Ubuntu-Tweak Kapıcı programı Hatası

Başlatan v0li, 22 Mayıs 2012 - 09:39:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

v0li

Günaydın arkadaşlar.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1063.100 vermiş olduğum linkteki performans artırmak için başlangıç uygulamarını dün linkteki konudan kod ile açtım.Ağ bağlantılarım vede jupiter programı hariç diğer bütün uygulamarı kaldırdım.Dizüstüm gayet normal çalışıyordu.Fakat ubuntu-tweak altındakı kapıcı programını çalıştırdığımda sistemi tarıyor,temizle butonuna bastığımda işlem yapmıyordu.sanırım programla alakalı başlangıçta bir uygulamayı kaldırdım.acaba hangi uygulama olabilir.yardımcı olursanız memnun olurum.iyi çalışmalar.

alquirel

Ubuntu Tweak uygulamasını uçbirimden açıp hata çıktısı verip vermediğine bakalım.
Uçbirime şu komutu girmeniz yeterli :

ubuntu-tweak

v0li

Ubuntu-tweak hata vermiyor.normal bir şekilde açılıyor hatta kapıcı programıda sistemi tarıyor vede temizlencek olanları listeliyor.ama temizlenecek olanları işaretleyip temizle tuşuna basınca temizlemeye başlamıyor.öylece kalıyor program.sanırım başlangıç uygulamalarında kapıcı programı ile alakalı birşeyi kaldırdım.sorun ondan sonra oldu.hatta uygulamaları kaldırmadan çalıştırmıştım vede sistemimi temizlemişti..

alquirel

Tamam işte, siz uçbirimden çalıştırın, "Temizle" dediğinizde niye temizleyemediğini söyleyecektir büyük ihtimalle.

v0li

@alquirel tamam söylediğiniz gibi yapayım.o zaman hatayı söyler bizde ona göremi hareket ederiz diyorsunuz ?

alquirel

Eğer çalışamadığında hata çıktısı veren türden bir uygulamaysa, en azından hatanın nerede olduğuna dair bir fikrimiz olur.
Diğer türlü "galiba yanlış bir uygulama kaldırdım" ile yol alamayız. Elimize somut bir şeylerin geçmesi lazım ;)

v0li

@alquirel Söylediğiniz mantıklı evet.peki şöyle bir sorum var size ;
Dün kaldırmış olduğum başlangıç uygulamalarını geri yükleme gibi şansım varmı bir kod ile falan ? Yani sıfırlama gibi birşey başlangıç uygulamalarını ?

hasanyılmaz

@voli

Ubuntu Yazılım Merkezi'nin Geçmiş bölümü ne kaldırdığınızın (hatta her şeyin) kaydını tutuyor..

v0li

@hasanyılmaz tamam oraya bir göz atayım.söylediğiniz gibi listeden kısayolları öğrenip başlangıç uygulamasına ekleme yapabilirim sanırım dimi ?

hasanyılmaz

Alıntı yapılan: v0li - 22 Mayıs 2012 - 11:38:57
@hasanyılmaz tamam oraya bir göz atayım.söylediğiniz gibi listeden kısayolları öğrenip başlangıç uygulamasına ekleme yapabilirim sanırım dimi ?

Yani ne kaldırdıysanız geri yükleyip sonrasında da başlangıç uygulamalarına ekleyebilirsiniz.

alquirel

İmlâ hususunda biraz daha hassasiyet gösterebilirseniz memnun oluruz ;)
(dimi yerine değil mi, noktadan sonra bir boşluk, cümle başında büyük harf gibi...)

v0li

Tamam dikkat edeceğim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Mayıs 2012 - 13:49:39

@hasanyılmaz Ubuntu Yazılım Merkezi geçmişinde benim kaldırmış olduğum başlangıç uygulamalarını göremedim. Orda kaldırmış olduğum program listesi mevcut. Ubuntu-Tweak ı tekrar yüklesem sorun düzelir mi acaba ?

heartsmagic

Tweak uygulamasının veya kapıcının silmemesinin kaldırdığın uygulamalarla alakalı olduğunu sanmıyorum. @alquirel'in dediği gibi uçbirimden aç uygulamayı, en azından hata döndürüyor mu diye bakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasanyılmaz

@ voli

Siz uygulamaları mı kaldırdınız yoksa yalnızca başlangıçtan mı bir şeyler sildiniz? Ancak sizin sorununuzun bununla ilgili olduğunu sanmıyorum. @alquirel'in önerdiği gibi Ubuntu Tweak'i yükleyip sorunun çıktısını buraya kopyalarsanız size dönüşler daha hızlı ve net olur..

v0li

@hasanyılmaz Ben dünkü konuda verilmiş olan kod ile başlangıçta yer alan gizli uygulamaları açtım. Ağ bağlantıları vede jupiter programı hariç herşeyi kaldırdım.aralarında bluetooth da vardı. Kaldırmış olduklarım bence ubuntu ya ait uygulamalardı. Örneğin dosyalar,yeni donanım denetleyicisi vb gibi şeylerdi. Ayrıca bana ubuntu-tweak ı yüklememi yazmısşsınız. Bende zaten program yüklü şuanda. Programın çalışmasında problem yok. Sadece tweak'ın içinde ki kapıcı programı sistemi tarayıp temizleme işlemine geçmiyor. Uç birimden yapmamı istediğiniz şey ubuntu-tweak 'ı çalıştırmak değil mi anladığım kadarıyla.

heartsmagic

@v0li, Başlangıç Uygulamaları'ndan işaretini kaldırman paketin kaldırılması anlamına gelmez. Ayrıca oradaki her şeyi kapatırsan sana da faydası dokunan bazı şeylerden mahrum kalırsın. En azından tem bilmediğin şeylere dokunmasaydın. Sorun oradan kapattığın bir şey değildir, başka bir yerlerde aramalısın sorunu.

v0li

@heartsmagic
Haklısınız. Ubuntu kullanmada daha yeni olduğum için hata yapmış olabilirim. Ayrıca ben başlangıçtaki uygulamaların işaretini kaldırmayıp sağ tarafta kaldır tuşunu kullanıp kaldırdım. Başlangıç uygulamalarıyla alakası yoksa o zaman en son çare uçbirim kullanıp vermiş olduğunuz kodu kullanıp sizlere ekran görüntüsü vermek. Sizleri çok uğraştırıyorum kusuruma bakmayın.

alquirel

Ekran görüntüsü şart değil.
Fare ile çıktıları seçip menüden Kopyala diyebilirsiniz. Veya uçbirim için Ctrl + Shift + C kısayolunu kullanabilirsiniz.
Daha sonra [code][/code] etiketleri arasında buraya aktarırsınız.

v0li

İyi akşamlar arkadaşlar ubuntu-tweak ı uçbirimden açtım vede şöyle hatalar çıktı ;

razorex@ubuntu:~$ ubuntu-tweak

(ubuntu-tweak:2464): GConf-WARNING **: : You can't use a GConfEngine that has an active GConfClient wrapper object. Use GConfClient API instead.

(ubuntu-tweak:2464): GConf-WARNING **: : You can't use a GConfEngine that has an active GConfClient wrapper object. Use GConfClient API instead.
Checking if settings need to be migrated ...no
Checking if internal files need to be migrated ...no
Backend     : gconf
Integration : true
Profile     : default
Adding plugins
Initializing core options...done
[utils.icon][WARNING] get_from_list for application-x-generic failed, try next (icon.py:56)
[utils.icon][WARNING] get_from_list for application-x-generic failed, try next (icon.py:56)
[utils.icon][WARNING] get_from_list for text-x-pascal failed, try next (icon.py:56)
[utils.icon][WARNING] get_from_list for gnome-mime-text-x-pascal failed, try next (icon.py:56)
[utils.icon][WARNING] get_from_list for gnome-mime-application-octet-stream failed, try next (icon.py:56)
[utils.icon][WARNING] get_from_list for text-x-pascal failed, try next (icon.py:56)
[utils.icon][WARNING] get_from_list for gnome-mime-text-x-pascal failed, try next (icon.py:56)
[utils.icon][WARNING] get_from_list for gnome-mime-application-octet-stream failed, try next (icon.py:56)
[utils.icon][WARNING] get_from_list for text-x-log failed, try next (icon.py:56)
[utils.icon][WARNING] get_from_list for gnome-mime-text-x-log failed, try next (icon.py:56)

heartsmagic

@v0li, onlar hata değil, uyarı sadece. Bence pek takılmayalım Tweak uygulamasına.

v0li

Günaydın. Tamam pek takılmayalım ama benim dizüstünde apt ön belleğinde güncellemelerden dolayı 400 mb yakın dosya temizlenemiyor. Apt ön belleğini temizleyecek başka program öneriniz var mı peki ? Ayırıca sizlerden de bir ricam daha var.  Uçbirimden ubuntu-tweak kaldırma vede tekrar yükleme kodunu yazabilirmisiniz ?

decent

sudo apt-get install --reinstall ubuntu-tweak

veya

sudo apt-get remove ubuntu-tweak
sudo apt-get install ubuntu-tweak

Önbellekte tutulan paketleri temizlemek için:
sudo apt-get autoclean

v0li

@decent Teşekkür ederim yardımlarınız için

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Mayıs 2012 - 10:23:50

Arkadaşlar forumda gezerken temizlik için bir program daha buldum. 'Bleachbit' adında.Benim ihtiyacım olan apt ön belleği temizliyormuş. (/var/cache/apt/archives). Ben bu programı yönetici kipinde nasıl çalıştırabilirim ?

heartsmagic

@v0li, cevabı o tarafta verdim. Senin istediğin önbellek temizliği bir komuta bakıyor:
sudo apt-get clean
Kapıcı bunu yapmıyor zaten sanırım, sen temizlemiyor diye bunu mu söylemek istiyordun en baştan beri?

v0li

@heartsmagic Benim ilk baştan beri söylemiş olduğum kapıcı programının sistemimi taraması,temizlenecek dosyaları bulması ama temizle tuşuna basınca temizleme işlemine geçmeyişi. Tarama sonucunda hangi dosyaların silineceğini görebiliyorum. Listede apt ön belleğinde 400 mb yakın boyutta dosya gözüküyor. Kapıcı temizleme işlemine geçmediği için bende farklı yol araştırmaya başladım. Durum bundan ibaret arkadaşlar :(