Programlama da "her ikisi de" deyimi ne demektir?

Başlatan senatro, 10 Mayıs 2012 - 23:06:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

senatro

merhaba arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum bildiginiz gibi python üzerindeki if,elif,else deyimleri var ve bunlar takır takır çalışıyor ama mesela ben kullanıcı adı ve siffre saglaması yapan bir prgram yazdım diyelim burda sifre dogruysa böyle olur yada kullanıcı adı dogruysa söyle olur yada baska bir sey olur demesi kolay ama mesela kullanıcı adı ve parolası dogru ise şunu yazsdır her ikiside yani ikisi birden yanlış ise bunu yazdı komutu deyimi nedir teşşekkürler

alquirel

Merhaba.

Bu gibi temel konular dilden dile farketmez aslında. Sadece kullanılan kelimeler/işaretler değişir.
Bakmanız gereken şeyler and ve or işaretleri.

Kabaca

Alıntı Yap
if kullanıcı adı doğru AND şifre doğru

Şeklinde bir kullanım yaparsanız her iki karşılaştırma da doğru olduğu zaman bu "if" bloğu çalıştırılır.
Herhangi birisi yanlış olduğu zaman çalıştırılmaz, sonraki "elif" veya "else" bloğuna geçilir.

Ek olarak "eğer her ikisi de yanlış" gibi bir karşılaştırma da yapmak istiyorsanız, "elif" karşılaştırmasına şöyle bir şey yazabilirsiniz.

Alıntı Yap
elif kullanıcı adı yanlış AND şifre yanlış

Bu arada, Python bilmiyorum, ama dediğim gibi bu tür temel konular dilden dile farklılık göstermediği için yazdım bunları.

senatro

Alıntı yapılan: alquirel - 10 Mayıs 2012 - 23:44:45
Merhaba.

Bu gibi temel konular dilden dile farketmez aslında. Sadece kullanılan kelimeler/işaretler değişir.
Bakmanız gereken şeyler and ve or işaretleri.

Kabaca

Alıntı Yap
if kullanıcı adı doğru AND şifre doğru

Şeklinde bir kullanım yaparsanız her iki karşılaştırma da doğru olduğu zaman bu "if" bloğu çalıştırılır.
Herhangi birisi yanlış olduğu zaman çalıştırılmaz, sonraki "elif" veya "else" bloğuna geçilir.

Ek olarak "eğer her ikisi de yanlış" gibi bir karşılaştırma da yapmak istiyorsanız, "elif" karşılaştırmasına şöyle bir şey yazabilirsiniz.

Alıntı Yap
elif kullanıcı adı yanlış AND şifre yanlış

Bu arada, Python bilmiyorum, ama dediğim gibi bu tür temel konular dilden dile farklılık göstermediği için yazdım bunları.

anladım deniyecegim teşşekkürler

Timur

AND ve OR parametrelerini şurada yazdığım gibi kullanabilirsin: http://timuraykutyildirim.wordpress.com/2011/02/10/python-005/

Mesela, aşağıdaki kod [0,9] aralığında olması koşulunu sağlar.

elif (x>=0 & x<10)
print("bla bla bla")