Plymouth Manager ile açılış ekranı değişmiyor

Başlatan cryingkhan, 17 Mayıs 2012 - 21:22:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

sudo update-alternatives --config default.plymouth
komutundan sonra 9 numaralı seçeneği işaretleyip sistemi yeniden bir başlat durumu görelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cryingkhan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2012 - 13:03:14
sudo update-alternatives --config default.plymouth
komutundan sonra 9 numaralı seçeneği işaretleyip sistemi yeniden bir başlat durumu görelim.

uyguladım. şu anda açılışta bahsettiğim siyah ekran ve yanıp sönen alt tire, kapanışta da akan terminal yazıları var.

belki saçma olabilir ama aklıma gelen bir şey var. bu son uyguladığımız tema hariç 2 temada da açılışta görünmeyen logolar kapanışta göründü. yanlış yükleme sonucu olabilir mi bu? yanlışlıkla açılış yerine kapanışta gösterilecek şekilde yükleniyor olabilir mi?

heartsmagic

Tekrar aynı komutu uygula ve tekrar aynı numarayı kullan. Sonra şu komutu yürüt:
sudo update-initramfs -u -k all

cryingkhan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2012 - 20:03:28
Tekrar aynı komutu uygula ve tekrar aynı numarayı kullan. Sonra şu komutu yürüt:
sudo update-initramfs -u -k all

@heartsmagic dediklerinizi aynen uyguladım. kapanırken standart ubuntu açılış ekranını gösterdi. yani bildiğimiz mor zemin üzerine ubuntu yazısı ve logosu. açılıştaysa değişiklik yok. siyah ekran ve yanıp sönen alt tire görünüyor.

heartsmagic

Bir şekilde bozulmuş ayarlar ve öntanımlı temaya bile tepki vermiyor. Şimdilik önerilerim bu kadar ne yazık ki, taze fikirleri olanlar uğrarlar umarım başlığa.

cryingkhan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2012 - 20:37:12
Bir şekilde bozulmuş ayarlar ve öntanımlı temaya bile tepki vermiyor. Şimdilik önerilerim bu kadar ne yazık ki, taze fikirleri olanlar uğrarlar umarım başlığa.

teşekkürler heartsmagic zaman ayırdığınız için. ben iyiden iyiye splash screen'in açılış yerine kapanışta görünecek şekilde ayarlandığını düşünmeye başladım. çünkü normal olduğu zamanlarda kapanırken böyle bir olay yoktu. şimdi kapanışta logo var açılışta yok.

heartsmagic

Açılışta da olması lazım ama o logonun tabi. Senin kurduğun uygulama ile bir şeyler değiştiyse bilemiyorum.

burk

Evet, bu programı sevmemem için bir başlık daha çıkmış oldu böylece. :) Ben şuna bir daha bakayım vaktim olunca, cevap yazılınca hatırlatıcı olsun diye yazıyorum bu iletiyi.

cryingkhan

arkadaşlar dün öğleden sonraki güncelleme sonrası sorunum kalmadı ama nasıl çözüldüğü hakkında bir fikrim yok. defalarca sistem güncellemesi yapmıştım bu sorun devam ederken. buna 11.10'dan 12.04'e güncellemek de dahil. bu son güncellemenin ne farkı olduğunu ve neyi düzelttiğini hiç bilmiyorum.

şu anda hem açılışta hem kapanışta plymouth teması görünüyor. emek harcayıp katkı yapan herkese teşekkürler.

cagriemer

Gelen guncellemeler sonrasi duzeldiginden konuyu etiketlemeden kilitleyelim.