[Çözüldü] Ubuntu arayüz görünüm rengini değiştirmek

Başlatan kerub, 10 Mayıs 2012 - 12:13:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kerub

İnternette gezinirken bir arayüz gördüm. Ubuntu temasında farklı bir renk kullanılmış. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi her şey normal ubuntu arayüzü ile aynı, farkı mavi renk kullanılmış (kapatma tuşu, klasörler felan). Bunu bende nasıl yapabilirim? Teşekkürler.

Uploaded with ImageShack.us
Saygılarımla, sevgilerimle...

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

krwlng

Bu biraz benim flashplayer eski sürümünde videoların mavi göründüğü zaman ki gibi olmuş :)
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

kerub

Alıntı yapılan: empax - 10 Mayıs 2012 - 12:42:27
Ambiance Blue theme pack
sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/themes
sudo apt-get update
sudo apt-get install ambiance-blue-theme

Teşekkürler. Ancak "E: Unable to locate package ambiance-blue-theme" diye hata veriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Mayıs 2012 - 13:24:39

Şu siteden (http://www.webupd8.org/2012/01/ambiance-and-radiance-colors-theme-pack.html) ambiance and radiance colors theme paketini indirip kurdum ama renkler maviden ziyade mora çalıyor. Ayrıca dikkat ederseniz üstteki ilk başlığımdaki resimde ubuntu ambleminin rengi bile mavi olmuş. Ama bende halen turuncu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Mayıs 2012 - 13:55:05

Bu temelar farklıymış. Neyse aşağıdaki havuzdan ambiance blue temasını indirdim, kurdum. İlk başlıktaki resimdeki mavilik kadar olmasa da idare eder. Ancak ikon temasında ambiance blue diye * bir şey olmadığından gnome-brave seçtim. O da ana ekrandaki üst paneldeki sağdaki ubuntu ikonlarını(ağ ikonu, kullanıcı isminin bitişiğindeki ikon) değiştiriyor. Aşağıdaki resimlerde birisi üstteki benim PC, alttaki istediğim diğer ekran görüntüsü. Sanırım o adam farklı birşeyler yapmış gibi.
İndirdiğim havuz:

sudo apt-add-repository ppa:satyajit-happy/themes
sudo apt-get update && sudo apt-get install ambiance-blue-theme

-----------------------------------------------------------------------------------------

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Mayıs 2012 - 14:22:24

Bir nesneyi seçtiğimde ya da yazıyı seçtiğimde istediğim rengi şu şekilde ayarladım. Önce dconf-tools kurdum. Sonra alt+F2'ye basıp arama kısmına dconf-editor yazıp enter tuşuna basıyoruz. Açılan pencereden gnome => desktop => interface (gnome-->masaüstü-->arayüz) kısmına gelip sağda gtk-color-scheme yazan yere çift tıklayıp şunu yazıyoruz. bg_color:#f0f1f2;selected_bg_color:#023C88 Bu şekilde koyu mavi oluyor. Ben açık mavi yapmak için #023C88 yerine #529cfc yazdım, istediğim renk atandı. Diğer turuncu olan ikon renklerini de bu şekilde değiştirmenin yolunu araştırıyorum şimdi. Bulunca buradan yazacağım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Mayıs 2012 - 15:52:59

Benden pes. :) Malesef bulamadım. Adam ubuntunun ambleminin rengini bile değiştirmiş, hayret. Nasıl yaptınız diye mesaj attım, cevaplarsa paylaşırım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2012 - 08:56:38

Flash oynatıcının azizliğine uğramışım. Videodan aldığım ekran görüntüsünde de turuncuymuş. Flash oynatıcı biliyorsunuz renkleri mavi tonlarda gösteriyordu. Turuncu mavi görünüyormuş meğersem.  ;D
Video linki : http://www.youtube.com/watch?v=Q2rj18H0M38
Saygılarımla, sevgilerimle...