Plymouth Manager ile açılış ekranı değişmiyor

Başlatan cryingkhan, 17 Mayıs 2012 - 21:22:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cryingkhan

selam arkadaşlar. 12.04 x32 kullanıyorum. plymouth manager ile ubuntu yüklenirken çıkan splash screen'i değiştirmek istedim ama başarılı olamadım. başarılı olamadığım gibi olanı da bozdum. açılış ekranım aynen şöyle görünmekte:

bir kaç başlık açılmış plymouth manager ile ilgili tüm yönergeleri izledim sonuç değişmedi. çözünürlük ayarları ile de oynadım yine olmadı. bu durumu düzeltmek için bir yol var mıdır?

herkese şimdiden teşekkürler.

burk

@cryingkhan izlediğiniz ve çözüm alamadığınız yönergelerin bağlantısını buraya da geçin lütfen. Ayrıca işlem sırasında hata çıktısı alıyorsanız onu da görelim.

cryingkhan

@burk,

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31911.0

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=26597.0

başlıklarını takip ettim. ek olarak zorin diye bir program da değiştiriyormuş sanırım açılış ekranını. onunla da denedim.

burk

cryingkhan

cryingkhan@UrukHai:~$ dpkg -l | grep plymouth
ii  libplymouth2                                                0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - shared libraries
ii  plymouth                                                    0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - main package
ii  plymouth-label                                              0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - label control
ii  plymouth-manager                                            1.5.0-1                                  Plymouth Manager, manage your Plymouth with ease
ii  plymouth-theme-sabily                                       1.2                                      plymouth theme for Sabily (graphical theme)
ii  plymouth-theme-solar                                        0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - solar theme
ii  plymouth-theme-ubuntu-logo                                  0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - ubuntu-logo theme
ii  plymouth-theme-ubuntu-text                                  0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - ubuntu-logo theme
ii  plymouth-theme-ubuntustudio                                 0.42                                     Ubuntu Studio Plymouth theme

burk

@cryingkhan synaptikten plymouth-theme-xxx şeklinde tema yüklemeyi deneyin.

cryingkhan

@burk linux'u pek bildiğim söylenemez. nasıl yapabilirim?

burk

@cryingkhan Unity kuruluysa ana menüden arama satırına synaptic yazın, sizden şifre isteyerek açılacaktır, programın arama satırına dediğim gibi yazmaya başlayınca zaten tema dosyaları süzülecektir.

cryingkhan

@burk synaptic paket yöneticisini buldum. orada bazı temalar yüklüydü. bir tanesini seçtim (plymouth-theme-solar) ve yeniden yükledim. başarıyla yüklendi diyor şu anda.

burk

Tamam @cryingkhan kapatıp açın bilgisayarınızı, deneyelim. :)

cryingkhan

@burk yeniden başlattım bilgisayarı ve ne yazık ki değişen bir şey yok.

ancak şöyle bir olay oldu; kapanırken kapanış ekranı zemini mor yerine siyah, yazılarsa beyaz ve sarı oldular. açılışta da resimdeki hale (mor zemin - beyaz yazı) geri döndüler.

burk

Şöyle bir deneme yapalım, siz synapticten örneğin solar temasını yükleyin ve pylmouth'tan da ilgili temayı yenile deyin, orada seçim ekranı sıralnacaktır, solar teması hangisi ise onun numarasını girin ve yine deneyin.

cryingkhan

@burk  önerinizi uyguladım ama olmadı. ben de diğer tüm temaları synapticten silerek denedim. şu anda tema olarak sadece solar yüklü. kapanırken siyah arka plan üzerinde beyz terminal yazıları akıyor. açılırken de disk denetimi yapıp boot screensiz açılıyor. iyice elime yüzüme bulaştırdım sanırım  ;D

burk

sudo update-alternatives --config default.plymouth çıktısı nedir acaba? Bir şey değiştirmeden ctrl+c tuşu ile kapatabilirsiniz.

cryingkhan

cryingkhan@UrukHai:~$ sudo update-alternatives --config default.plymouth
[sudo] password for cryingkhan:
There are 4 choices for the alternative default.plymouth (providing /lib/plymouth/themes/default.plymouth).

Seçim       Yol                                        Öncelik   Durum
------------------------------------------------------------
  0            /lib/plymouth/themes/Paw-Ubuntu             100       Otomatik Mod
  1            /lib/plymouth/themes/Paw-Ubuntu             100       El modu
  2            /lib/plymouth/themes/Stargate               100       El modu
  3            /lib/plymouth/themes/orange                 100       El modu
* 4            /lib/plymouth/themes/solar/solar.plymouth   10        El modu

burk

@cryingkhan peki uçbirimden programı çalıştırın;
plymouth-manager ve tema değişimini yaptıktan sonra çıktıları buraya aktarın.

cryingkhan

cryingkhan@UrukHai:~$ sudo update-alternatives --config default.plymouth
[sudo] password for cryingkhan:
There are 4 choices for the alternative default.plymouth (providing /lib/plymouth/themes/default.plymouth).

Seçim       Yol                                        Öncelik   Durum
  0            /lib/plymouth/themes/Paw-Ubuntu             100       Otomatik Mod
  1            /lib/plymouth/themes/Paw-Ubuntu             100       El modu
  2            /lib/plymouth/themes/Stargate               100       El modu
* 3            /lib/plymouth/themes/orange                 100       El modu
  4            /lib/plymouth/themes/solar/solar.plymouth   10        El modu

Şuanki seçimi tutmak için enter'e basın [*], ya da seçim numarasını yazın:

orange yaptım şimdi. seçili görünüyor. şu anda farkettiğim bir şey var. çözünürlüğü değiştiriyorum. uygula diyorum. programı kapatıp çıktıktan sonra geri geldiğimde çözünürlük ayarlanmamış görünüyor.

burk

@cryingkhan o çözünürlük meselesi ezelden beri var, bu arada yavaş yavaş ortaya çıkıyor bu programdan ne kadar nefret ettiğim. :) Synapticten temaları yükledikten sonra şu anlatımı da deneyin lütfen; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18602.0

cryingkhan

@burk verdiğiniz bağlantıda bahsedilen grub açılışta splash screenden önce gelen ve işletim sistemi seçtiğimiz grub mu?

ek: bu arada bağlantıdakileri uyguladım. üzerine de gittim http://gnome-look.org/content/show.php/Earth+Sunrise+Plymouth+Theme?content=137171 adresindeki temayı yükledim. şimdi kapanırken tema görünüyor ama açılırken görünmüyor. şaka gibi.

burk

Doğrudur, o grub ekranının çözünürlüğünü hedefliyor da bende ve denediğim başka bilgisayarlarda olmadı ne hilmetse. Ama açılış ekranı için çoğunlukla çalışıyor oradaki ayarlar.

cryingkhan

şu anda siyah ekran var sadece açılışta. en üst solda bir alt tire yanıp sönüyor. kapanırken de önce terminal yazıları görünüyor sonra temanın kapanış resmi görünüyor.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cryingkhan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Mayıs 2012 - 14:37:44
dpkg -l | grep plymouth ne diyor?

cryingkhan@UrukHai:~$ dpkg -l | grep plymouth
ii  libplymouth-dev                                             0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - development files
ii  libplymouth2                                                0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - shared libraries
ii  plymouth                                                    0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - main package
ii  plymouth-label                                              0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - label control
ii  plymouth-theme-fade-in                                      0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - fade-in theme
ii  plymouth-theme-glow                                         0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - glow theme
rc  plymouth-theme-sabily                                       1.2                                      plymouth theme for Sabily (graphical theme)
rc  plymouth-theme-sabily-text                                  1.2                                      plymouth theme for Sabily (text theme)
ii  plymouth-theme-script                                       0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - script theme
ii  plymouth-theme-solar                                        0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - solar theme
ii  plymouth-theme-spinfinity                                   0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - spinfinity theme
ii  plymouth-theme-text                                         0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - text theme
ii  plymouth-theme-ubuntu-logo                                  0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - ubuntu-logo theme
ii  plymouth-theme-ubuntu-text                                  0.8.2-2ubuntu30                          graphical boot animation and logger - ubuntu-logo theme
ii  plymouth-theme-ubuntustudio                                 0.42                                     Ubuntu Studio Plymouth theme

plymouth manager'i sistemden kaldırdım bu arada.

heartsmagic

sudo update-alternatives --config default.plymouth
komutu neden diğerlerini önermiyor, örneğin plymouth-theme-ubuntu-logo. Bu tema öntanımlı olanmış mesela.
Tekrar görebilir miyiz yukarıdaki komutun çıktısını?
update-alternatives --list default.plymouth çıktısı da olabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cryingkhan

@heartsmagic, çıktılar sırasıyla;

There are 11 choices for the alternative default.plymouth (providing /lib/plymouth/themes/default.plymouth).

Seçim       Yol                                                                Öncelik   Durum
  0            /lib/plymouth/themes/ubuntustudio-logo/ubuntustudio-logo.plymouth   150       Otomatik Mod
  1            /lib/plymouth/themes/Paw-Ubuntu                                     100       El modu
  2            /lib/plymouth/themes/Stargate                                       100       El modu
  3            /lib/plymouth/themes/earth-sunrise/earth-sunrise.plymouth           100       El modu
  4            /lib/plymouth/themes/fade-in/fade-in.plymouth                       10        El modu
  5            /lib/plymouth/themes/glow/glow.plymouth                             10        El modu
  6            /lib/plymouth/themes/script/script.plymouth                         10        El modu
  7            /lib/plymouth/themes/solar/solar.plymouth                           10        El modu
  8            /lib/plymouth/themes/spinfinity/spinfinity.plymouth                 10        El modu
  9            /lib/plymouth/themes/ubuntu-logo/ubuntu-logo.plymouth               100       El modu
  10           /lib/plymouth/themes/ubuntu-sunrise/ubuntu-sunrise.plymouth         100       El modu
  11           /lib/plymouth/themes/ubuntustudio-logo/ubuntustudio-logo.plymouth   150       El modu

Şuanki seçimi tutmak için enter'e basın [*], ya da seçim numarasını yazın:

ve

/lib/plymouth/themes/Paw-Ubuntu
/lib/plymouth/themes/Stargate
/lib/plymouth/themes/earth-sunrise/earth-sunrise.plymouth
/lib/plymouth/themes/fade-in/fade-in.plymouth
/lib/plymouth/themes/glow/glow.plymouth
/lib/plymouth/themes/script/script.plymouth
/lib/plymouth/themes/solar/solar.plymouth
/lib/plymouth/themes/spinfinity/spinfinity.plymouth
/lib/plymouth/themes/ubuntu-logo/ubuntu-logo.plymouth
/lib/plymouth/themes/ubuntu-sunrise/ubuntu-sunrise.plymouth