devam etmesini istiyorum özellikle de akıllı tahtalarda kullanılması bir öğretmen olarak çok ilgimi çekti bildiğim kadarıyla akıllı tahtaların bir çoğu windows'la birlikte çalışıyordu ve linux tarafında akıllı tahtalar için bir uygulama yoktu varsa da tam randımanlı çalışmıyordu. Umarım her şey pardus geliştiricileri ve kullanıcıları için iyi gider.

gelturi

Sonunda pardus galiba hakettiği yerlere gelecek buna sevindim senelerdir bir türlü çözülemeyen sorunlar çözülecek ve bende tekrar bilgisayarımda pardus a yer açacağım gerçekten güzel bir gelişme...  :)

mrtrca

Merhaba,
M.S. 2012 Acaba pardus ne alemde. Bir gelişme yok mu?

KemalALKIN

Alıntı yapılan: mrtrca - 06 Haziran 2012 - 16:07:15
Merhaba,
M.S. 2012 Acaba pardus ne alemde. Bir gelişme yok mu?

Reklam algılanmazsa vereyim takip et...

www.ozgurlukicin.org
www.pardus-linux.org

2 önceliklikli pardus yerli sitesi.
www.tckemal.ist

mrtrca

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 06 Haziran 2012 - 17:25:59
Alıntı yapılan: mrtrca - 06 Haziran 2012 - 16:07:15
Merhaba,
M.S. 2012 Acaba pardus ne alemde. Bir gelişme yok mu?

Reklam algılanmazsa vereyim takip et...

www.ozgurlukicin.org
www.pardus-linux.org

2 önceliklikli pardus yerli sitesi.
iyi olmuş adresleri verdiğiniz bende arama motorlarından vs. aramıştım da hiçbir adrese ulaşamamıştım.

heartsmagic

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 06 Haziran 2012 - 17:25:59
Reklam algılanmazsa vereyim takip et...

Forumumuz hâlâ tam anlaşılamamış sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Haziran 2012 - 22:04:52
Alıntı yapılan: KemalALKIN - 06 Haziran 2012 - 17:25:59
Reklam algılanmazsa vereyim takip et...

Forumumuz hâlâ tam anlaşılamamış sanırım.

Kusura bakmayın kimseye bir göndermem yoktur. Bir kaç sitede birden barındığım için alışkanlık olmuş durumda. :).
www.tckemal.ist

heartsmagic

Gönderme olduğunu düşündüğüm için değil, algı yanlışlığını düzeltmek için yazdım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Haziran 2012 - 22:38:38
Gönderme olduğunu düşündüğüm için değil, algı yanlışlığını düzeltmek için yazdım.

Onu şu anlamda kullandım; algılanmazsa dedim yönetim reklam algılamayın lütfen diye uzunca yazmadım :). Neyse uzatacak bir şey yok hehe. Hayırlı geceler :D.
www.tckemal.ist

krwlng

Şahsi fikrimi söylüyorum, pardus ilk çıktığında kendi paket sistemini yapmak yerine fedora veya debian sistemlerini temel alsaydı, şuan bunları konuşuyor olmazdık sanırım. Ortada mint ve CentOS gibi örnekler var.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

KemalALKIN

Alıntı yapılan: krwlng - 06 Haziran 2012 - 23:10:05
Şahsi fikrimi söylüyorum, pardus ilk çıktığında kendi paket sistemini yapmak yerine fedora veya debian sistemlerini temel alsaydı, şuan bunları konuşuyor olmazdık sanırım. Ortada mint ve CentOS gibi örnekler var.

Şimdi YALI denen parçayı sanırım bir mint dağıtımı veya başka dağıtım kullanıyor. LINUXBSDOS.com sitesinden lastest kısmından bakabilirsiniz.
www.tckemal.ist

krwlng

Yükleyici sistem olarak yine YALI yazılıp kullanılabilirdi, fakat 3-4 senelik paketleri güncellensin diye bekleyen birileri varsa onlara iyi kullanmalar diliyorum. Mint örneği uç bir örnek olduğu için verdim, sonuç itibari ile son çıkan yazılımların %90 deb ve Rpm paketleri oluyor, bunları pisi için beklemek yerine debian ve Redhat için çıktığı anda yüklemek arasında dağlar kadar fark var bence. Tekrar söylüyorum bunlar benim şahsi fikirlerim, katılmayanlar olabilir, Pardus'u ata sürümünden beri denemiş ve kullanmış biri olarak, hiç olmadı ve gidişatta olacak gibi görünmüyor diyorum. Köklü değişiklikler olursa onu da ayrıca konuşuruz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

travego0403

Şahsen Pardus neden Pisi diye bir şey yazdı ve deb kullanmadı diye eleştirmedim. Çünkü benim gözümde Pardusu Pardus yapan tek şey paket sistemi. Pisi paketi yapmadım ama deb paket yapımına göre kolay olduğu söyleniyor. Hatırladığım kadarıylada sepet sistemi vardı. kurmak istediklerini sepete ekliyordun ve kur dediğin zaman sepetteki uygulamaları kuruyordu. Pisi haricindeki bahsedilen Yalı, Kaptan gibi araçların ne özelliği var bir türlü anlayamadım.

Bugün Ubuntu kurulum sürerken ayarları senden alıyorsa bu bir özelliktir. Yalıda hiç böyle bir şey görmedim ve son sürümde de oldukça karışık ve sık çöker hale gelmişti. Diğer dağıtımların uzun zamandır desteklediği bir kaç disk formatı gibi özellikler eklenmişti en son.

Kaptan ise bilgisayar kurulduktan sonra tek bir sefer çalıştırılacak bir uygulama için zaten kısıtlı olan iş gücünü kullanmak bana boşa kürek çekmek gibi geliyor.

Tasma uygulaması sonradan kaldırıldı KDE nin kendi ayar yöneticisi kullanılmaya başlandı.

Son 2 sürümde proje biraz daha önceki başarısının kaymağını yemeye başlamıştı. Çünkü eski sürümlerden farklı hiç bir şey vaat etmiyor aksine kullanıcı şikayetleri artıyordu. Bunun nedeni belkide bir geliştirici sisteminin geliştirilmemesi olabilir. Örneğin en yakın örneğimiz Debian. Debian projesine baktığınız zaman şunları görebilirsiniz. En başta geliştirici ve paketçi kavramları ayrılmış.Hatta bunlarda kendi içerisinde de ayrılıyor yetki ve teknik becerilerine göre. Paketçiler uygulamaları paketler ve bunların bakıcılığını yapar. Geliştiriciler ise sisteme eklemeler, çıkarmalar, hata düzeltmeler, gerekli yeni uygulamaların yazılması işleri ile uğraşırlar. Pardusta böyle bir şey yoktu bildiğim kadarıyla. Hatta sizin yaptığınız bir paketin depoya güvenlik ve çeşitli nedenlerle alınmıyor veya geciktiriliyordu. Böylece paketleme işlemi de geliştiricilere kalıyor. Bu insanlarda paket m yapsın, sürümleri mi takip etsin, hata peşinde mi koşsun, yeni uygulamalar mı yazsın? Burada yine en başa dönebiliriz. "Neden deb seçilmedi?"
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

KemalALKIN

krwlng

Burda ben koruması değilim pardusun sadece o eski elemanlar terkettiler tek tek ve kurtuldu onlardan. Sanırım ücrette alıp geliştiriyorlardı ama yaşam tarzlarına bakınca sürekli kendini beğenme övme gibi kibirli işleri vardı bir türlü adam olmadılar tabi sistemde adam olmadı. Temel neden bu senin siyasi görüşün farklı diye görevini yapmayacaksan ne işin var yenilere yer aç baştan. İşte siyasi dediler hep sebep olarak o yüzden bende bunu yazdım. Tabi bilemiyorum asıl keyfi nedenlerini.

travego0403

Evet güzel özetlediniz.

Ekleme yaparsak; amaçları yerli yani kendi mekanizma ve paket vb yapmaktı ama iş gücü olmazsa fabrikaya ham madde gelmez müdür işlemezse ham maddeyi ürün ortaya çıkmaz diyebiliriz.

İnşallah en azından en alt sıradan kurtarır paçasını :D.
www.tckemal.ist

krwlng

Genel olarak aynı noktada birleşiyoruz, bir şey yapıyorsan arkasında duracaksın, duramayacaksan duranlara uyacaksın, pardus bunları yapmadığı için bu duruma geldi. Birçok kişinin eOS deneyip pardusu aklına bile getirmediği bir ortamda yanlış yapan kullanıcılar değildir elbette.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

Alıntı yapılan: KemalALKIN - 07 Haziran 2012 - 18:33:57
... ama yaşam tarzlarına bakınca sürekli kendini beğenme övme gibi kibirli işleri vardı bir türlü adam olmadılar tabi sistemde adam olmadı.

Adamlık neye göre değerlendiriliyor? Cevap istemiyorum. Hoşlanmak, hoşlanmamak mesele değil, bunu eleştirmem ama tutup bunlar yazılırsa eleştiririm.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Haziran 2012 - 13:40:02
Alıntı yapılan: KemalALKIN - 07 Haziran 2012 - 18:33:57
... ama yaşam tarzlarına bakınca sürekli kendini beğenme övme gibi kibirli işleri vardı bir türlü adam olmadılar tabi sistemde adam olmadı.

Adamlık neye göre değerlendiriliyor? Cevap istemiyorum. Hoşlanmak, hoşlanmamak mesele değil, bunu eleştirmem ama tutup bunlar yazılırsa eleştiririm.

:D. Bir ara sürekli kendileriyle röportaj yaptılar ama sistem için bir güncelleme çıkmadı ben bunu bahsediyorum hehe. Havalı pozlar var ama sistem fos idi neyse ne söylesek cımbızlanıyor yahu :D.

Noktalarsam ki noktaladım :D; pisi gel pis pisi ol Pardus CD (sidi) :D hehe.
www.tckemal.ist

heartsmagic

@KemalALKIN, bahsettiğin şey sürüm çıkmaması olabilir, fakat bunun nasıl yapıldığı bağlıyor biraz beni. Adamlık gibi konular hoş şeyler değil. Cımbızlamıyoruz, resmen gözümüze batıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 09 Haziran 2012 - 00:41:44
@KemalALKIN, bahsettiğin şey sürüm çıkmaması olabilir, fakat bunun nasıl yapıldığı bağlıyor biraz beni. Adamlık gibi konular hoş şeyler değil. Cımbızlamıyoruz, resmen gözümüze batıyor.

Valla bir tane bile güncelleme gelmezken, çalışma yok bişi yok o zaman insanın gönül verdiği sistem olunca böyle oluyor :D. Yılların birikmişliği diyelim hehe.

Neyse bir çıksında podyumlara bakalım hehe.
www.tckemal.ist

heartsmagic

O adamlıklarını sorguladığın insanlar varken güncelleme de geliyordu, sürüm de çıkıyordu. Aralarında sevdiklerim, sevmediklerim vardır ancak adamlık gibi bir kıstası ortaya dökmem örneğin.

Bir de @KemalALKIN, neredeyse her cümlenin sonundaki "hehe"ler bence artık yeterli. Yazdıklarının ciddiyetini azaltıyor o ifadelerin çoğunluğu, kısaca asıl zarar gören sensin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

KemalALKIN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Haziran 2012 - 11:55:40
O adamlıklarını sorguladığın insanlar varken güncelleme de geliyordu, sürüm de çıkıyordu. Aralarında sevdiklerim, sevmediklerim vardır ancak adamlık gibi bir kıstası ortaya dökmem örneğin.

Bir de @KemalALKIN, neredeyse her cümlenin sonundaki "hehe"ler bence artık yeterli. Yazdıklarının ciddiyetini azaltıyor o ifadelerin çoğunluğu, kısaca asıl zarar gören sensin.

Alışkanlık oluyor bazen. Uyarın için sağol. Yorum yaparken yazıyoruz. Zararlı bensem nasıl kural ihlali mi oluyor? Tabi kural için yazmadınız ciddiyet dediniz. Ben böyleyim ne yapalım. Klavye böyle yazıyor :D.
www.tckemal.ist

Btuna

#23
Pardus, son derece iyi niyetli bir girişim. Ancak, sıfırdan bir işletim sistemine bir sürü para ve insan kaynağı gömmek yerine, her hangi bir distro'yu dağıtımı temel alıp, özelleştirip; eldeki kaynakları bunun üzerinde çalışacak işe yarar yazılımlar üretmeye ayırmak bence çok daha mantıklıydı. Örneğin; Vergi dairelerinde, bakanlıklarda vs. devlet dairelerinde windows emsalleri yerine kullanılabilecek daha işlevsel yazılımlar yapılabilirdi.

Böylece özel sektör de buraya kanalize edilebilir, bir sürü lisans parasından kurtarılıp devasa maliyet avantajları kazanılabilir. Böylece ulusal servet de yok yere dışarıya aktarılmamış olurdu. Buyurun size, dev gibi katma değer. Bence bir linux işletim sisteminden çok, linux üzerinde çalışan işe yarar yazılımlara ihtiyacımız var.

krwlng

@Btuna size sonuna kadar katılıyorum, baştan beri söylediğimiz şey de bu zaten. Ortada Ceren Bilgisayar gibi bir örnek var, adamlar K9 muhasebe programını 5  kuruş para almadan dağıtıyorlar, gelişimi durmuş olsa da Turquaz gibi bir örnekte mevcut önümüzde; bir ekip bunu ücretsiz yapabiliyorsa, Tübitak gibi bir kaynağın, bu kadar zamanını yeni bir sistem yerine uygulamalara harcaması bize neler neler kazandırırdı düşünmek bile istemiyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!