ubuntu da bile C sürücüsüne (windows kurulu olan ) ulaşamıyorum hata veriyor.

Başlatan formardin, 08 Mayıs 2012 - 02:50:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

formardin

iyi geceler arkadaşlar .  öncelikle konuyu yanlış yere açmışsam acemiliğimden dolayı beni mazur görün ..
ubuntuda çok yeni sayılırım bir iki haftalık çömezim :D
ubuntuyu bir kaç  yükle kaldır denemelrimden sonra başıma kötü bir şey geldi.. :-[ ubuntu için 10gb  ayırmama rağmen iki üç gün sonra disk yetersiz diye uyarı vermeye başladı. bende ubuntuyu kaldırdım. sonra  tekrar kurmaya başladım kurarken de windowsun kurulu olduğu C diskinden ekstra 5 gb yer daha açayım sonra onu 10 gb lık olan ubuntu diski ile birleştiririm dedim. C diskinden 5gb yer açma aşaması baya uzun sürdü bende skıldım kurulumdan çık dedim. çıktım ancak ne ubuntu nede win 7 açıldı. ekranda grup error gibi birşey çıktı neyse ubuntu cd sini takıp tekrar ubuntuyu kurdum. ve açıldı ancak grup ekranında win 7 yi açılmıyor.  win 7 format cd sini taktım oda ne onardı nede format atabildi starting windows deyip duruyor. neyse dedim ubuntudan C deki bir kaç önemli dosyam vardı onları alıp C yi biçimlendirecem dedim. ancak ubuntu C yi açamadı karşıma şu hata çıktı.

C bağlanamdı

Error mounting: mount exited with exit code 13: Failed to load runlist for $MFT/$DATA.
highest_vcn = 0x72, last_vcn - 1 = 0x1fb7f
Failed to load $MFT: Input/output error
Failed to mount '/dev/sda3': Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details.

buyuk ihtimal sorun diski bölmeye çalışırken diskte hata oluşmuş ondan win ne onarabiliyor nede format atabiliyor. benim istediğim diski biçimlendirmeden içindeki bdosyalarıma ulaşmak istiyorum.. ne yapmalıyım...

zeitgeist

Testdisk, Photorec gibi yazılımlarla verilerini kurtarmayı deneyebilirsin. Forumda, wikide ve Sudo dergisinde anlatımları mevcut.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

formardin

bahsettiğin bu programlar ubuntu da mı çalışıyor..birde bu ubuntu da fan neden sürekli max ta çalışıyor. hiç bir prog açık olmasada aralıksız çalışıyor. bunun win de olduğu gibi ayarı yok mu..

gokhanyildiz

peki ubuntu'nun açılışında bir yavaşlık var mı? Eğer geç (3-4dk) açılıyorsa benim başıma gelen bir olaydan sana çözümü anlatabilirim.

formardin

ya dün gece ubuntu 12.04 ü yükledim. o şuan çalışıyor mesajı ubuntudan yazıyorum. genel  açılma süreleri ne kadardır bilmiyorum ama win kadar zaman alıyor galiba ..
şuan 12.04 düzgün çalışıyor benim bir şekilde C ye ulaşmam lazım win7 deki masaüstümde dosyalarım vardı onları istiyorum ancak ne win7 çalışıyor nede ubuntuda C nin içine erişebiliyorum. arkadaş veri kurtarma demiş iyi de ben bir şey silmedim ki sadece disk açılmıyor..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2012 - 12:39:41

bu arda disk aracıile disklerin göründüğğü yere gittim. C sürücüsü duruyor ancak bağlanmamış olarak gözüküyor.
birimi bağla diyorum hata veriyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2012 - 16:23:57

ya yok mu çözümü bulacak bir yiğit..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Mayıs 2012 - 01:30:15

kimse yardım etmedi  :( bende ubuntu dan diski biçimlendirip tekrar win 7 yi kurdum :) konu kapanmıştır :)))