Çift Girişli Ethernet Kartı İle Bilgisayarlar Arası Haberleşme

Başlatan zeusmaster, 24 Mayıs 2012 - 23:23:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zeusmaster

Arkadaşlar merhaba. Aklıma takılan şöyle bir soru var. Mesela 10 bilgisayar var yanyana ve her birinde çift ethernet girişli kart var. Her bilgisayara ethernet kartından birinci girişten bir giriş olacak, ikinci giriştende çıkan bir kablo diğer bilgisayara bağlanacak. Bu şekilde bilgisayarlar arası haberleşme sağlanabilir mi? Aynı yılbaşı ağaçlarını süsleyen lambaların üzerinden akım akıtılması gibi :)
Up and Running...

burk

Benim bildiğim o iş için switcher veya hub denen aletlerden lazım. Bir de sayı artınca illa ki ana makine lazım olur.

zeusmaster

@burk, dogrudur dediğin. Merak ettigim aslında şu. Benim dediğim mi(tabi oluyorsa) yoksa sizin dediğiniz gibi bir haberleşme daha hızlıdır. Biz bu makinaları birbirine bağlayıp bir bütün işi parçalara ayırıp makinalara dağıtacağız. Bu işler için dağıtıcılar var ama pahali:)
Up and Running...

alorak

Hub, daha hızlı dediğiniz yönteme göre. Ama yine de daha profesyonel yardıma ihtiyaç var. temel bilgiler için http://www.belgeler.com/blg/1ilh/ders-1-ag-turleri-ve-osi-modelleri adresi kullanılabilir.
özgürlük için

burk

@bahdem sizin bir bulut başlığınız vardı, o mesele bu sanırım? :)

zeusmaster

@burk, aynen öle hocam :). Orada yazılım kısmını tartışıyoruz. Yazmayada haziran ayındaki mpi çalıştayından sonra başlayacağız. Burada da donanimi nasıl daha derli toplu yaparım onu merak ettim :)
Up and Running...

burk

Aslında o kadar bilgisyarı bir arada çlıştırıp da süper bilgisayar yapmadan bulut işlemciye nasıl çeviriyorlar ben de tam bilmiyorum. İşin tam mantığını kavrayamadıktan sonra da ancak LAN kurulumu mantığıyla cevap verebiliyorum ancak sizin istediğiniz gibi bir bulut olayında bilgisayarları direk olarak birbirine ki aslında sizin dediğiniz sistemde 2 bilgisayar birbirine bağlanmış oluyor, bağlamak kesinlikle sonuç vermez. :)

heartsmagic

Neden çift ağ kartı :) @bahdem, senin anlattığın şey bildiğimiz yerel ağ bizim :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alorak

Bu konu hakkında bakılması gereken kaynak sunayım dedim:

Temel testler yapılmış ve kullanılacak projeye uygun olan framework'un seçilmesi söylenmekte:
http://www.kodcu.com/2011/11/dagitik-uygulama-catilarinin-karsilastirilmasi-hadoop-gridgain-hazelcast-dac-bolum-i/

Test ortamı 5pc, 1 switchli normal bir ağ ile kurulmakta.
özgürlük için

arpia

switch ile daha mantıklı olacaktır. Bilgisayarları birbirine bağlamak daha hızlı sonucunu yaratmayacak, kendi dışında görüşmek istediği kişiler için broadcast gönderecek illaki.
Yani cep telefonu ile yan yana konuşmak yada karşılıklı odalardan konuşmak arasında ki fark gibi düşünülebilir (pek aynı olmasa da).

burk

@heartsmagic, tuzak var o soruda, dikkat et bak :D, orada aslında yerel ağ da olmuyor, iki bilgisyarı birbirine direk olarak bağlıyor. :)

zeusmaster

Sanırım hep tuzak soruyorum ben :) Aslında bu iş için en uygunu full-dublex denen cihaz ama çok pahalı. Sadece 10 normal pc yi bağlamak için almaya gerek duymadım açıkcası. Sanırım switch ile olabilir. Peki ordada şu takılcak benim aklıma:) Bu bilgisayarları ben internete çıkartmayacağım kendi aralarında switch üzerinden haberleşecekler. İşte bu noktada mac adresleri mi devreye girecek :)
Up and Running...

heartsmagic

@burk, bence tuzak yok :) Bilgisayarlar kendi aralarında bağlı olsalar bile yerel bir ağ oluyor sonuçta, bağlı olan şey ağı oluşturuyor en nihayetinde. "Topoloj"i değişebilir o ayrı, @bahdem'in sorusunda sanki" Halka Toplojisi" var gibi :)

@bahdem, senin niyetin ağ kurmak değil mi, neden bu kadar uğraş :) Ağ Anahtarı kullanacaksan haliyle MAC adresleri devreye girecek ama orada da senin yapacağın bir şey yok, bırak onu Ağ anahtar yapsın :)

Senin niyetin sanırım hangi şekilde daha hızlı oluru öğrenmek. İşte onun için yapılacakların ortaya konması lazım galiba. Senin eski konuya doğru gidiyor galiba bu mesele :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

arpia

Burada ki hız, normal şartlar için ölçüle bilir yada fark edilir bir hız olmaz. Eğer bir deney, ince ölçümler ve azımsanmayacak bir mesafe yoksa.
Sonuçta iki türlü de o network'e broadcast çekecek kaçarı yok :)


burk

1 ve 2; 2 ve 3; 3 ve 4; 4 ve 5 ... 9 ve 10 birbirlerine bağlandılar, peki 10. bilgisayar 1. bilgisayarı nasıl görecek?

zeusmaster

Onuncu makine ana makine olacak ve hesaplar burdan paylaştırılacak :)
Up and Running...

burk

@bahdem ağ konusunda pratik bilgim yok ancak ben yine olmaz diyorum, 10. makine ile örneğin 3. makine arasında herhangi bir bağlantı yok, ana makinenin diğer aygıtları görebilmesi için ve yerel ağ olabilmesi için en azından bir dağıtıcı gerekiyor.

zeusmaster

@burk, sanırım atladığım en önemli nokta o :) 10. makine ile 3 arasında bir bağ yok benim düşündüğüm şekilde :) Sanırım bir switch en doğru olanı :)
Up and Running...

arpia

Arayüzler birbirini maskeleyecek, 10. bilgisayar ile 3. bilgisayar arasında gayet de güzel bağ olur ama gereksiz bir uğraş olur ve bir artısı olmaz. En baştan dediğimiz gibi switch.
Bu arada çok ilginç bir konuyu tartışıyoruz :) ARPANET'e kadar yolu var :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: arpia - 26 Mayıs 2012 - 09:28:09
Bu arada çok ilginç bir konuyu tartışıyoruz :) ARPANET'e kadar yolu var :)

Steve Crocker ve UCLA tayfasının kulaklarını çınlatmış oluruz böylece :)

@bahdem, sen ağ meselesini boş ver. Anahtarlar, yönlendiriciler boşuna icat edilmemiş :) Sen sanki eski konundaki meseleleri arıyor gibisin hâlâ.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zeusmaster

@heartsmagic, eski konumda bu işin yazılım kısmı konuşulcak :) Burada da bu makineler donanımsal olarak nasıl olurda bağlanırlar en kolay onu sorgulamaya çalıştım :) Ama terimler konusunda sıkıntılı olduğumdan hata yapmış olabilirim :) Haziran ayında mpi işinin başlangıç seviyesinde kotarıp forumda paylaşma amacındayım :)
Up and Running...

arpia

Bende bir iki ufak güvenlik v.b konular hakkında boş zamanlarımda döküman hazırlamaya başladım. Kısmet biterse foruma ekleyeceğim.
Aslında her ay bir döküman/makale çıksa güzel olur. Mesela IP Santral güvenliği, yapılan saldırı çeşitleri, korunma yolları, Sunucu güvenliği, Saldırı Tespit Sistemleri falan.
Zevkli olacak, bunları hiç Ubuntu üzerinde denemediğim için bana da deneyim olacak.

zeusmaster

Up and Running...

WhiteScars

Açıkcası anladığım kadarıylar "Cloud Computing" yapmak istiyorsunuz. Böyle bir iş için bilgisayarları birbirlerine ethernet kartları vasıtasıyla bağlamak mantıklı değil. Zaten böyle bir yapı için öncelikle "Data warehouse" a ihtiyacınız var. Yani client PC'lerin oluşturduğu dataları tek bir noktada tutabilecek bir sistem. Ayrıca (implementasyona göre) client PC'ler ile data warehouse arasında ciddi trafik akışı olacaktır. Söylediğin şekilde PC'leri birbirine bağlasan dahi, çok ciddi ağ problemlerin olacaktır. (Tabi bi şekilde böyle bağlayabildiğini varsayıyorum. Çünkü açıkcası olur mu diye kafa bile yormadım zira olsa bile böyle yapılmamalı  ;D)

Benim tavsiyem, git bir switch al kendine ve bu işleri switch ile yap. Çok meraklıysan "Cloud Computing", "Parallel Processing" konularına Hadoop üzerine gidebilirsin. Amazon, Microsoft, Apple clustering için Hadoop kullanıyor. "Distributed Method Invocation, Remote Method Invocation" gibi konuları çalışmanı öneririm. Özellikle java ile uğraşıyorsan RMI ile network üzerinden paralel processing yapabilmen kolay.

Not: Şimdi burda kullandığım terimlerden dolayı dil ekibi bana kızcak biliyorum. Ama cidden bu terimlerin türkçelerini bilmiyorum.  :)
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.

zeusmaster

@WhiteScars, Şu başlık altında paralel hesaplama ile ilgili konuşuyoruz. Bunun donanım ayağı olarak bu başlığı açtım. Bu iş için 11-22 haziran tarihleri arasında UYBHM İTÜ de bir çalıştay var. Oraya gitmeden önce biraz daha bilgi sahibi olmak istedim açıkcası :) Şu an için en mantıklısı switch. İleri aşamada full-dublex denen cihaz alınacak :)
Up and Running...