80 portunu kim kullanıyor?

Başlatan hopelephant, 28 Mayıs 2012 - 10:08:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hopelephant

Merhaba arkadaşlar,

Ubuntu 12.04 LTS kullanmaktayım. Herhangi bir server sunucu kurulumu falan yapmadım. Sadece eclipse ile proje geliştirirken kullandığım tomcat 7 sunucusunun default öntanımlı portu olan 8080'den değil de 80 portundan çalıştırayım dedim.
Alıntı Yap"Port 80 required by Tomcat v7.0 Server at localhost is already in use. The server may already be running in another process, or a system process may be using the port. To start this server you will need to stop the other process or change the port number(s)."
hatasını aldım.
Sadece bir adet tomcat tanımlı eclipse te, başka bir tomcat ile çakışma ihtimali yok yani.
Peki kim kullanıyor bu 80 portunu?
Hangi portları kimin kullandığını nasıl görebileceğimi de bilmiyorum, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hopelephant

Alıntı yapılan: heartsmagic - 28 Mayıs 2012 - 10:20:00
netstat -tulpn | grep :80

Anladığım kadarıyla bu komut kullanılan portları listeliyor.

Çalıştırdığımda sonuç;
Not all processes could be identified, non-owned process info will not be shown, you would have to be root to see it all
Ama localhost a ping attığımda yanıt veriyor:
64 bytes from localhost (127.0.0.1): icmp_req=1 ttl=64 time=0.024 ms
64 bytes from localhost (127.0.0.1): icmp_req=1 ttl=64 time=0.024 ms

Tomcat çalıştırdığımda da sonuç:
"(Not all processes could be identified, non-owned process info will not be shown, you would have to be root to see it all.)
tcp6       0      0 :::8009                 :::*                    LISTEN      9128/java       
tcp6       0      0 :::8080                 :::*                    LISTEN      9128/java       
tcp6       0      0 127.0.0.1:8005          :::*                    LISTEN      9128/java"

Bu portlar zaten default portlar ve ben yönetebiliyorum.

Benim problemim Apache yi 80 portuna neden setleyemiyorum? Kullanılıyor ise (ki yukarıdaki komut hepsini listeliyor ise kullanılmıyor) kullanan system process nedir? neye lazımdır?

Teşekkürler.

Düzenleme Notu: Komut ve çıktıları için [code][/code] etiketi kullanınız.

mustafayilmaz

sudo netstat -tulpn | grep :80

Yetki hatası vermiş komut.
yukarıdaki komutu tekrar dener misiniz? Dikkat ettiyseniz başında sudo var.
sudo ile kullandığınızda doğru yanıt verecektir. Tekrar burayla paylaşırsanız çıktıyı yorumlanır..

Kolay gelsin..

hopelephant

Alıntı yapılan: mustafayilmaz - 28 Mayıs 2012 - 14:40:17
sudo netstat -tulpn | grep :80

Yetki hatası vermiş komut.
yukarıdaki komutu tekrar dener misiniz? Dikkat ettiyseniz başında sudo var.
sudo ile kullandığınızda doğru yanıt verecektir. Tekrar burayla paylaşırsanız çıktıyı yorumlanır..

Kolay gelsin..

Bu komut ile hiçbir sonuç dönmedi.
Tomcat i başlattığımda da yine
"tcp6       0      0 :::8009                 :::*                    LISTEN      28053/java     
tcp6       0      0 :::8080                 :::*                    LISTEN      28053/java     
tcp6       0      0 127.0.0.1:8005          :::*                    LISTEN      28053/java"

döndü.

Bu 80 portumu hiçbirşey kullanmıyor demek değil mi? Yani bana Apache nin verdiğin bu port kullanılıyor hatası aslında doğru değil mi?

heartsmagic

Bu uyarıyı Apache'nin verdiğine emin miyiz? Tomcat, Eclipse sorunu olmasın?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.