[Çözüldü] Gnome Classic seçiyorum, Gnome-Unity karışımı bir masaüstü açılıyor.

Başlatan anarxia, 02 Mayıs 2012 - 21:59:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

anarxia

Merhabalar, ben 12.04 kullanıyorum,

sudo apt-get install gdm gnome-shell synaptic deborphan

sadece bu kodu kullanarak gnome u yükledim ve gdm seçim ekranında lightdm yi daha çok sevdiğim için onu seçtim, untiy i de kaldırmayacağım çünkü yedekte kalmasını istiyorum :) fakat ne yazık ki ben oturum ekranında gnome arayüzüyle girmek istediğim zaman unity ile giriyor, gnome u kullanamıyorum, acaba eksik veya yanlış * bir şey mi yaptım arkadaşlar? Dediğim gibi sadece ama sadece yukarıda ki kodu kullandım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

[Yönetim Notu]
İlgili görüntü

alquirel

Gnome Shell kurmak için sadece şu komut bile yeterlidir aslında.

sudo apt-get install gnome-shell

Gnome Shell'in tam olarak kurulup kurulmadığına bakmak için şu komutların çıktısına bakabiliriz.

dpkg -l | grep gnome-shell
gnome-shell --version

Girişte hangi seçenekle giriş yapıyorsunuz?

anarxia

Hocam girişte gnome classic ve gnome classic (efektsiz) seçeneklerini denedim, ikisi de olmadı, bunlarda kodların çıktıları:

ii  gnome-shell                               3.4.1-0ubuntu2                          graphical shell for the GNOME desktop
ii  gnome-shell-common                        3.4.1-0ubuntu2                          common files for the GNOME graphical shell

gnome-shell --version

alquirel

anarxia

çok pardon ya, bir yanlışlık olmuş, bundan bahsediyorsun sanırım:

GNOME Shell 3.4.1

alquirel

Girişteki seçeneklerden bahsediyordum.
Sadece Gnome Classic ve efektsizinden söz etmişsiniz.

Normal Gnome Shell seçeneği gözükmüyor galiba.

anarxia

Gözüküyor hocam ama daha önceki formatlarda kötü bir performans deneyimi yaşadığım için hiç kullanmıoyrum gnome u, birazdan tekrar denediğimde sadece gnome u da dener sana bildiririm. Ayrıca compizconfig de unity plugin ini etkinleştirmiştim, o bir problem yaratabilir mi?

alquirel

Compiz'in Gnome tarafına (Shell ve Classic) herhangi bir etkisi olmaz.

Gnome Shell kullanmak istiyorsanız girişte Gnome seçeneğini seçmek zorundasınız.
Gnome Classic farklı bir oturum şeklidir.

anarxia

Hocam normal Gnome kullanarak girebiliyorum, fakat dediğim gibi diğer iki arayüzle giriş yaptığım zaman unity geliyor, ekteki resme bakabilirsiniz, Gnome Classic kullanarak girdiğim oturum, sanki iki arayüzün karışımı gibi olmuş:

ekleme: pencere sürüklerken ve seçim yaparken grafiklerde parçalanmalar da olmaya başladı ve launcher otomatik olarak kaybolmuyor ayarladığımın aksine.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

alquirel

İlginç bir görüntü olmuş.

Unity ile ilgili başka bir ayarlama kurulum falan yapmış mıydınız?
"Unity Gnome Installer" diye bir şey var, iki ortamı birleştiren bir şey, onun gibi bir şey yaptınız mı?

anarxia

Hatırladığım kadarıyla sadece cairo-dock uygulamasını yüklemiştim masaüstü arayüzleriyle alakalı olarak, fakat onu da dün itibariyle sistem kaldırdım, hem program yüklüyken hem de programı kaldırdığım zaman hiçbir problem oluşmamıştı.

daha demin sadece bu komutla gnome kurmak mümkün demiştiniz:

sudo apt-get install gnome-shell

peki o zaman bu komutun diğerinden farkı nedir?

sudo apt-get install gdm gnome-shell synaptic deborphan

alquirel

İkinci komut, Gnome Shell'e ek olarak GDM, Synaptic ve Deborphan isimli paketleri de kurar.
Yani Gnome Shell kurmaya yarar, ama yanında ek paketler de kurar. O ek paketler de bu başlıkta[1] anlatılanları gerçekleştirmek için gerekli olan paketler. Unity'yi tamamen temizlemek gibi bir niyetiniz yoksa, sadece Gnome Shell'i kurabilirsiniz manasında yazdım o komutu.

Doğru düzgün bir Unity veya Gnome Classic tecrübem olmadığı için bu görüntüye nasıl ulaştığınız ve bundan nasıl kurtulacağınız hakkında pek bir fikrim yok malesef.

[1] Konu "Unity Temizliği" konusundan bölünmüştür.

anarxia

Anladım, en baştan söyleseydiniz bu konuda yardım edemeyeceğinizi bende rahatsız etmezdim sizi :) yine de teşekkür ederim, son olarak bu problemimi hangi altbaşlık altında dillendirebileceğim hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim, iyi akşamlar, kolay gelsin.

alquirel

Alıntı yapılan: anarxia - 02 Mayıs 2012 - 23:13:35
Anladım, en baştan söyleseydiniz bu konuda yardım edemeyeceğinizi bende rahatsız etmezdim sizi :)

Estağfirullah, rahatsız olduğum bir durum yok :)
Gerekli konu düzenlemesini yaptım.

(Aslında GDM'den şüphelenmiyor da değilim.)

anarxia

Teşekkür ederim, bende ondan şüpheleniyorum aslında çünkü daha önce bu işlemi yapmıştım ve o zaman gdm yi seçtiğimde bir problem olmamıştı, fakat ben lightdm yi bırakmamakta ısrarcıyım biraz, eğer bir çözüm yolı bulamazsam gnome shell i tekrar yükleyip gdm yi seçerek tekrar deneyeceğim. Düzenleme içinde teşekkür ederim tekrar.

alquirel

Tekrarlamakta fayda var.

Gnome Shell kullanmak için GDM kurmak/kullanmak zorunda değilsiniz.
Hattâ Gnome Classic için de bu böyle.

Yani GDM'yi tamamen kaldırmanızın önünde hiçbir engel yok şu an.

anarxia

Hocam tahminimde haklıymışım, sanırım gdm yi seçmediğim için gnome u kullanmakta güçlük çekiyordum çünkü

sudo dpkg-reconfigure gdm

bu kodu kullanıp

resimdeki gibi GDM'yi seçince hiç bir sorun çıkarmadan girebildim. konu çözülmüştür, teşekkür ederim herşey için, kolay gelsin.

alquirel