[Çözüldü] SH uzantılı dosya yüklemek

Başlatan Menow, 23 Mayıs 2012 - 18:43:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Menow

Merhaba;

Ubuntuya tekrar geçme çabalarındayım. İnternetten Netbeans'in so n sürümünü .sh uzantılı olarak indirdim ama çift tıklayarak kuramıyorum. Ayrıca uç birimde ilgili dizine gidip dosya adını uzantısıyla yazdığıma da "command not found" hatası alıyorum.

Ayrıca ubuntusunun ev dizinine girip işlem yapmaktada zorlanmıyor değilim. Dosya "İndirilenler" adlı klasörde. Buraya erişmek için tam olarak uç birime ne yazmalıyım?

Yardımlarınız için teşekkürler.

DoGuKaN

.sh uzantılı dosyadan kurmak istemenizin özel bir nedeni var mı? Netbeans Ubuntu depolarında mevcut ki bir uygulamayı kaynağından değil de Ubuntu depolarından kurmanızı şiddetle tavsiye ederim. Nasıl kuracağınızı öğrenmek için şuraya göz atabilirsiniz.

İndirilenler dizinine gitmek için

cd /home/kullanıcı_adınız/İndirilenler/

komutunu verebilirsiniz.

empax

Ayrıca sh uzantılı doyaya sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra Erişim Hakları sekmesinden program gibi çalışması için gereken seçeneği etkinleştirin. Bundan  sonra dosyayı çift tıklayınca direkt çalışacaktır.

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

Menow

.sh uzantılı dosyayı çalıştırmak istememin sebebi programların son sürümlerini sitelerinden indirip kurabilmek idi. EN kolay şekli sanırım sağ klikleyip erişim hakları kısmından "dosyayı bir program gibi çalışmaya izin ver" kısmını işaretleyip dosyay çift tıklamak.

Bu şekilde kurulum başladı çok teşekkürler.

Ayrıca indirilenler klasörüne nasıl ulaşmam gerektiğini gösterdiğiniz içinde ayrıca teşekkürler.

if