[Çözüldü] Ubuntu 12 kurulum sorunu

Başlatan LeoN, 23 Mayıs 2012 - 16:06:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LeoN

Not: Fotoğraflar resimli anlatım linkinden alınmıştır,temsilidir

Bilgisayarımda Win7 ultimate 64 bit olmasına rağmen bu bölümde ilk seçenek gözükmüyor.Sadece "diski sil ve ubuntu yükle" ve" başka bir şey" adlı seçenekler var.Başka bir şey seçeneğini seçip devam et dediğimde ise

Burada Tek harddiskime ait 2 bölüm geliyor.Birtanesi 100 Mb civarı windows önyüklemesi.Diğeri ise 500 gb lık win7 kurulu olduğu bölüm.500 Gblık bölümde kaç Gb kullanıldığı yazmıyor.Bu yüzden diski bölemiyorum.Amacım ubuntuya 50-60 Gb * bir şey ayırıp win7 ile birlikte kullanmak.Şimdiden teşekkürler

DoGuKaN

İlk resimde en üstteki seçeneğin etkin olması için Windows yanında boş bir disk bölümünün daha olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Sorunuza gelirsek açıkçası ben tam olarak anlayamadım sorununuzu. Diski yeniden boyutlandıramıyor musunuz yoksa sadece ne kadarının kullanıldığını görmediğiniz için ne kadarlık bir bölüm oluşturacağınıza karar veremiyor musunuz? Eğer sorununuz ikincisi ise en basitinden kaç GB kullanıldığını Windows üzerinden öğrenip bölümlendirme ekranına gelince ona göre yeniden boyutlandırabilirsiniz Windows'un bulunduğu disk bölümünü.

LeoN

Alıntı yapılan: DoGuKaN - 23 Mayıs 2012 - 16:18:19
İlk resimde en üstteki seçeneğin etkin olması için Windows yanında boş bir disk bölümünün daha olması gerekiyor bildiğim kadarıyla. Sorunuza gelirsek açıkçası ben tam olarak anlayamadım sorununuzu. Diski yeniden boyutlandıramıyor musunuz yoksa sadece ne kadarının kullanıldığını görmediğiniz için ne kadarlık bir bölüm oluşturacağınıza emin olamıyor musunuz? Eğer sorununuz ikincisi ise en basitinden kaç GB kullanıldığını Windows üzerinden öğrenip bölümlendirme ekranına gelince ona göre yeniden boyutlandırabilirsiniz Windows'un bulunduğu disk bölümünü.

Sorunum ne kadarlık boş alanım olduğunu göremediğim için değiştir butonuna tıklayıp yeni bölüm için boyut belirleyememem.Ne kadarlık boş alanım olduğunu ben biliyorum.Ancak Gözükmüyor.Daha önce arkadaşa da aynı şekilde kurdum.Tek harddisk ve tek bölüm vardı.Ama windows7 nin yanına kur seçeneği çıkmıştı

heartsmagic

@LeoN, iki şekilde yapabilirsin bu istediğini.

Birincisi Windows üzerinden:

Windows disk yönetim aracı ile 500GB'lik bölümü biraz küçült, artık ne kadar kullanmak istiyorsan mesela 50GB. Tavsiyem önce uzatılmış bir bölüm oluştur ki dört birincil bölüm olursa falan ileride sıkıntıya girme. Bu bölümün altı zaten 50Gb. Olacaktır. İstersen onu da ikiye böl 48Gb ve 2GB olarak. 2GB'lik kısım takas alanı olur. Sonra Ubuntu kurulumuna geçersin.

İkincisi Ubuntu CD'si üzerinden:
Gparted uygulamasını aç ve yukarıdaki işlemi onunla yap.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

LeoN

Alıntı yapılan: heartsmagic - 23 Mayıs 2012 - 16:32:44
@LeoN, iki şekilde yapabilirsin bu istediğini.

Birincisi Windows üzerinden:

Windows disk yönetim aracı ile 500GB'lik bölümü biraz küçült, artık ne kadar kullanmak istiyorsan mesela 50GB. Tavsiyem önce uzatılmış bir bölüm oluştur ki dört birincil bölüm olursa falan ileride sıkıntıya girme. Bu bölümün altı zaten 50Gb. Olacaktır. İstersen onu da ikiye böl 48Gb ve 2GB olarak. 2GB'lik kısım takas alanı olur. Sonra Ubuntu kurulumuna geçersin.

İkincisi Ubuntu CD'si üzerinden:
Gparted uygulamasını aç ve yukarıdaki işlemi onunla yap.

Sorunu hallettim ve sağlıklı şekilde kurdum çok teşekkür ederim.Konu çözüldü kilit gelebilir

if