İnternet Cafeler İçin

Başlatan alikummi, 11 Mayıs 2012 - 01:00:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alikummi

2 aydan beridir üstünde çalışıyorum internet cafeler için pardus veya ubuntu sürümlerini kullanmak ,microsoftunda  lisanslar la ilgili baskısı sürdükce ,linux sürümlerine ihtiyaç oluncağını düşünüyorum ve bu konuda çalışıyorum .
sorumlarım var ;
winede güncel cafe oyunları stabil oynamıyor hata veriyor ...(ekram kartımda yükleme sorunu bulunmamaktadır )
soru: ağ kousunda acaba yardımcı omanız mümkü (yani kurumlumlarda sorun çıkarmı)

bir kaç konuyu araştırma şansım oldu fakat linux ta kod lar felan geçince benimde aklım takıldı ...acaba sorunlarımla ilgili kendi mi kod yazmalıyım ...oysaki benim kod ve yazılım kousunda fazla bir bilgim yok ...

alquirel

Forumumuza hoş geldiniz.

Wine uygulaması ile oyunları tamamen düzgün oynayabilmek için tek parametre ekran kartının kurulu olması değil malesef.
Wine uygulaması hiçbir zaman gerçek Windows'un yerini tutamaz. Ancak yine de son sürüm oyunları başarıyla oynayabilenler oluyor.
Bunu şu siteden takip edebilirsiniz. Bu sitede bir oyunun Wine ile sorunsuz oynanıp oynanamayacağı istatistiksel olarak ortaya konuyor.
http://appdb.winehq.org/

Ağ konusunda da her türlü yardımcı olunur, bir korkunuz olmasın.
Hattâ çoğu zaman yardımcı olunmasına gerek bile kalmayabilir.

En iyisi, bir canlı CD oluşturup kafenizdeki bilgisayarlardan birinde deneme yapmanız.
Ubuntu ile sağlıklı çalışıp çalışmayacağı konusunu kurulum yapmadan en iyi bu yolla öğrenebilirsiniz.

Bir de, kod farklı bir şeydir, komut farklı bir şeydir. Ubuntu kullanırken kod olayına girmenize çoğu zaman gerek kalmaz. Ama komutları çoğu zaman kullanırsınız, ve bu da çok da bilgi gerektiren bir konu değil. Belli başlı bazı komutları öğrenip alıştıktan sonra rahatlıkla kendiniz kullanabilirsiniz.