[Çözüldü] Urlye göre sayfa çekmek

Başlatan yavuz21, 20 Mayıs 2012 - 15:58:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yavuz21

<?php require('template.php'); ?>
<!DOCTYPE HTML>
<html>

<?php echo $head?>

<body>
<?php echo $header?>
<?php 
$sayfa
=@$_GET["id"];         
switch(
$sayfa){

case 
"portfolio";
include(
"portfolio.html");
break;

default;
include(
"index.html");
break;
}
?>

<?php echo $footer ?>

</body>

</html>

yukarda gördüğünüz index phpde olduğu uzere "www.siteadresi.com/index.php?id=portfolio" yazdığımızda   portfolio.html çekmesi için komut veriyoruz fakat her sayfayı tek tek buraya tanımlamamız gerekiyor. Burada direk urlye göre "?id=ubuntu" yazınca ubuntu.html öğesini çekmesi gerektiği komutunu nasıl verebiliriz. Şimdiden teşekkürler.

alquirel

Tek tek tanımlamana gerek yok ki.

$sayfa değişkenini şu şekilde alırsın.

<?php
$sayfa 
$_GET['id'] . ".html";
?>

Sonra da önce "file_exists" fonksiyonuyla o sayfanın var olup olmadığını sınarsın, varsa dahil (include) edersin, yoksa bulunamayan sayfalar için oluşturacağın 404.html'yi veya kodunda yaptığın gibi varsayılan olarak index.html'yi dahil (include) edersin.

yavuz21

Çok saolun @alquirel tam demek isteğim şeyi söylediniz rica edersem şablon olarak kısa bir biçimde  kodları verebilirmisiniz projenin yetişmesi lazımda :).

alquirel

Çok zor değil aslında, zira kendin de bu anlatımla rahatlıkla yazabilirsin ;)
Olay sadece bir "if .. else" kalıbına bakıyor.

<?php
if ( isset( $_GET['id'] ) ) {

$sayfa $_GET['id'] . ".html";
    if ( 
file_exists$sayfa ) )
         include( 
$sayfa );
    else include( 
"404.html" );
}
else include( 
"index.html" );
?>

İsteğine göre düzenlersin artık ;)

yavuz21

Çok saolasın hocam beynim durdu aslında iş icabı windowsa geçtim normalde yapacağım şeyleri yapamaz oldum sorma gitsin şu dreamwaveri ve photoshopu linux içinde yapsalarda kurtulsak. Elimde bir nakliye sitesi var html kısmı bitti php kısmına geçtik normalde Joomla yada wordprese entegre edecekdimde adamlar ztn açıp güncellemicek kendimi yokrmama ne gerek var.

alquirel

Aslında sabit sayfalardan oluşan bir site hazırlanacaksa WP veya Joomla bu iş için tam birebir sistemler.
Sadece tema işi biraz sancılı, onu da kendin yapmayıp hazır güzel bir tema bulursan (eğer siteyi satacaksan ücretli tema bile olabilir) sana sadece sayfaları Admin kısmında düz bir şekilde yazmak kalıyor. Joomla tecrübem çok yok, ama böyle bir iş için Joomla daha uygun galiba.

Dreamviewer'ı Windows'ta iken bile kullanmazdım, ne gibi avantajları var bilmiyorum, bence çok da gerekli bir uygulama değil. Çok faydalı, vazgeçilmez bir uygulama ise SeaMonkey alternatifine göz atılabilir. Ama PhotoShop'un Linux'a geçmesine hiç gerek yok, Gimp en az PhotoShop kadar yeterli ve marifetli bir uygulama. ;)

Sorun çözüldü ise etiketi alalım biz :)

yavuz21

Aslında şu anda php bilgimin yerlerde olmasının sebebide hep joomlaya entegre ederek siteleri yapmamdır. Dreamweavere gelince sana katılıyorum bende pek kullanmam olmasada olur. Ancak Photoshop çok gerekli Gimpi sadece 2 kere açtım ne nerede nasıl çalışır hiç bir şey anlamadım ve geri kapattım alışmışım photoshopa. Neyseki işim bitti sayılır domaini ve hostunu aldıkdan sonra linki atarım bi bakarsınız bakalım beğenicekmisiniz.