Tsohiba Ac100 Format Nasıl Atılır

Başlatan morg_, 14 Mayıs 2012 - 12:42:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

morg_

Netbooku yeni almıştım ubuntu kuruluydu.Güncelleştirmelerden ubuntu 12 ye yükseltim.Yükseltme sırasında pc yeniden başlatıldı ama pc açılmıyordu.Açılış resimdeki o noktalar gidip geliyor ama pc açılmıyor.Klavyemde f tuşları yok nasıl format atabilirim?

burk

@morg_ sistemde sadece Ubuntu mu var? Şu konuyu bir inceleyin; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0 ve "acpi=off" yönetemini deneyin. Bu arada klavyenizde F tuşları nasıl yok, düştü mü yoksa başka bir nedenden dolayı mı çalışmıyor?

morg_

Evet sadece ubuntu tek var zaten pc nin kapasitesi düşük 32 gb netbook.Normal pclerdeki gibi klavyede F1 f2 f3.. tuşları yok

burk

Modeli tam olarak nedir bu aletin modeli @morg_? Ayrıca öneridğim yolu denediniz mi?

morg_

Hayır şuan deneme imkanım yok usb ile çalışan ubuntuyu kurmayı çalışacaktım bir sorayım dedim.Bıos var mı bunda anlamadım.http://www.bimeks.com.tr/urun/113975/toshiba-ac100-10e-siyah.aspx#photos

burk

@ morg_ BIOS illâ ki vardır ama ilginç bir aletmiş, ilk defa Android yüklü bir netbook görmüş oldum. Aletin üzerinde "delete" tuşu yok mu? Oraya basılı tutun açılışta. Veya Aletin sağında-solunda bu iş için konmuş tuşlar olabilir, oralara bakın.

morg_

Sağlam olduğu zaman denemiştim ama açılmıyordu bıos daha doğrusu hangi tuşla açıldığını bilmiyorum tek tek deniyorum.Andrion yazıyor ama ubuntu kurulu

frkntlgyc

Bence cihazı aldığınız yere bir telefon açın veya cihazın müşteri hizmetlerine en kesin bilgileri orası verir.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

burk

@morg_ alet düştü de mi o tuşlar çalışmamaya başladı?

morg_

Tuşlar düşmedi dostum.Aldığımda da o tuşlar yok.Klavyede f tuşlarını koymamışlar

if

@morg_, siyah bir ekranda mı kalıyor sistem? @heartsmagic'in verdiği bağlantıları inceleme fırsatınız oldu mu?

morg_

Normalde siyah ekran cıkmıyor ubuntu başlangıc resmi çıkıyor o yanıp sönen ışıklar gidip geliyor ama pc açılmıyor.ctrl yön tuşlarına basıyorum o zaman siyah ekran çıkıyor ama o siyah ekrana bişey yazamıyorsun.  dev/mmcblk0 0p7:clean, 140725/1831424 fıles, 3464996/7314048 blocks bu yazı çıkıyor.Usbden çalışan ubuntuyu denedim o da pc görmüyor.Bıos nasıl açılıyor anlamadım gitti.
@heartsmagic'in  dediği linklere tıkladım ama bişey anlamadım valla

burk

@morg_ kullanabileceğiniz bir SD kart var mı? Sanırım bu tipte bir alet için ancak o şekilde sistem kurulabiliyor. Ayrıca şurada 10.10 için bir anlatım mevcut;
http://ac100.gudinna.com/README/

if

@morg_, o takıldığınız ekranda ctrl+alt+f1'e basınca kullanıca siyah bir ekrana geçebiliyor musunuz?

morg_

SD kartım var peki SD kartına ubuntun ıso dosyasını mı koyacam nasıl yapacam?
Dostum klavyemde f tuşları yok bu netbook ta yok yani

burk

@morg_ SD karına Ubuntu'yu başlangıç diski oluştur programı ile yükleyeceksiniz, ayrıca verdiğim bağlantıdaki anlatıma göz attınız mı?

morg_

Evet şaun izliyorum.Bu anlatılan yönten formatlıyor mu yoksa kurtarıyor mu.

if

Alıntı yapılan: morg_ - 19 Mayıs 2012 - 13:38:12
Dostum klavyemde f tuşları yok bu netbook ta yok yani

Kusura bakma, alışkanlıktan sormuşum:)

burk

@morg_ SD kart ile kurulumu denediniz mi? Sanırım işin can alıcı noktalarından biri bu. Orada 10.10 anlatıldığı için pek yararı olmayacaktır.

morg_

SD kartıyla denedim olmadı.Andrıod ile ilgili bişey çıkıyor yanılmıyorsam fabrika ayarlarına sıfırlamak içindir.Müşteri hizmetlerini aradım pc yi göndermemi istediler.Normalde buna andrıod yüklü olması gerekiyormuş.Ubuntu 10.10 iso dosyasını da indirip deneyecem bakalım nasıl olacak.

burk

@morg_ nasıl Android ile ilgili bir şey çıktı?

morg_

Yani sistemi kurtarmak için restore etmek için 2 seçenek çıktı.Ama onlara basıncada bişey çıkmıyordu yanılmıyorsam sebebi ubuntunun ile formatlanmasıdyı daha önce

burk

@morg_ aslında karmaşık bir süreç gerekiyor, sanırım öncesinde http://ac100.gudinna.com/internal/ac100-10D-16GB/README adresindeki yöntemi uygulamak gerekiyor. Buna göre tegra-2.6.29-arm2-ac100-boot.img dosyasını SD karta yazdırıp Ubuntu için /dev/mmcblk0p6 şeklinde bir bölüm oluşturmanız gerekiyor, bunu da /mnt adresi altına çıkartmanız gerekiyor, bunun için de;
sudo tar xzvf tegra-rootfs.tgz --numeric-owner -C /mnt şeklinde bir komut uyguluyoruz. Daha sonra yeniden başlayınca eğer kurtarma modunda açmazsanız direk olarak kurulma başlıyor, sanki. :)
Karışık ve hiç bilmediğim bir sistem, o yüzden emin olamıyorum. Bu arada sizin makineniz 32 GB idi sanırım ama o adresde en fazla 16 GB var.

morg_

O yöntemi uyguladım olmadı ama.Dediğin yöntem çok karışık geldi bana:) evet benim 32.Ayrıca şuan pcmde windows yüklü.ubuntu için başlangıç disketi oluşturabilirmiyim