Ubuntu 12.04 ve Windows7

Başlatan ByPolsi, 18 Mayıs 2012 - 20:08:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ByPolsi

Benim bilgisayarımda windows 7 ve Xp kuruluydu Windows 7 E ye xp C ye kuruluydu.Xp yi kullanmadığım için silip yerine pardus denemek istedim pardus u kurdum fakat ondan sonra win7 ye ulaşamaz oldum.Daha sonra pardusu silip ubuntu kurdum fakat win 7 ye hala ulaşamıyorum win 7 /sda5 te bulunuyor . Nasıl win 7 ye ulaşabilirim ya da win7 im hasar mı aldı şuanda tekrar win 7 indiriyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden çok teşekkürler.

Quaoar

Natilus programında sürücü bölümünde Sisteme Ayrıldı veya 100 MiB dosya sistemi diye bir şey var mı?

if

@ByPolsi, sudo update-grub
sudo fdisk -l
ne diyor?

ByPolsi

natilus programı derken daha yeni yükledim ubuntu çok yeniyim hiçbir şey bilmiyorum

siyar@Polat:~$ sudo update-grub
Generating grub.cfg ...
Found linux image: /boot/vmlinuz-3.2.0-24-generic-pae
Found initrd image: /boot/initrd.img-3.2.0-24-generic-pae
Found linux image: /boot/vmlinuz-3.2.0-23-generic-pae
Found initrd image: /boot/initrd.img-3.2.0-23-generic-pae
Found memtest86+ image: /boot/memtest86+.bin
done
siyar@Polat:~$ sudo fdisk -1
fdisk: geçersiz seçenek -- 1
Usage:
fdisk [options] <disk>    change partition table
fdisk [options] -l <disk> list partition table(s)
fdisk -s <partition>      give partition size(s) in blocks

Options:
-b <size>             sector size (512, 1024, 2048 or 4096)
-c[=<mode>]           compatible mode: 'dos' or 'nondos' (default)
-h                    print this help text
-u[=<unit>]           display units: 'cylinders' or 'sectors' (default)
-v                    print program version
-C <number>           specify the number of cylinders
-H <number>           specify the number of heads
-S <number>           specify the number of sectors per track

siyar@Polat:~$

if

@ByPolsi, ikinci komutu yanlış yamışınız. Kopyala yağıştır yapınız:) Wubi ile mi yüklediniz Ubuntu'yu?

ByPolsi

pardon :-[

Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders, toplam 625142448 sektör
Units = sektör of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x2dbc2dbb

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1       195313662   625121279   214903809    f  W95 Ext'd (LBA)
/dev/sda2   *        2048   195311615    97654784   83  Linux
/dev/sda5       358394148   625121279   133363566    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda6       195313664   358393855    81540096   83  Linux

Disk bölümleme tablosu girdileri diskteki sırasında değil

if

@ByPolsi, dosya yöneticisini açın, sol tarafta dahili bellekte (hard disk) bulunan bölümler listenin en üstünde sıralanacaktır. Şu duruma göre sizde bir tane görünmesi gerek ki o da Windows'un kurulu bulunduğu alan olan /dev/sda5. Ona tıkladığınızda açılıyor mu? Açılıyorsa, dosyalarını yerinde mi?

ByPolsi

evet açılıyor eski dosyalarım yerinde fakat bir tane daha yer var 3 e bölümlemiştim ben oranın içerisinde lost+found var

if

Sanki Windows'un kurulu olduğu alan da yanlışlıkla biçimlendirilmiş gibi. O bölümü de açıp mount komutunu verip çıktısını buraya geçer misiniz? Gerçi son zamanlarda Wİndows gıcıklıp yapıyordu böyle durumlarda. Windows üzerinden mbr onarması yapılması gerek sanırım.

ByPolsi

o bölümü açıp komutu verin derken anlayamadım direk uçbirime mount yazınca şu sonucu aldım
(eğer onarma lazımsa nasıl yapıldığı hakkında yardımcı olur musunuz? ve onarırken eski bilgilerimi kaybeder miyim ? )

siyar@Polat:~$ mount
/dev/sda2 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)
proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev)
sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev)
none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw)
none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw)
none on /sys/kernel/security type securityfs (rw)
udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755)
devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620)
tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755)
none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880)
none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev)
gvfs-fuse-daemon on /home/siyar/.gvfs type fuse.gvfs-fuse-daemon (rw,nosuid,nodev,user=siyar)
/dev/sda5 on /media/AE2C8D842C8D47F3 type fuseblk (rw,nosuid,nodev,allow_other,default_permissions,blksize=4096)
/dev/sda6 on /media/c3b9375d-66f4-42b8-870e-c1b09a907169 type ext4 (rw,nosuid,nodev,uhelper=udisks)
/dev/sdf1 on /media/185E-2C48 type vfat (rw,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush,uhelper=udisks)
siyar@Polat:~$

if

@ByPolsi, update-grub komutu sonucu Windows grub tarafından bulunması gerekti fakat bulunmadı. Windows'un kurulu olduğu alanın sağlam ve dosyaların da yerinde olduğunu teyit ettik. Grubun Windows'u bulamamasının nedeni Windows yüklü bölümün genişletilmiş alan içerisinde olması olabilir. Normalde GNU/Linux işletim sistemi olsa bulurdu. Şu durumda yapmanız gerek Windows cd'si ile bootrec.exe /fixboot onarımı yapmanız gerek.

Kendime Not: http://bootinfoscript.sourceforge.net/

ByPolsi

windows cd si derken biraz açabilir misiniz ? windows 7 ultimate 32 bitti benim sürüm elimde dvdsi var onu takıp mı yazacağım bu komutu ve nereye yazacağım yoksa xp cdsiyle mi ? hiç anlamadım gerçekten kusura bakmayın .

edit: tamam yaptım ama yanlış mı yaptım o kısımdan emin değilim çünkü yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve missing operation system diye bir yazı geldi mecburen ubuntuyu tekrar yükledim

edit2: tekrar yaptım bu sefer missing operation system demedi ama yine de win 7 yi görmedi ama bootrec.exe/fixboot yazınca the volume does not contain a recognized file system... diye bir şey çıkıyor

devamı da var da yazmadım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Mayıs 2012 - 12:06:25

komutta acaba bir yanlışlık mı yapıyorum beklemedeyim hala sorunumu çözemedim

burk

@ByPolsi hangi Ubuntu sürümünü nasıl yüklediniz? Kurulum ekranında Windows kısmı gözüküyor muydu? Ayrıca;
sudo update-grub
sudo fdisk -l

çıktılarını geçin tekrar lütfen.

ByPolsi

kurulum ekranında windows çıktığını hatırlamıyorum sadece en sonda kullanıcıları aktar diye sorduğunda windows 7 kullanıcımı görmüştü çıktıları tekrar girebilecek durumda değilim şuanda kendi bilgisayarımda değilim erteleyebilirim şuan için problem çözümünü

burk

@ByPolsi başlık açık kalsın o zaman, uygun olunca buradan dönüş yapın o zaman.

heartsmagic

Windows7'nin kendine ait ayrıca kullandığı bir bölüm yok muydu başlatma adına?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bytan

Sanki kendisine ait bir /boot bölümü gerekiyordu.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

alquirel

Windows 7 100 Mb'lık bir bölüm ayırıyor başlangıcı için.

krwlng

100mblık bölümde sorun yoksa ve windows yüklü bölüm silinmemişse, chainloader ile 100mblık kısım önyükleyiciye eklenebilir, tabi arkadaşımız yeni olduğu için bunu uygun şekilde nasıl anlatabiliriz bilemiyorum. İşin özü windows başka sürücüde fakat önyükleyicisi 100mblık bölümdedir.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

heartsmagic

krwlng

Yani mantık olarak o 100mb'lık kısım silinmişse windows için önyükleme işlemi yapılamıyor, en mantıklısı ubuntu ile win7'deki dosyaları yedekleyip temiz kurulum yapmak.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!