Kurulum sonrası Grub gelmiyor

Başlatan Anıl, 05 Mayıs 2012 - 15:20:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Şuan 8.  kurulumu bitirdim , sonuç olumsuz.

Birbirinden farklı üç linkten 64 bit sürümü indirdim , 3x 4x 8x max.  gibi tüm hızlarda ISO dosyasını yazdırdım,md5  kontrolünü yaptım hiçbir sorun yok ! Ubuntuyu windows'un yanına kur seçeneğini işaretleyerek ilerliyorum swap alanını ve ext4 dosya sistemimi oluşturup kurulumu tamamlıyorum ancak açılışta biraz bekliyor  ve  windows'un yanında  gelmesi gereken 12.04 maalesef gelmiyor ve bilgisayarım windows'dan açılıyor , aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı ?
Ubuntu - SuSe

heartsmagic

@Anıl, konuyu ayırıyorum. Resimli kurulum başlığında sorunları konuşursak ortalık karışır.

Grub'u elle kurmayı denedin mi? Tabi bu aslında olmaması gereken bir hadise. Grub için farklı bir kurulum bölümü ayarladın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Anıl

Haklısın heartsmagic , aslında bu başlık altında yazmayacaktım sorunu ama görümnce dayanamadım , çok fazla gerildim :) ilkkez başıma böyle birşey geldi.
Takas alanı ve Ext4 Dosya sistemini kuracağım bölümleri ayrıca belirledim , ancak grubu elle kurmayı hala beceremediğim için (son denememde tüm datalarımı kaybetmiştim.) denemedim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2012 - 12:44:07

Disk bölümlerinden oluşabilecek bir sıkıntı olabilir diyerek , windows kurulumunu az önce yeniden yaptım , ubuntu 12.04  cd'sini taktığımda sol üst köşede yeralan şu ibareyi gördüm '' error : prefix is not set '' :( çevirisini yaptığımda '' öneki ayarlı değil '' gibi bir hata çıktı.
Bios ayarlarından olabilir mi diye bakınıyorum , aynı durumla karşılaşan var mı arkadaşlar ?

Bu arada bilgisayarım Lenovo İdeapad570
Ubuntu - SuSe

heartsmagic

Grub'u yeniden veya ilk defa kurmak verilerine zarar vermez. Yeter ki forumdaki anlatımı doğru uygula.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Anıl

Grubu kurmayı deneyeyim , ayrıca bu sorun ile ilgili yabancı forumlara da baktım , elle tutulur birşey yok , kendi forumumuzda da aynı sorunla karşılaşanlar olmuş ama sorun çözülememiş sanırım.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=26586.0
Ubuntu - SuSe

Anıl

Diskin tamamını  yeniden biçimlendirdim , tekrardan windows'u kurduktan sonra ubuntu 12.04 kurulumunu denedim , sonuç başarılı ;)  , sanırım   partition yapısından kaynaklanan bir sıkıntı vardı ve grubu'da  etkiliyordu, grubu yeniden kurmak dahil birçok şeyi denememe rağmen , diskin bütününü yeniden biçimlendirmeyince sorun çözülmedi , aynı hatayla karşılaşanların bilgisine...
Ubuntu - SuSe

if

O zaman etiketlemeden kilitleyeyim.