Adobe Flash Player

Başlatan kwbrccl, 09 Mayıs 2012 - 20:21:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kwbrccl

Arkadaşlar bugüne kadar ubuntu, linuxmint, pardus, fedora dahil pek çok dağıtımı denedim. Fakat ısınma sorununa bir çözüm bulamadım, sonra dikkat ettim de masaüstünde birşeylerle uğraşırken bilgisayar ısınmıyor ne zaman herhangi bir internet tarayıcısını açsam, video izlesem fan kontrolden çıkıyor, kulağımda kulaklıkla bile fan sesini duyabiliyorum o derece yani...

Bana kalırsa sorun flash player'den kaynaklanıyor, çünkü bigisayarda başka bişeylerle uğraşırken fan bu kadar çalışmıyor, bilmiyorum belki sorun başkadır sonuçta ben acemi bir kullanıcıyım ama merak ettiğim flash player yerine alternatif olarak kullanabileceğim başka bir yazılım var mı?Eğer varsa deneyip teorimin doğru olup olmadığını kontrol etmek istiyorum.

ct

Komutuyla en çok işlemci ve ram harcayan uygulamaları sıralayabilirsiniz. top programından q tuşuna basarak çıkabilirsiniz. Bunlardan sonlandırmak istediğinizi en baştaki Process ID numarasını alıp kill komutuyla durdurabilirsiniz.

kill PID

Burada plugin container adındaki program flash eklentisini barındırıyor. Browser'ı da izleyebilirsiniz.

kwbrccl

@ct

Ben masaüstü ortamı olarak xfce kullanıyorum, xfce'de de görev yöneticisi benzeri bir program var. Google Chromium örneğin google sayfası açık bir şekilde çalıştığı zaman %5 ile %10 arası işlemci kullanıyor, fakat bir video izlerken %28 %30 arası işlemci kullanıyor bu normal değil. Bence sebebi de flash playerın verimsiz çalışması.

ct

Alıntı yapılan: kwbrccl - 09 Mayıs 2012 - 21:27:48
@ct

Ben masaüstü ortamı olarak xfce kullanıyorum, xfce'de de görev yöneticisi benzeri bir program var. Google Chromium örneğin google sayfası açık bir şekilde çalıştığı zaman %5 ile %10 arası işlemci kullanıyor, fakat bir video izlerken %28 %30 arası işlemci kullanıyor bu normal değil. Bence sebebi de flash playerın verimsiz çalışması.

Flash player hiç bir zaman verimli olmadı. Apple bu yüzden ürünlerinin dışında tutmak istedi. Gereksiz flash'lar için bazı browser eklentileri var. Biraz olsun rahatlatıyor onlar. En azından isteyerek tıklanmadığı sürece çalışmıyorlar. Chrome'u kendi sayfasından indirebilirsiniz. O adobe flash eklentisiyle daha uyumlu diye biliyorum.

doctor334

aynı sorun bende önceleri var dı işlemci çıldırıyordu hatta bu konuya dair bi konuda açmıstım
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=30368.msg364459#msg364459
  simdi ise en fazla %20 oluyor ki buda benim için o kadar büyük bi oran değil.kullandıgım sürüm 11.10

ekremsenturk

Flash Player yerine İceTea deneyebilirsiniz. Bazı sitelerde hata verebilir ve son Flash Player sürümünü kurmanızı isteyebilir, ama site yinede açılır. Bir hız farkı olurmu bilemiyorum. Kendiniz değerlendirmelisiniz.

burk

Ayrıca @kwbrccl, özellikle ekran kartı sürücüsünün doğru yüklendiğinden ve çalıştığından da emin olmak gerekir. Bu arada aletin donanım özellikleri nelerdir?

want to

Adobe'yi kaldır gnash kur.
Software:
OS: Ubuntu 12.04, Kernel: 3.4.6-030406-generic (x86_64), Desktop: Unity 5.12.0, Display Server: X Server 1.11.3, Display Driver: intel 2.17.0, OpenGL: 2.1 Mesa 8.0.2, Compiler: GCC 4.6, File-System: ext4, Screen Resolution: 1366x768