[Çözüldü] Libreoffice Çizim'de resim düzenlemek ile ilgili bir soru

Başlatan kerub, 03 Mayıs 2012 - 18:02:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kerub

Bir ekran görüntüsü aldım ve üzerinde bazı yerleri renkli kutular içine alacağım, bazı yerleri ok işareti ile belirteceğim, yazı ekleyeceğim vs.."png" uzantılı bir resim dosyasını Libreoffice Draw (çizim) programında açıyorum, dediğim düzenlemeleri yapıyorum ama bu değişiklikler sonucunda elde ettiğim belgeyi yine png olarak nasıl kaydedeceğim? Farklı kaydeti denediğimde resim dosyası olarak kaydet gibi bir seçenek yok. Sayfa(belge) üzerinde sağ tuşlayıp resim olarak kaydet dediğimde de değişiklikleri kaydetmiyor sadece hiç işlem görmemiş resmi kaydediyor olduğu gibi. Belki de tek bir katman haline getirmem gerekiyordur ama nasıl yapıldığını bilmiyorum. Ya da bu dediğim işlemleri yapabileceğim alternatif daha kullanışlı bir program var mıdır? Teşekkürler...
Saygılarımla, sevgilerimle...

ct

Gimp kullanabilirsin. Kaydederken dosyanın uzantısını png, jpeg gibi yazınca o çeviriyor zaten. Bu işte en iyisi Gimp diye biliyorum. Fotoşopun özgür hali :)

kerub

Alıntı yapılan: ct - 03 Mayıs 2012 - 18:11:01
Gimp kullanabilirsin. Kaydederken dosyanın uzantısını png, jpeg gibi yazınca o çeviriyor zaten. Bu işte en iyisi Gimp diye biliyorum. Fotoşopun özgür hali :)

Evet o programı biliyorum ama ben bu Lİbreoffice Draw'da yapmanın bir yolu olmalı bence, onu taktım kafaya, uğraşıyorum şimdi. Orjinal resmi ve üzerindeki değişiklikleri (ok, yazı vs..) gruplandırmak lazım sanırım.
Sağolasın.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Mayıs 2012 - 18:22:12

Gruplayınca ya da katmanı kilitleyince resim olarak kaydet seçeneği iptal oluyor. Pöfff. En iyisi ekran görüntüsü almak bi o işe yarıyor şimdilik  ;D

speakerXXL

Pinta'yı kullanabilirsiniz, aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırarak yükleyebilirsiniz.

sudo apt-get install pinta

kerub

Alıntı yapılan: speakerXXL - 03 Mayıs 2012 - 18:24:07
Pinta'yı kullanabilirsiniz, aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırarak yükleyebilirsiniz.

sudo apt-get install pinta

Hocam, sağolasın kurdum da bu da gimp gibi onun hafif versiyonu sanki. Bir ok işareti bulmadım bunlarda, Libreoffice'de hazır bir sürü var. Bana ok işareti felanda lazım. Ayrıca bir yeri şeffaf bir kutu içine alacağım ama gimp'te onun yolunu da bulamadım (illa vardır herhalde). Karışık biraz. Pinta'da yine araçlarda şeffaf kutu var.

serenler

ilk mesajında istediklerini yaptığını fakat bunları resim olarak kaydedemediğini söylemişsin. istediğin görüntü ekrandayken tekrar ekran görüntüsü al :) al sana resim :)
https://launchpad.net/~serenler07
www.dahianlamindakideayriyazilir.com

sudusleri

Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

empax

Dosya > Dışa aktar seçeneğinden png ve daha fazlası olarak kaydediliyor.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

kerub

Alıntı yapılan: sudusleri - 03 Mayıs 2012 - 21:34:08
Bence aşağıdaki eklentiyi kullanın. GİMP öğrenmeniz zaman alabilir ilk aşamada ;)

http://extensions.libreoffice.org/extension-center/export-as-images

Bu eklentiyi nasıl kuracağım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mayıs 2012 - 10:00:52

Alıntı yapılan: kerub - 04 Mayıs 2012 - 09:57:25
Alıntı yapılan: sudusleri - 03 Mayıs 2012 - 21:34:08
Bence aşağıdaki eklentiyi kullanın. GİMP öğrenmeniz zaman alabilir ilk aşamada ;)

http://extensions.libreoffice.org/extension-center/export-as-images

Bu eklentiyi nasıl kuracağım?
İlgili eklenti dosyasını libreoffice ile birlikte aç dedim yükledi, teşekkürler...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mayıs 2012 - 10:01:28

Alıntı yapılan: empax - 03 Mayıs 2012 - 22:18:23
Dosya > Dışa aktar seçeneğinden png ve daha fazlası olarak kaydediliyor.
Tamamdır, teşekkürler...