Alt Sınır ve Üst Sınırı Alan

Başlatan fırtına mühendis, 29 Nisan 2012 - 16:37:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fırtına mühendis

Kullanıcıdan doğal sayı olarak "alt sınır" ve "üst sınır" değerlerini alan, "alt sınır"
dan "üst sınır" a kadar olan sayıları yan yana ekrana yazdırdıktan sonra alt satıra "Bu kadar!"
metnini yazdıran C programını nasıl yapabiliriz?
Alt sınır 2, üst sınır 18 iken ekran
görüntüsü
şu şekilde olmalıdır:
Alt siniri giriniz:
2
Ust siniri giriniz:
18

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Bu kadar!

travego0403

Yapmanız gereken çok basit.
-İki değişken tanımla ve değerlerini sırasıyla kullanıcıdan al.
-Bir döngü ile ilk değişkenden ikinci değişkene kadar olan sayıları ekrana yaz.
-Döngü bittikten sonra ekrana mesajını yazdır.

Yoksa kaçırdığım bir yer mi var?
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

ct

Alıntı yapılan: travego0403 - 29 Nisan 2012 - 17:13:47
Yapmanız gereken çok basit.
-İki değişken tanımla ve değerlerini sırasıyla kullanıcıdan al.
-Bir döngü ile ilk değişkenden ikinci değişkene kadar olan sayıları ekrana yaz.
-Döngü bittikten sonra ekrana ekrana mesajını yazdır.

Yoksa kaçırdığım bir yer mi var?

Ben de sizin dediğiniz gibi anladım. Python bilmiyorum ama çok daha basitmiş onda. C için for döngüsü biraz farklı sadece.

altSinir = input("Lutfen alt siniri giriniz: ")
ustSinir = input("Lutfen ust siniri giriniz: ")

for i in range(altSinir,ustSinir):
   print(i),
print("\nBu kadar!")

Çıktısı:

python sinir.py
Lutfen alt siniri giriniz: 22
Lutfen ust siniri giriniz: 33
22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32
Bu kadar!

travego0403

Şahsen bu gibi sorularda direk kod verme taraftarı değilim.  :)

sem

@fırtına mühendis

soruları doğrudan forumda soruyorsunuz sanırım. Önce deneyip takıldığınız yeri sorarsanız herkes açısından daha yararlı olacak, özellikle sizin için.

Hani bu başlık için;

* "ben şu şekilde yaptım ama sonsuz döngüye giriyor"
* "segmantation fault hatası alıyorum"
* "şu şekilde kurguladım ama çıktı daima eksik oluyor"

vs gibi bir soru olsa biir nevi anlaşılır da, ya da çok karmaşık problem çözümü içn bir başlangıç fikri istenebilr belki ama doğrudan soru çözümü istemenin kime yararı var ki...

Başlık altında benden başka cevap veren herkes zaten yapabiliyor bunları. Tabii ki yeni başlamış olabilirsiniz, pek ala bu problemlerin çözümü zor gelebilir. Elbette sıkıştığınız yerde sorduğunuz soruya  bir çok arkadaş (ben de dahil) yardım edecektir zaten ama siz sıkışmadan soruyorsunuz sanırım.

NOT: Ben yazarken tracego0403 yazmış bile. Benim de önerim bu gibi başlıklarda kod paylaşılmaması yönünde. Kimseden kod, çözüm esirgemek adına değil elbet. Ben de yapmışımdır mutlaka kod paylaşımı ama gerçekten düşününce kimseye faydası yok.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

fırtına mühendis

Alıntı Yap@fırtına mühendis

soruları doğrudan forumda soruyorsunuz sanırım. Önce deneyip takıldığınız yeri sorarsanız herkes açısından daha yararlı olacak, özellikle sizin için.

Hani bu başlık için;

* "ben şu şekilde yaptım ama sonsuz döngüye giriyor"
* "segmantation fault hatası alıyorum"
* "şu şekilde kurguladım ama çıktı daima eksik oluyor"

vs gibi bir soru olsa biir nevi anlaşılır da, ya da çok karmaşık problem çözümü içn bir başlangıç fikri istenebilr belki ama doğrudan soru çözümü istemenin kime yararı var ki...

Başlık altında benden başka cevap veren herkes zaten yapabiliyor bunları. Tabii ki yeni başlamış olabilirsiniz, pek ala bu problemlerin çözümü zor gelebilir. Elbette sıkıştığınız yerde sorduğunuz soruya  bir çok arkadaş (ben de dahil) yardım edecektir zaten ama siz sıkışmadan soruyorsunuz sanırım.

NOT: Ben yazarken tracego0403 yazmış bile. Benim de önerim bu gibi başlıklarda kod paylaşılmaması yönünde. Kimseden kod, çözüm esirgemek adına değil elbet. Ben de yapmışımdır mutlaka kod paylaşımı ama gerçekten düşününce kimseye faydası yok.
Takıldığım nokta şu ki:
printf ile scanf' i bu soruda nasıl kullanabilirim?

travego0403

Temel konularda gerçekten çok eksiğiniz var sanırım.Temel Giriş/Çıkış fonksiyonlarını nasıl kullanırım diye sormak oldukça ciddi bir problem. Şimdi bana kızmayın ama gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsanız internetten veya forumda da daha önce verilmiş kaynaklardan temel konuları çalışın.

Örnek kullanımı aşağıdaki gibi olabilir.
printf("Alt siniri giriniz.\n");
scanf("%d",&altSinir);

ct

Alıntı yapılan: fırtına mühendis - 29 Nisan 2012 - 18:44:52
Takıldığım nokta şu ki:
printf ile scanf' i bu soruda nasıl kullanabilirim?

http://www.be.itu.edu.tr/~gulsen.taskin/bil104e-summer/turkcenotlar/

Burada İTÜ'den bir hocanın notları var. İkinci bölümde printf ve scanf fonksiyonlarının ne olduğu açıklanmış. Birinci bölümde de Linux ortamında kodların nasıl derleneceği anlatılmış. Her bölüm çok uzun değil. Elbette kimseyi zorlayamam ama biraz araştırma yapmak, okumak gerekiyor.