Ubuntu 12.04 Giriş Ekranı Duvar Kağıdı Sorunu

Başlatan frekans7, 19 Mayıs 2012 - 11:43:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

frekans7

Merhabalar,

Bilgisayar donduktan sonra yeniden başlatmak zorunda kaldım. Daha sonra açıldığında giriş sayfası  normal masaüstündeki duvar kağıdı ile açıldı. Halbuki ben ubuntu tweak ile başka bir duvar kağıdı atamıştım. Tekrar ubuntu tweak ile  giriş sayfası için istediğim duvar kağını seçtim ama bu sefer de misafir kullanıcının giriş sayfasına atıyor.

Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

decent

http://joesteiger.com bağlantısında ilk maddede anlatıldığı gibi, Ubuntu 11.10 sürümündeki özellik güncel sürüm olan 12.04 ile değişikliğe uğramıştır.
Kullanıcıları seçtikleri masaüstü resimleri aynı zamanda Lightdm arkaplanı olarak kullanılmaktadır.

Alıntı yapılan: http://joesteiger.com1. LightDM background wallpaper

In the past, I wrote about changing the background for the LightDM login screen. With Ubuntu 12.04, the login screen will default to the desktop wallpaper currently being used by each specific user.

frekans7

Teşekkür ederim. Bu değişiklikten haberim var lakin daha düne kadar ubuntu 12.04'de nasıl bunu kullanıyordum, onu anlayamadım!

decent

Çözüm:

Uçbirimden sırayla aşağıdaki komutları yürütün.
sudo apt-get install dconf-tools
dconf-editor

Açılan pencerede sol taraftaki ağaç görünümünden »com»canonical»unity-greeter» dalına ulaşın.
Pancerenin sağ tarafına geçerek draw-user-backgrounds maddesinin işaretini kaldırın, oturumu kapatıp açın.

frekans7

@decent, teşekkür ederim.

Söylediklerinizi yaptım ama düzelmedi. İlk mesajda da   söylediğim gibi seçilen duvar kağıdını  sadece misafir kullanıcı giriş ekranına atıyor.

if

@frekans7, Ubuntu Tweak kullanmadan, sağ tık> masaüstünü değiştir yolundan değiştirirseniz duvar kağıdını ne oluyor?

frekans7

@if, dediğiniz gibi duvar kağıdını değiştirdim, ama giriş ekranı duvar kağıdını değiştiremiyorum. Giriş ekranı için seçtiğim duvar kağıdı misafir kullanıcının giriş ekranında görünüyor.

if

@frekans7, sistem güncel mi? sudo apt-get update ; sudo apt-get upgrade

frekans7

if

Ayarları sıfırlamaktan başka çözüm gelmiyor aklıma şu an.

frekans7

Hiç denemedim sıfırlamayı. Hangi kodla yapacacağız ? Belki denerim.

if

@frekans7, mv ~/.gnome* ~/Belgeler
mv ~/.gconf* ~/Belgeler