12.04 youtube problemi

Başlatan Raven, 28 Mayıs 2012 - 18:04:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Raven

Youtube'ta tam ekran video izlerken, klavyeden sesi açıp kapattığımda ekranda takılmalar oluşuyor. Sese dokunmadığımda zaten akıcı şekilde izleyebiliyorum. Ekran kartı sürücüsü yüklü.

burk

@Raven donanım özellikleriniz nedir?

Raven

burk

@Raven donanım özellikleri kâfi. Videoya aldığınız işlemi bir de uçbirimden;
top komutunu takip ederek yapın. Ayrıca başka tarayacıda da bir deneme fena olmaz.

Raven

Chromium ile denedim yine takılıyor. Yazdığınız komutla takip edemiyorum, çünkü sorun tam ekran yapınca ortaya çıkıyor ve tam ekrandaykende uçbirim gözükmüyor. Bu yüzden sesi açıp kapattığımda işlemlerde ne değişiyor göremiyorum. Ancak video oynamazken denediğimde uçbirimde notify-osd adında bir komut üst sıralara geliyor. Kullandığı CPU %5.

burk

Demek ki sorun zorlanmadan değil;
dpkg -l | grep flash
dpkg -l | grep java

Raven

raven@raven-ubuntu:~$ dpkg -l | grep flash
ii  flashplugin-installer                  11.2.202.235ubuntu0.12.04.1             Adobe Flash Player plugin installer
raven@raven-ubuntu:~$ dpkg -l | grep java
ii  gir1.2-javascriptcoregtk-3.0           1.8.0-0ubuntu2                          GObject introspection data for the GTK+-based JavaScriptCore library
ii  libjavascriptcoregtk-3.0-0             1.8.0-0ubuntu2                          Javascript engine library for GTK+

if

Ses çıkışı olarak ne hangi aygıt seçili?

Raven

Tüm ayarlar/Ses/Çıktı'da tümleşik ses sistemi yazıyor ama nereden bakmam lazım ses aygıtına?

heartsmagic

Donanım hızlandırması kapalı mı? Böyle Flash falan görünce aklıma gelmeye başladı nedense. Bazı sorunlarımıza çare oluyor belki senin durumunda da işe yarayabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Raven

Flash ayarlarına baktığımda bağlantıdaki sorunun bende de olduğunu farkettim. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=29671.25

Flash ayarları sadece tam ekrandayken yapılabiliyor. Donanım hızlandırma özelliği etkin gözüküyor.

if

@Raven, kapatın donanım hızlandırmayı:)

Raven

Kapattım ve yine takılıyor.

if

Raven

Ne ayarı yaptırdınız bilmiyorum ama düzelmeyecek gibi gözüküyor. Tam ekrandayken ses tuşlarına bastığımda takılıyor. Bu benim bilgisayarıma mı has bir sorun yoksa genel mi bilemedim.

if

Herhangi bir videoyu tam ekran olarak oynatın, ses açıp kapatın hemen ardından uçbirimi açıp dmesg | tail komutunu verin ve çıktıyı buraya geçin.

Raven

dmesg | tail
[16210.595260] cfg80211:     (2474000 KHz - 2494000 KHz @ 20000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[16210.595262] cfg80211:     (5170000 KHz - 5250000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)
[16210.595263] cfg80211:     (5735000 KHz - 5835000 KHz @ 40000 KHz), (300 mBi, 2000 mBm)

heartsmagic

Alıntı yapılan: Raven - 31 Mayıs 2012 - 02:51:42
Tam ekrandayken ses tuşlarına bastığımda takılıyor. Bu benim bilgisayarıma mı has bir sorun yoksa genel mi bilemedim.

Genel bir sorun değil. Grafik kartın nedir ve sürücüleri ne durumdadır?

Raven

Grafik kartım amd radeon 6650m ve sürücüsünü ek sürücülerden yükledim.

heartsmagic

glxinfo | grep render ne diyor? Tabi bir de sürücüler olmadan denemeni önerebilirim fakat ondan önce Unity2B oturumu ile de duruma bakabiliriz.

Raven

Şimdi Unity 2B ile denedim sonuç aynı. Çıktılar;

glxinfo | grep render
'glxinfo' programı şu anda kurulu değil.  Kurulumunu şunu yazarak yapabilirsiniz:
sudo apt-get install mesa-utils

Kurayım mı? Birde;

/usr/lib/nux/unity_support_test -p
OpenGL vendor string:   ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: AMD Radeon 6600M and 6700M Series
OpenGL version string:  4.2.11627 Compatibility Profile Context

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          yes
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       yes

Düzenleme: Programı kurup denedim.

glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: AMD Radeon 6600M and 6700M Series
    GL_KTX_buffer_region, GL_NV_blend_square, GL_NV_conditional_render,

burk

Raven

Evet devam ediyor. Video izlerken deli gibi ses açıp kapatmıyorum elbette  :) ama bu takılma sorunu olmasa daha iyi olurdu.

burk

Acaba sorun simge setleri ile mi alâkalı? Ben olsam bir de gnome-shell ile denerdim ama sanırım onda da sorun çıkartacaktır. Üzgünüm aklıma şimdilik başka bir şey gelmiyor.

Raven

Gnome-shell ile denedim yine takılıyor. Zaten unity'ye göre çok kullanışsız geldi. :)