Galaxy S2 & Ubuntu

Başlatan gocen, 16 Mayıs 2012 - 18:16:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gocen

yeni aldığım telefonumu ubuntuya usb girişinden bağlayınca, telefondaki klasörleri göremiyorum. Bunun için bir program mı kurmam gerekiyor
Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz,
Şahsın görünür, rütbe-i aklı eserinde.
Ziya Paşa

hasanyılmaz

Auto Mount uygulaması iş görüyor. Ancak dikkatli olun derim. Ubuntu'dan dosya ekledikten sonra birkaç kez Sd kartı biçimlendirmek zorunda kaldım.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrtstudio.automount

heartsmagic

@hasanyilmaz, sende de mi Galaxy S2 var? Genelde telefonları USB ile bağlayınca -eğer yığın depolama gibi ek bir ayarı yoksa- bağlanmıyorlar mı sisteme? S2'ye özel bir durum mu bu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasanyılmaz

Galaxy S2 var. Ama bu sorun Android-Linux uyumsuzlu sebebiyle var sanırım. Kök aynı olsa da doğru düzgün çalışmıyor ikisi..

heartsmagic

İlginç bir durummuş, haberim yoktu bundan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matrax_41

S2'de durum nasıl bilmiyorum ama galaxy gio ile ben yığın depolama olarak gösterebiliyorum. Yukarıdan açılan hızlı menüde usb bağlantı simgesine tıkladığımda açılan sayfada depolama ile ilgili bir ayar vardı. Şu an tam adını kontrol etme şansım olmadığından adını hatırlamıyorum. Bu ayarı yaptığımda yığın depolama olarak görüyor ubuntu.

graindor

Samsung'un Kies Air adlı bir uygulaması var.Geçen haftalarda markette keşfettim.Hiç bir kablo gerektirmeden web tarayıcınız üzerinden kolaylıkla telefonunuzdaki dosyalara erişebilir dosya transferi gerçekleştirebilirsiniz.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.swift.app.kiesair#?t=W251bGwsMSwxLDIxMiwiY29tLnNhbXN1bmcuc3dpZnQuYXBwLmtpZXNhaXIiXQ..

hasanyılmaz

Kies Air güzel bir zımbırtı ama Windows için..

graindor

@hasanyılmaz daha geçen gün kullandım Arch üzerinde Firefox tarayıcıda.İşletim sistemi ayrımı yapmaması lazım.Evdeki modem ağı üzerinden bağlandım.Kullandığım telefon Samsung Gio.

empax

Telefonun ayarlarından USB hata ayıklama modunu etkinleştirin. Telefonu bilgisayara bağladıktan sonra telefonun bildirim bölümünden bağlantıyı açın.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

hasanyılmaz

Alıntı yapılan: graindor - 17 Mayıs 2012 - 01:35:08
@hasanyılmaz daha geçen gün kullandım Arch üzerinde Firefox tarayıcıda.İşletim sistemi ayrımı yapmaması lazım.Evdeki modem ağı üzerinden bağlandım.Kullandığım telefon Samsung Gio.

Kies uygulaması da var, onu kastetmiştim. "Air" fazladan yazmışım, dalgınlık..

gocen

Auto Mount uygulamasını indirdim, usb hata ayıklama modunu da etkinleştirdim ama bildirimlerde birşey çıkmadı. Auto Mount'u açtığımda etkinleştirmiş olmama rağmen hala usb hata ayıklama modunu etkinleştirin deyip duruyor
Ziya Paşa

empax

Hata ayiklama modunu Windows uzerinde denediniz mi hic? Telefonda problem yoktur umarim.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

gocen

windowsta da denedim ama onda da sürücüleri kuramadı, airdroid diye bir program varmış onu kurdum, işimi görüyor
Ziya Paşa

DoGuKaN

Aynı sorunu Samsung Galaxy Tab 7.7" de gördüm ben. Fakat HTC One X ve HTC Desire sorunsuz bağlanıyor GNU/Linux dağıtımlarına. Muhtemelen sorun Samsung ile ilgili.

gocen

Telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım, şimdi ubuntuya taktığımda mount ediyor bağlanıyor.
Bir de şunu öğrendim bu benim kullandığım model GT-I9100G modeliymiş
android4'e yükselteyim dedim ama bu model yükseltilemiyomuş
Ziya Paşa