[Çözüldü] Yeni konu açarken taslak olarak kaydetmek?

Başlatan hasanyılmaz, 15 Mayıs 2012 - 13:08:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasanyılmaz

Yeni konu açarken hemen yapacağımızı yapıp göndermek zorundayız. Bunu taslak olarak kaydedip üzerinde ara ara çalışıp ileriki bir zamanda göndermemize yarayan bir özellik eklenebilir mi? Wordpress benzeri bir özellik var mıdır SMF'de?

Başkasını bilmem ama taslak olarak kaydetme özelliği benim işime yarar. :)

alquirel

SMF'de bu özelliği sağlayan bir adet eklenti (modification) mevcut.
Ama kararlılığı ne durumdadır, bizi sıkıntıya sokar mı henüz bir inceleme veya denemem olmadı.

Böyle bir özellik benim de  çok ihtiyaç duyduğum bir özellik. Gerek olduğu zaman şöyle bir çözüm yoluna gitmiştim. Yazacaklarımı önce bilgisayarda gedit ile yazıp, önizleme yapacaksam rastgele bir başlıkta önizleme yapıyordum (gönder demeden tabii ki).

Bu isteği değerlendirmeye alıp, bahsettiğim eklentiyi incelemeye başlayabiliriz.
Ama şurası da aşikar ki; böyle bir düzenleme, sunucu ve veritabanımıza aşırı bir yük bindirecektir.

hasanyılmaz

Veritabanına ve sunucuya yüklenir biraz, doğru dedin. Gedit'te hangi vurgu kipi forumdakiyle aynı?

alquirel

Gedit'te BBCode uyumlu bir vurgu kipi yok tabii ki :)

Ben kendim biraz oluşturmaya çalışmıştım, ama içiçe etiketlerde çok da başarılı olamayınca sadece [b] ve [url] etiketlerini ayarlayıp bırakmıştım.
Bunun da bir çözüm olduğu söylenemez, çünkü etiketler görünür olmaya devam ediyor, hoş bir görüntü çıkmıyor.

Bunun yerine LibreOffice Writer gibi uygulamalarda temel biçimlemeleri kullanarak (kalın, eğik, altı çizili, renkli, büyük, küçük gibi) yazdığın yazıyı buraya kopyalayıp yapıştırdığın zaman aynı biçimlemeyi koruyabiliyorsun. Bunun için de üstteki düğmelerden işareti olanı kullanarak ileti yazma kutusunu WYSIWYG destekli hâle getirmek gerekiyor. Ya da profil ayarlarından bu özelliği varsayılan hale getirebilirsin. http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?action=profile;area=theme

hasanyılmaz

Bu yöntem işe yarıyor. Siyah temadan vazgeçmeye gerek yok. :)

Wordpress'teki taslağı şekildeki oka tıkladıktan sonra yapıştırıp yeniden oka tıklayınca yazı foruma uygun şekilde kodlanmış hale geliyor. Bu yöntem ile taslakları Wordpress'te yazmak çok daha iyi bu durumda.

Teşekkür ederim ipucu için. Görünümü değiştir dedikten sonra hiçbir şey yapmıyor sanıyordum. Şimdi öğrendik, yıllar sonra. :D

alquirel

Tema değiştirmeyi gerektiren bir durum yok aslında, onu niye söylediğini anlamadım. Bu yöntemin üç temada da işliyor olması lazım. Eğer verdiğim bağlantıdan dolayı böyle söylediysen, o bağlantıyı tema değişimi için değil, o sayfadaki şu ayarı yapmak istersen diye verdim. ;)

Alıntı Yap
İletilerde WYSIWYG editörü varsayılan olarak göster

hasanyılmaz

Temalar arası fark var gibi anladım. Ayar da yapıldı.. :)

alquirel

O hâlde, "biz bahsettiğim eklentiyi değerlendirmeye alalım" deyip bu başlığı kilitleyeyim. ;)

Bahsi geçen mod : http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=2621