[Çözüldü] Pencere düğme efektleri çalışmıyor (12.04).

Başlatan graindor, 04 Mayıs 2012 - 14:46:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

graindor

Merhaba.Unity üzerinde pencereler tam ekran değilken, açma kapama küçültme düğmeleri imleci üzerlerine getirdiğimde canlanmıyor.Düğmelere bastığımdada canlanmıyorlar.Pencereler tam ekran iken düğmeler üst panelde sola yerleşiyor orda canlanıyorlar.
Farklı temalar pencere temaları deniyorum hepsinde aynı durum.Temaları Ubuntu Tweak üzerinden değiştiriyorum.

heartsmagic

Ön tanımlı temada da var mı bu sorun? Canlanmıyor derken görünmüyorlar mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

travego0403

Bahsettiğiniz olması gereken durum. Çünkü bende de aynı durum var. Pencereler tam ekran değilken ekranın sol üst köşede kapatma düğmeleri çıkmıyor. Pencere üzerindekiler kullanılıyor.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

graindor

Gtk teması:Ambiance
Pencere teması :Ambiance 
Bunlar öntanımlı temlardı galiba.Ön temalar seçliyken durum aynı.Düğmeler görünüyor basınca görevlerini yerine getiyorlar.Tam ekran değilken düğmeler imleç üzerlerinde iken renk değişimine veya parlamaya uğramıyor.Donuk oluyorlar.Tam ekrana geçince üst panelde oluyor.Mesala Zukitwo temasında düğmeler kırmızı yeşil sarı olması lazım imleç üzerlerine geldiğinde ama tepkisiz donuk oluyorlar.
@travego işte ben de onu izah ediyorum.Pencere üzerindeyken cansız donuklar.

travego0403

Pencere üzerindeki düğmeler mi çalışmıyor?

Benim bahsettiğim pencereler tam ekran değilken üst panelde düğmeler gözükmez.

graindor

@travego Tam ekran değilken yani pencere konumundayken düğmeler çalışıyor ama efektleri yok.Tam ekranken pencere kenarı yok oluyor üste panele geliyor o zaman efektleri çalışıyor.Unity'yi de dünden beri kullanıyorum.Normali bu diyorsanız öğrenmiş oldum.

travego0403

Bir kaç kişi daha geri dönüş yaparsa normalinin bu olduğu kesinleşir. Çünkü bende de aynı durum söz konusu. Ufaltılmış pencere durumunda bahsettiğiniz efektler çalışmıyor.

alquirel

Eğer geri dönüş yeterli derseniz, bende her türlü durumda düğme canlandırması çalışıyor.

Sorun / çözüm nedir derseniz, pek bir fikrim yok :)

graindor

Unity 2d (Ubuntu 2D) altında her türlü düğme canlandırması çalıştı.Unity 3D ye döndüm sorun (veya değil) devam ediyor.Compiz ile alakalı birşey galiba.

graindor

Bugün gelen compiz ve unity güncellemelllerinden sonra  pencere düğme canlandırmaları çalışıyor :)