Ağ bağlantıları menüsü

Başlatan novice, 14 Mayıs 2012 - 23:57:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

novice

Bilgisayarı her açtığımda ağ bağlantıları menüsü resimdeki gibi.

Ağ yönetimini etkinleştir seçeneğinin yanındaki tiki kaldırıp tekrar koyunca menü resimdeki gibi oluyor

VPN kullandığım için de bu işlemi her bilgisayarı açtığımda tekrarlıyorum. Bu olay bir hatamıdır (ki bana hata gibi geliyor. Önceki sürümlerde böyle değildi diye hatırlıyorum). Eğer hata ise çözümü varmı?

Tamam belki çok önemli değilmiş gibi duruyor ama her seferinde bunu yapmak can sıkıcı.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

novice

heartsmagic

Sorun sadece VPN değil sanırım, o yönde araştırdım ben ama şimdi bakınca Kablolu bağlantının da sonradan göründüğünü fark ettim. Genel bir sorun değil bu, eğer öyle olsa hepimizde bağlantıların girişte görünmemesi gerekirdi sanırım. Ağ yöneticisinde olsa sorun genele yayılırdı.

Tüm bağlantıların görünmemesi adına da bir şey göremedim, farklı şeyler geliyor karşıma.

novice

Her ne kadar açılışta kablolu bağlantı seçeneği görünmese de bu durum kablolu ağa bağlanmada sorun oluşturmuyor. Bilgisayar açılışta internete kablolu ağdan bağlanmış oluyor. Benim yaptığım ağı devredışı bırakıp tekrar başlatmam ise sadece görünmeyen menü seçeneklerini görünür hale getiriyor.

heartsmagic

Evet, farkındayım durumun. Zaten bu nedenle sorun VPN bağlantısında değil dedim. Örneğin kablosuzdan bağlanıyor olsan da muhtemelen aynı şey olacaktır. Görünmeyecek orada bağlantı fakat aslında sen bağlı olacaksın. Dediğim gibi araştırdığımda farklı sorunlar çıkıyor karşıma.

novice

Kimseden şikayet gelmediğine göre sanırım bu sorun sadece bende var. ???  Gerçi burada http://askubuntu.com/questions/134707/network-icon-dropdown-menu-missing-some-items bahsedilmiş ama çözüm yok.

heartsmagic

@novice, sen de mi yükseltme ile geçtin 12.04'e?

novice

Hayır yükseltme ile değil sıfırdan kurulum yaptım.

heartsmagic

İlginç cidden. Acaba hangi durumlarda kimleri etkiliyor bu hata. Ağ yöneticisini tekrar kursak acaba nasıl bir tepki verir?
sudo apt-get install --reinstall network-manager

Sonra oturumu kapatıp açarsın.