Ubuntu kaldırıp Windows 7 kurmak istiyorum

Başlatan Karahan Sarıoğlu, 26 Nisan 2012 - 21:30:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Karahan Sarıoğlu

Arkadaşlar, önceki bir konum vardı fakat tartışma çıktı kilitlendi. Herkesden özür diliyorum. Öncelikle;

Ubuntuyu çok sevdim, ayrılmak istemiyorum fakat ayrılmam lazım. Windows'u sırf Photoshop kullanılıyor diye kurmak istiyorum inanın.
Windows'u nasıl kurabilirim arkadaşlar? Sistem bilgilerimi verdim. Sizin yardımlarınız ancak kurtarır beni. Ubuntu çok güzel bir sistem, harika. Ama maalesef, işler her zaman istediğin gibi gitmiyor..

Ya windows 7 kuracağım ubuntuyu kaldırıp, ya da ubuntunun yanına kuracağım. Ama ubuntunun yanına kurarsam yavaşlar diye korkuyorum. Ve nasıl indireceğim Windows 7 32 biti? İnternette .iso kalıpları var oradan değil mi?

heartsmagic

@Karahan Sarıoğlu, Windows 7'yi nasıl indireceğini soruyorsun. Sence bu uygun mu? Bizden bu konuda yardım etmemizi beklemiyorsundur umarım. Zira beklemen boşa olacaktır. Kaldı ki bence internetten indireceğin hiçbir şeye de güvenme. Madem bırakamıyorsun bir uygulamayı, cidden göbekten bağlısın nasıl yapacağına kendin karar vermelisin.

Ubuntu'nun yanın Windows kurman kendisini yavaşlatmaz. O konuyu unut lütfen. Yanına kurmak istiyorsan bölümlerini ayarla ve kur. Kurduktan sonra Windows MBR'yi temizler, Ubuntu'yu açmazsın. Grub2'yi yeniden kurman lazım, forumda var.

Tamamen silmek istiyorsan bir şey yapmana gerek yok. Windows kurulumuna geç, tüm disk bölümlerini sil. Windows için yenisini aç ve kur.

Yaşının bir hayli genç olduğunu tahmin ediyorum ve aslında çok da üst perdeden konuşmak istemiyorum. Fakat lütfen Windows'u nasıl indiririm, nasıl bulurum türde sorularını bizlere sorma.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Karahan Sarıoğlu

Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım bu arada yaşım 14.

heartsmagic

Tahmin ettiğimiz gibi yani :) Genç yaşta hevesli ve ilgili olmak güzeldir. Bilgisayar ile işlerini nasıl yürüteceğine bizler karar veremeyiz elbette. Ubuntu ile devam etmek istiyorsan mümkün mertebe yardımcı olmaya çalışırız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ct

Alıntı yapılan: Karahan Sarıoğlu - 26 Nisan 2012 - 21:45:57
Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi uygulamaya çalışacağım bu arada yaşım 14.

:) Daha çok zamanın var hem Windows'a da kuruluyor Gimp. Arada uğraşabilirsin. Hiç bilmediğim halde iki günde otomatik olarak fotoğraf kesme biçme boyutlandırma, internet sayfasına uygun hale getirme gibi şeyleri yaptırmayı öğrenmiştim Gimp'de. Piyasada Gimp'i hakir gören ama korsan PS kullanmayı kendine yediren insanlar var maalesef. Normalde nefret ederim PS ve türevlerinden :)

Sabit diskinde bolca yer var ikisini de kurabilirsin. Ben olsam 3 parçaya bölerdim. Biri windows biri ubuntu ve diğeri de arşiv dosyaları için. Windows için kurulum CD'niz yoksa parayla satın almanız gerekiyor. Onun haricindeki yöntemler buranın mantığına aykırı. Beni hırsızlığa zorlayan bir işletim sistemini de kullanmak istemezdim açıkçası.

Karahan Sarıoğlu

Bir süre daha Ubuntuda kalacağım ama Photoshop kurulumuna bakıyorum hala. Lütfen kilitlemeyin konuyu. Photoshop konusuna döndü diyip kapatılıyor. Benim sorunum photoshop değil, photoshopun ubuntuda kurulum sorunudur. Ve Windowsu yüklemeyi deniyeceğim bir ara, teşekkürler.. :)

bytan

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33231.0

Aynı şeyleri tekrar tekrar sormana gerek yok @Karahan. 3 gün içinde yanıt değişmez. :)

Konu her seferinde win7 kurulumundan ps'ye geliyorsa normaldir kapatılması. Var olan PS başlığına geçip "photoshop'un ubuntuda kurulum sorunu" konuna devam edebilirsin.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33148.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST