Python kodlarımı açamıyorum

Başlatan senatro, 04 Mayıs 2012 - 15:32:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

senatro

merhaba arkadaşlar ben python'a yeni başladım ama takdir edersiniz ki ilk önce ögrenilmesi gereken şey kod yazmak ve çalıştırmaktır ama ben bunu bir türlü beceremiyorum ubuntunun son sürümünü ve ondan önceki sürümlerini hepsini denedim ama bir türklü beceremiyorum.masaüstünde açtıgım bir metin belgesine
#!/usr/bin/env python3.0

print("Merhaba Zalim Dunya!")

yazıyorum ondan sonra farklı kayded ile Resimler klasörüne deneme.py olarak kaydediyorum.Konsoldan ls komutu ile Resimler klasörünü seçiyorum ve python deneme.py yazıyorum açılmıyor denemek için bir sürü şey yazdım ve yaptım mesela aynı klasöre degilde başka klasörlere kaydedip yolları degiştridim konsola python3.0 deneme.py gibi şeyler yazdım dosyaya çalıştırma izni falan verdim ama bir türlü beceremedim bunları yapıp konsolda entera tıkladıgım zaman dosya yok  yani can't open file 'deneme.py': [Errno 2] No such file or directory diyiyor lütfen yardım edin 2 gündür kafayı yiyecegim ne biliyorsan ne duydysam denedim ama nafile yardımlarınızı bekliyorum.

travego0403

Sorununuz Phyton ile değil temel komutlardaki eksikliğinizden kaynaklanıyor. Şu linki bir inceleyin.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1269.0
ls dosya seçmez, dizin içerisindekileri gösterir. Sizin dizin değiştirmek için kullanmanız gereken komut cd dir. En kolayı Başlangıç dizini dediğimiz yere kodlarınızı koyun ve terminali açar açmaz çalıştırmaya çalışın.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

senatro

Alıntı yapılan: travego0403 - 04 Mayıs 2012 - 15:36:46
Sorununuz Phyton ile değil temel komutlardaki eksikliğinizden kaynaklanıyor. Şu linki bir inceleyin.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=1269.0
ls dosya seçmez, dizin içerisindekileri gösterir. Sizin dizin değiştirmek için kullanmanız gereken komut cd dir. En kolayı Başlangıç dizini dediğimiz yere kodlarınızı koyun ve terminali açar açmaz çalıştırmaya çalışın.

arkadaşım yarımın için sagol ama olmuyor ana dizinde yani masaüstünde bir dosya açtım içine kodlarımı yazdım ve farklı kaydetten deneme.py olarak kaydettim sonra konsolu açtım ve python deneme.py yazdım aynı hatayı veriyor yardım edermisinz yada canlı olarak konuşabilecegimiz bir mail adresin varmı lütfen bu konu hakkında beni bilgilendirin teşşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mayıs 2012 - 19:47:07

şimdi gene deneyeyim dedim belgelere attım konsoldan cd belgeler ile belegele geçip python deneme.py ile dosyayı çalıştırdım yani bu sorunu çözdüm ama dosyayı masaüstündeyken çalıştıramıyorum neden

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mayıs 2012 - 19:53:03

tamamdır arkadaşlar sorun çözülmüştür teşşekkürler

alquirel