[Çözüldü] ikinci ekran bağladıktan sonra ana ekranı kapatmak

Başlatan olaki, 23 Mayıs 2012 - 21:23:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

olaki

Merhaba,
Dizüstüne ikinci ekran bağladım.
İkinci ekranı kullanırken dizüstünün ekranını kapatmak istiyorum.
Nasıl yapılabileceği konusunda bilgisi olan var mı?

burk

olaki

Alıntı yapılan: burk - 23 Mayıs 2012 - 22:43:19
@olaki ekran kartınızın markası nedir?
Ati HD 5470
12.04 üzerine "FGLRX grafik sürücü" yüklü.

burk

Sürücünün yüklü olması dışında ATI Catalyst kontrol merkezinde bunun için bir ayar yok mu?

olaki

Bakındım, sanırım yok, ama ingilizcem olmadığı için tam bilemiyorum. :)

if

cagriemer

Catalyst'te bunun icin bir ayar var. Su anda ATI kartli bir makinede degilim ama eve gecince nasil yapildigini anlatayim.

heartsmagic

Catalyst Türkçe açıldığında sanki eksik gelebiliyordu, şu şekilde denenebilir:
env LANG="en_US.UTF-8" amdcccle
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cagriemer

Sol taraftaki menuden "Display Manager"i secin. Ardindan sag tarafta gelen kisimdan kapatmak istediginiz monitoru secin. "Multi Display" isimli sekmede bulunan secim kutusundan "Disabled Display"i sectiginizde o monitoru kapatmis olursunuz.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

noktakom

Ek olarak system settings > displays 'ten de ayarlanıyor.

olaki

@heartsmagic, Bende Türkçe açılmıyor zaten. O komutla çalıştırıyorum.

@cagriemer, Haklısınız... Ben yetkili kullanıcı  olarak açmadığım için o kısım pasifti.
"sudo env LANG="en_US.UTF-8" amdcccle" komutuyla açıp, değiştirdim... kaydet dedikten sonra uyguluyor ama "amdcccle" penceresi -boş beyaz bir pencere olarak- kalıyor... iki kere on dakika bekledim, öldürünce "amdcccle: Fatal IO error: client killed" diyor.
Değişiklik sadece o oturum için uygulanıyor... kapatıp açınca yeniden ayarlamam gerekiyor; bu durum amdcccle penceresinin kitlenmesiyle ilgili mi bilmiyorum.
bir de, ana ekranı kapatınca, ekranın sol üst köşesinde kibrit kutusu büyüklüğünde "2" yazan bir pencerecik yerleşiyor; kötü bir çapak. :)

@noktakom, bahsettiğiniz, "sistem ayarları"ında olan "ekranlar" ise, orada öyle bir ayar göremiyorum... ayrıntılı tarif edebilir misiniz?
Herkese teşekkürler.

noktakom

Evet orası. orada cihaza bağlı monitörleri görmen gerekiyor. daha sonra ayar yapmak istediğin monitörün üzerine tıklayıp, aşağıdaki seçenelerden aç/kapa, rotasyon, çözünülürlük gibi ayarları yapabilirsin.

cagriemer

@olaki Ana Secke'den yonetici kipinde acmayi denediniz mi? Dil sorunu var mi acaba onu teyit etmek icin soruyorum. Bir de ekranin sol ust kosesinde cikan 2'nin Catalyst'i kapattiginizda gitmesi lazim.

burk

Böyle kesin yöntemlerin işe yaramaması "acaba ekran kartı doğru yüklendi mi?" diye düşündürdü beni. Ama sanırım doğru kurulmasa örneğin Catalyst'i çalıştıramazdınız. Yine de bir bakalım duruma;
glxinfo | grep render
lspci | grep VGA
jockey-text –list

olaki

@cagriemer,
seçkeden açılmıyor... komut olarak verince:
~$ amdxdg-su -c amdcccle
Parse error on line 2 of section ServerLayout in file /etc/X11/xorg.conf
"Identifier" is not a valid keyword in this section.

@burk,
$ glxinfo | grep render
'glxinfo' programı şu anda kurulu değil.  Kurulumunu şunu yazarak yapabilirsiniz:
sudo apt-get install mesa-utils
mu@mu:~$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Manhattan [Mobility Radeon HD 5400 Series]
mu@mu:~$ jockey-text –list
Ek Sürücüler
Kullanılabilir sürücüler aranıyor...
mu@mu:~$

Bu "mesa-utils"i yüklemem gerekiyor mu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Mayıs 2012 - 15:57:17

Alıntı yapılan: cagriemer - 25 Mayıs 2012 - 02:19:06
Bir de ekranin sol ust kosesinde cikan 2'nin Catalyst'i kapattiginizda gitmesi lazim.
Catalyst beyaz bir pencere olarak kalıyor... ancak öldürerek kapatabiliyorum, normal kapansa belki gidecek. :)

@noktakom,
"ekranlar"da ana ekranı kapatmak için bir ayar bulamadım... ya da ben beceremiyorum.

burk

Evet, şöyle deneyelim;
sudo apt-get install mesa-utils

olaki

Tamamdır... :)
"mesa-utils" yükledikten sonra yeniden başlatttığımda ayarlar değişmedi. Ana ekran kapalı artık.
Bu arada "Catalyst"de, "Display Manager"daki "Disabled Display" seçeneği değişmiş, "Single display desktop (multi desktop)" olmuş.
Herkese teşekkürler.