Ubuntu 12.04 Ubuntu One Bağlanma Sorunu

Başlatan s3cr3t, 26 Nisan 2012 - 21:16:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emre b.

Adamlar, gerçekten çok nazikler. Sağolsunlar, hesabıma fazladan alan verdiler. :)

heartsmagic

Sorunu çözebilirlerse daha da mutlu oluruz :) Nedir son durum @emre b., var mı bir gelişme?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

emre b.

heartsmagic

Bakalım oradan çıkacak mı bir şey. Ben de bu hata beni de etkiliyor deyiverdim hazır bakmışken.

syagdiran

UbuntuOne ile ilgili bana bir email geldi. Masaüstüne ubuntuone-logs isimli bir dosya oluşturan bir betik. Bunu ne yapmalıyım acaba?

[eklenti yönetici tarafından silindi]

eribol

O dosyanın içeriğini aktarmanız daha iyi olacaktır.

syagdiran

İçeriğinde aşağıdaki dosyalar oluyor.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

travego0403

Dikkat çekmesi açısından bende desteğimi verdim yukarıdaki hata kaydına.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

CeYHuN07

Bu gün dikkatimi çekti güncelleştirme çıkmış "ubuntu single sign on" gibi birşey yazıyordu yükledim ama yine problem devam ediyor.

barış

Alıntı yapılan: ct - 27 Nisan 2012 - 04:08:34
@s3cr3t

Merhaba, Google Drive Linux desteği için çalışılıyormuş. Yakında o da gelir.

http://omgubuntu.co.uk/2012/04/google-drive-is-coming-to-linux/
Alıntı Yap
Benzer bir beklenti picasa 3.9 dada vardı.Ama halen çıkmadı. Google artık linux desteğini boşluyor gibime geliyor. umarım çıkarırlar * tabi ki

Picasa artık Linux için çıkmayacak. Google Picasa'nın Linux desteğini kesti.
Bu arada Ubuntu One'ın bu sorunu için açılmış bug kayıtları var inceledim az önce ancak çözüm henüz yok gibi...

s3cr3t

Alıntı yapılan: barış - 26 Mayıs 2012 - 11:30:19
Picasa artık Linux için çıkmayacak. Google Picasa'nın Linux desteğini kesti.
Bu arada Ubuntu One'ın bu sorunu için açılmış bug kayıtları var inceledim az önce ancak çözüm henüz yok gibi...

Google Picasa desteğini kesmesine rağmen http://picasa.google.com.tr/ de
Alıntı YapPicasa şu anda işletim sisteminiz için kullanılamıyor
yazıyor.

Aynı şey Google Drive içinde yazıyor :) Google ın Linux ile iç içe olmasına rağmen uygulamalarında Linux desteği vermemesi veya verse bile çok geç vermesi ilgi çekici.

Bu soruna çözüm bulan varmı arkadaşlar?

emre b.

@s3cr3t Hayır efendim, Google'la Linux iç içe değildir. GNU/Linux, bir çekirdektir. Google'sa yeri geldiğinde bu çekirdekleri kullanan bir şirkettir. Konu dışına çıkacak olursak; Google, özellikle bilişim piyasasında büyük oyuncu olduğunu kabul ettirdiğinden beri, tekelleşmeye çalışmakta ve GNU/Linux'un özgürlükçü ruhuna kesinlikle uymayan hareketler yapmaktadır. Hele hele, Google'la Adobe'un son eseri nereden tutsanız elinizde kalır. Artık GNU/Linux dağıtımları için yeni flash player üretilmeyecek. Linux'ta güncel flash player kullanmak isteyenler, Google Chrome kullanmak zorunda kalacak.

aec

u1'e girişyaparken kullanıcı adı ve şifremi ne kadar doğru girsem de bende de hata veriyor. Anladığım kadarıyla hala bir çözüm mevcut değil?

heartsmagic

@aec, hayır hâlâ çözüm bulunamadı. Geliştiriciler de çıkmaza girdiler muhtemelen.

aec

Alıntı yapılan: heartsmagic - 17 Haziran 2012 - 21:00:53
@aec, hayır hâlâ çözüm bulunamadı. Geliştiriciler de çıkmaza girdiler muhtemelen.

Hadi ya. Neyse ki daha işim olmadı ancak merak etmiştim.

s3cr3t

Alıntı yapılan: emre b. - 10 Haziran 2012 - 01:17:32
@s3cr3t Hayır efendim, Google'la Linux iç içe değildir. GNU/Linux, bir çekirdektir. Google'sa yeri geldiğinde bu çekirdekleri kullanan bir şirkettir. Konu dışına çıkacak olursak; Google, özellikle bilişim piyasasında büyük oyuncu olduğunu kabul ettirdiğinden beri, tekelleşmeye çalışmakta ve GNU/Linux'un özgürlükçü ruhuna kesinlikle uymayan hareketler yapmaktadır. Hele hele, Google'la Adobe'un son eseri nereden tutsanız elinizde kalır. Artık GNU/Linux dağıtımları için yeni flash player üretilmeyecek. Linux'ta güncel flash player kullanmak isteyenler, Google Chrome kullanmak zorunda kalacak.

GNU/linux un açık kaynak bir çekirdek olduğunu biliyorum zaten. benim o cümle ile anlatmak istediğim açacak olursam, google sunucularının büyük kısmında linux kullanıyor. Android de linux çekirdeği kullanıyor. yaptığı işlerin bir çoğunda araç olarak linux u kullanan bir şirketin, hizmetlerini son kullanıcıya ulaştırırken linux kullananları görmezden gelmesi idi benim anlatmak istediğim. Böylesine büyük bir şirketin, linux u birçok yerde kullanmasına rağmen basit bir google drive veya picasa uygulamasını yapmaması önemli olan. umarım o cümle ile anlatmak istediğimi anlatmışımdır. zaten benim anlatmak istediğim ve de kızdığım google nin ağırlığını koyarak ben istediğimi yaparım havalarında olması. herneyse konuyuda dağıtmayayım daha fazla. zaten google den haz etmiyorum :)

En son ubuntu one ekibiyle tekrar görüştüm. önümüzdeki haftalar içerinde halledileceğini yazmışlardı. umarım çözülür biran önce.

emre b.

Bugün yandex.disk servisi hizmete girdi. Şu sıra, bol keseden alan dağıtıyorlar. Tavsiye ederim. Kullanmak için program falan kurmaya da gerek yok. Kendimi Yandex'in reklam elemanı gibi hissettim ama, neyse...
Şuradan inceleyin derim: http://disk.yandex.com.tr/

tefoski

- Ubuntu One ; İngilizce kurulumda bir sorun olmuyor ...

- sistemi ingilizce kurdum,
- ubuntu one çalıştı,Türkçe dil dosyalarını yükledim,
- sistemi Türkçeye çevirdim,
- ubuntu one gene çalıştı,

Sonuç ;
- Ubuntu one kullanmak isteyen sistemini ingilizce kurmalı,

- ubuntu one ayarlarını yaptıktan sonra sistem dilini Türkçe yapmalı.

Benim deneyimim böyle,güncellemelerde durum bozulurmu,bilemiyorum.
BirDost

zulkif_altin

Alıntı yapılan: tefoski - 26 Haziran 2012 - 11:32:34
- Ubuntu One ; İngilizce kurulumda bir sorun olmuyor ...

- sistemi ingilizce kurdum,
- ubuntu one çalıştı,Türkçe dil dosyalarını yükledim,
- sistemi Türkçeye çevirdim,
- ubuntu one gene çalıştı,

Sonuç ;
- Ubuntu one kullanmak isteyen sistemini ingilizce kurmalı,

- ubuntu one ayarlarını yaptıktan sonra sistem dilini Türkçe yapmalı.

Benim deneyimim böyle,güncellemelerde durum bozulurmu,bilemiyorum.

Sistemden Türkçeyi kaldırdım (yeniden ing olarak kurmadım) ve Ubuntu One girişe izin verdi daha sonra Tr yi tekrar kurdum şu an bi sorun yok görünüyor. :)
Ne zamandır uğraşıyordum şimdilik sorun çözüldü gibi...
Ama yandex.disk te güzel 11gb verdi bana :D
Zülkif Altın Photography
www.zulkifaltin.com

lacrimobia

bende Türkçe dil paketini kaldırdım İngilizce yi kurdum ardından tekrar Türkçeyi kurdum sorun yok şu an için

hckr

Bende bağlanamama sorunu var nasıl çözeceğim bu durumda?
Sorunun geçici çözümü:

Dil Desteği'nden Menü ve Pencereler için kullanılan dili sürükle bırak metoduyla English yapın.Ardından oturumu kapatıp tekrar açın ve Ubuntu One'da giriş yapın.Sonra tekrar Dil Desteği'nden dilinizi Türkçeye çevirin.Oturumu kapatıp tekrar açın.

Kolay Gelsin.

noktafat

Aynı çözümü fedoradan kalma bir alışkanlıkla (sistem update ederken dil sorunu) buldum, Sistem dilini tekrar Türkçe yapınca açılıyor, arada

WebClientError
u'SSL handshake failed'
u''

gibi bir hata veriyor, hatadan sonra ubuntuone'ı kullanabiliyorsunuz, belki bir faydası olur. Son olarak UbuntuOne ayarlarını yaptığımız pencerede bazı bilgiler Türkçe yapınca kayboluyor (sanırım webden çektiği) Örneğin; Hi, İsminiz! ve % used ... alanı

hckr

Alıntı yapılan: noktafat - 18 Temmuz 2012 - 07:22:12
Aynı çözümü fedoradan kalma bir alışkanlıkla (sistem update ederken dil sorunu) buldum, Sistem dilini tekrar Türkçe yapınca açılıyor, arada

WebClientError
u'SSL handshake failed'
u''

gibi bir hata veriyor, hatadan sonra ubuntuone'ı kullanabiliyorsunuz, belki bir faydası olur. Son olarak UbuntuOne ayarlarını yaptığımız pencerede bazı bilgiler Türkçe yapınca kayboluyor (sanırım webden çektiği) Örneğin; Hi, İsminiz! ve % used ... alanı
Bu verdiğim zaten geçici çözümdü.Sıkıntı hesap bilgileri sekmesinde ben de aynı hatayı alıyorum.Ancak ubuntu one'da kullanım sorunu yok dosyalar senkronize oluyorlar.

s3cr3t

Alıntı yapılan: hckr - 09 Temmuz 2012 - 21:50:23
Sorunun geçici çözümü:

Dil Desteği'nden Menü ve Pencereler için kullanılan dili sürükle bırak metoduyla English yapın.Ardından oturumu kapatıp tekrar açın ve Ubuntu One'da giriş yapın.Sonra tekrar Dil Desteği'nden dilinizi Türkçeye çevirin.Oturumu kapatıp tekrar açın.

Kolay Gelsin.

dil değiştirerek yapınca oluyor ama ondan sonra ubuntu one programında bazı yerlerde yazılar kayboluyor. mesela kullanılan alan miktarı vs yerler boş gözüküyor. umarım bu sorunu kısa zamanda hallederler

hckr

Alıntı yapılan: s3cr3t - 29 Temmuz 2012 - 04:21:44
Alıntı yapılan: hckr - 09 Temmuz 2012 - 21:50:23
Sorunun geçici çözümü:

Kolay Gelsin.

dil değiştirerek yapınca oluyor ama ondan sonra ubuntu one programında bazı yerlerde yazılar kayboluyor. mesela kullanılan alan miktarı vs yerler boş gözüküyor. umarım bu sorunu kısa zamanda hallederler
Sadece bağlanma sorunu çözülüyor bu şekilde.Yine sunucuya bağlanıp kullanıcı verilerini getiremiyor.Umarım söylediğiniz gibi sorunu çözerler.Şu ana kadar çözülmemiş olması da ilginç tabi Windows'ta Ubuntu'nun yazılımını daha rahat kullanabiliyorum.