[Çözüldü] Güncelleme yöneticisi ile 10.04 sürümünden 12.04 sürümüne yükseltememe

Başlatan conanait, 03 Mayıs 2012 - 17:26:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

conanait

İyi günler,
2 farklı ubuntu 10.04 kurulu. birincisi 10.04 netbook remix, diğeri 10.04 64  . Her ikisinde de güncelleme yöneticisinde yeni bir sürüm mevcut yükselt seçeneği görünmüyor. ubuntu-tweak yüklüydü, her ikisinden de kaldırdım (bir yerlerde yükseltmelerde sorun oluyor diye okuduğumu hatırlıyorum ama doğrumu bilmiyorum, her ihtimale karşı kaldırdım). yükseltme işlemini sadece konsoldan mı yapabilirim yoksa bu durumu düzeltmenin bir yolu var mı?
Teşekkürler.

heartsmagic

Sunucuyu ana sunucu olarak değiştirip denedin mi?
Bu arada yükseltmeyi uçbirimden başlatmanın hiçbir zararı olmaz. Son not olarak da mümkünse sistemde PPA'dan kurulu uygulamaları kaldır. 10.04 üzerinden geçiş daha temiz olur böylece.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

conanait

ironic

ordaki durum alternate ya da server(sunucu) cd leri ile yapılacak yükseltmeler için söylenmiş. Ayrıca öntanımlı olarak LTS yükseltmeleri kapalı geliyormuş. İnternet üzerinden yapılacak yükseltmeler için de bir sonraki ara LTS sürümün beklenmesi önerilmiş sadece. İsteyen yine yapabilir.

Alıntı Yap
Upgrading from Ubuntu 10.04 LTS to Ubuntu 12.04 LTS

It is generally recommended that users of Ubuntu 10.04 LTS wait until the first point release, due in July, before upgrading.

To upgrade from 10.04 LTS on a desktop system before then, upgrade over the network with the following procedure.

Start System/Administration/Software Sources
    On the Updates tab, set Show new distribution releases: to Long term support releases only, then press Close.
    Press Alt-F2 and type update-manager -d
        Click the Check button to check for new updates. If there are any updates to install, use the Install Updates button to install them, and press Check again after that is complete.
        A message will appear informing you of the availability of the new release. Click Upgrade.
    Follow the on-screen instructions.

Yazılım kaynaklarından yükseltmeler için Uzun Dönem Destekli sürüm seçilmişse yapması gerekir.

conanait

şöyle bir durum var;
yazılım kaynaklarından sürüm yükseltme, "normal" seçilince güncelleme yöneticisinde "10.10 sürümü" yükselt seçeneği çıkıyor. ama sürüm yükseltme "sadece  uzun dönem destekli" yapılınca 12.04 yükseltmesi görünmüyor. eğer konsoldan yükseltme yaparsam 10.10'a mı yoksa 12.04'e mi yükseltir?

AguilaNegra

Alıntı yapılan: conanait - 03 Mayıs 2012 - 17:26:33
İyi günler,
2 farklı ubuntu 10.04 kurulu. birincisi 10.04 netbook remix, diğeri 10.04 64  . Her ikisinde de güncelleme yöneticisinde yeni bir sürüm mevcut yükselt seçeneği görünmüyor. ubuntu-tweak yüklüydü, her ikisinden de kaldırdım (bir yerlerde yükseltmelerde sorun oluyor diye okuduğumu hatırlıyorum ama doğrumu bilmiyorum, her ihtimale karşı kaldırdım). yükseltme işlemini sadece konsoldan mı yapabilirim yoksa bu durumu düzeltmenin bir yolu var mı?
Teşekkürler.

Güncelleme yöneticisinde LTS sürüm yükseltilecek şekilde ayarlayın,kapatın ve konsoldan ekli komutu verin:
update-manager -d
güncelleme yöneticisi açılacak ve yeni LTS sürüm güncellemesini göreceksiniz.

conanait

Alıntı yapılan: AguilaNegra - 04 Mayıs 2012 - 13:43:48
Güncelleme yöneticisinde LTS sürüm yükseltilecek şekilde ayarlayın,kapatın ve konsoldan ekli komutu verin:
update-manager -d
güncelleme yöneticisi açılacak ve yeni LTS sürüm güncellemesini göreceksiniz.
bu kod sorunu halleti. teşekkürler