PS/2 Klavye Sorunu

Başlatan kic123, 18 Mayıs 2012 - 23:52:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kic123

şu an ekran klavyesinden yazıyorum klavye kafayı yedi, altgr tuşu ben basmadan basılı *kalıyor felan galiba klavyenin ayarları kaydı ya da bilmiyorum nasıl yapabilirim bunu? http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=16181.0  burada bir arkadaşın yazmş olduğu şeyleri yapayım dedim ama nereye yazacağımı anlayamadım yardm edin lütfen :-\

if

@kic123, ctrl+alt+t ile uçbirimi açıp rm -rf ~/.gnome* ~/.gconf*
mv ~/.local ~/.local-yedek
mv ~/.config ~/.config-yedek
yazın, oturumu yeniden başlatın.

kic123

şu an klavyeye tamamen basamıyorum başka bir yerden açılmıyor mu acaba?

muradisdan

Klavye türü nedir ?
Ps2 klavye ise ubuntuda genelde sorun çıkarıyor tuş takılıyor veya tamamen kullanılamıyor çaresi varsa ben de bilmek isterim sırf bu yüzden 12 yıllık emektar klavyemi değiştirdim. Usb klavye ise sorun hakkında hiçbir fikrim yok.

kic123

kurcalaya kurcalaya bozdum galiba klavyeyi *bilgisayar görüyor ama hiçbir komutuma cevap vermiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Mayıs 2012 - 00:04:24

evet ps2 klavye

muradisdan

@kic123
Ps2 klavyelerde hep o sorunu yaşadım takılma veya tamamen çalışmama. bir anda gider ve öyle kalır. Ps2 fareler için de durum aynı, bir anda çalışmamaya başlar.
Çaresi var mıdır bilmiyorum ama usb klavye ve farelerde o sorun yaşanmıyor.

kic123

hmm anladım klavye eskidi o zaman ben şeyden korkuyorum; yeni klavye alınca aynı sorunla karşılaşmam değil mi? bir de bu USB'li klavye fiyatları ne civarda?

muradisdan

sen gene de bir araştır, belki çaresi vardır veya başka bir sorun vardır.
ama büyük ihtimal sorunlarımız aynı, ben usb kullanarak sorunu halletmiştim sende de büyük ihtimal sorun çözülür. fiyatlar aldığın yere ve markaya göre değişir. 10 TL - 30 TL gibi bi klavye işini görür daha iyi bir şey istersen 60-70 TL kadar olanları da var  :) ama ben 12 TL para ödeyerek aldığım çin malı bi klavye kullanıyorum bana yetiyor.

kic123

tamam teşekkür ederim yardımların için şu kodu bi yazabilseydim gam yemeyecektimde.

burk

@kic123 kullandığınız sürüm nedir? Ayrıca uçbirimi açmak için illâ ki klavyeye ihtiyacınız yok, uçbirim menülerde de yer alıyor.

kic123

Alıntı yapılan: burk - 19 Mayıs 2012 - 12:53:26
@kic123 kullandığınız sürüm nedir? Ayrıca uçbirimi açmak için illâ ki klavyeye ihtiyacınız yok, uçbirim menülerde de yer alıyor.
birzda detaylı anlatabilir misin menü derken ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Mayıs 2012 - 15:17:33

sürüm 6.1.7601.17514 bu galiba. böyle yazıyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Mayıs 2012 - 15:27:08

win 7 kullanıyorum bu arada.

burk

@kic123 bilgisayarınızda Ubuntu kurulu değil mi?

kic123

tamam yeni klavye aldım oldu .

burk

Konuyu yeni aygıt alnıması sebebiyle başlığı değiştirmeden kilitliyorum.