Ubuntu 12.04 Ubuntu One Bağlanma Sorunu

Başlatan s3cr3t, 26 Nisan 2012 - 21:16:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emre b.

Ubuntu One ekibinden gelen son mesaj:
Alıntı YapHi Emre,

Thank you for running this. I've passed the info onto our developers.
We're puzzled by why the client is reporting an invalid cert after
seeing this output. I'll let you know what is next.

Thanks,

Joshua
Umarım bu saçmalık kısa sürede son bulur.

andacm

Alıntı yapılan: The Punisher - 03 Mayıs 2012 - 23:47:42
Alıntı yapılan: andacm - 03 Mayıs 2012 - 22:50:02
Alıntı yapılan: emre b. - 03 Mayıs 2012 - 22:43:34
@The Punisher Eğer alternatif arıyorsanız; Ubuntu One, Ubuntu'daki tek senkronizasyon aracı değil.
@andacm anladığım kadarıyla, bunun etkisi pek yok gibi. Baksanıza, herkesin bağlantı tipi başka başka :)

3g ile baglanınca u1 arabirimi açılıyor olabilir mi? çalıişmayanlardan 3g kullanan varmı ki?

şimdi denedim avea 3g ile ancak yine bağlanamadım. demekki iss'lerden bağımsız bir sorun bizim bu yaşadığımız.

bi de linux için ubuntu one alternatifleri neler?

not: google drive linux'e de gelecekmiş.

bende şimdi tekrar denedim işyerindeki bilgisayarımda 3g ile de adsl ile de arabirim açılmıyor ama otomatik eşleştirme yapıyor. evde kullandığım bilgisayarda arabirimde açılıyor eşleştirmede yapıyor. neyle alakalı bilemiyorum artık:)

The Punisher

var mı arkadaşlar bu konuda bir gelişme?

Uzay

Alıntı yapılan: heartsmagic - 04 Mayıs 2012 - 00:49:05
@Uzay, sen eposta listesi üzerinden mi yazışıyorsun? Bu arada sorunun malum Türkçe sorunumuz çıkmaması beni şaşırttı, bir taraftan da sevindirdi. En azından Python sorununu birçok uygulamada görmeyiz diye ümit ediyorum.

ubuntuone-support@canonical.com adresi üzerinden haberleşiyoruz...

@emre b.'ye gelen posta ulaştı bana da en son... Beklemedeyim...

Linux user #522783

(\_/)
(O.o) (> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

heartsmagic

Teşekkürler @Uzay. Beklemekten başka yapacağımız pek bir şey yok şu an ne yazık ki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

spider909

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33543.new;topicseen#new
benim böyle bir sorunum var aynı sorun mu acaba pek tanımlayamadım ama. Çözüm hala bulunamadı mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Mayıs 2012 - 11:59:37

tamam şimdi gördüm bulunamamış, bekliyeceğiz artık...
I don't want to believe. I want to know. -Carl Sagan

The Punisher

aynı sorun işte. biz de çözülmesini bekliyoruz, beklemekten başka yapacak  bir şey yok.

grayloop

Bende de aynı sorun vardı, 12.04 1. kurulumu CD ile yükselterek yaptım, olmadı. 2. denemeyi sıfırdan kurulumla yaptım onda da olmadı. 3. denemede 11.10 a geri dönme kararıyla 11.10 yaptım, onda yine eskisi gibi UbuntuOne açıldı. 11.10 kurduktan sonra (ki artık saatler geçmişti) "nasıl olsa 12.04 e geçeceğim, çözerler elbet" diyerek güncelleştirme yöneticisinden sürüm yükselterek yaptım. İlginçtir, çalıştı. Artık inada mı dayanamadı, bilmiyorum. Dosya eşleştirme düzgün çalışıyor, ancak fazla kurcalanınca çökme hatası veriyor. Daha fazla dayanır mı, onu da bilmiyorum. Evdeki küçük dizüstü bilgisayarda ise sürüm yükseltme sonrasında gayet düzgün çalıştı.

Not: Tema ayarları, simge setleri de etkili mi merak ediyorum. Çünkü, diğer bilgisayarda Ubuntu tema ve simgeleri kullanıyoruz. Deneyip bakacak vaktiniz varsa bir deneyin.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

emre b.

Herhangi bir gelişme var mı diye sordum, bu cevap geldi:
Alıntı YapHi Emre,

Unfortunately, we've been unable to figure out why some users are
getting this invalid certificate. We're not able to reproduce it here.
We're still trying to figure out the root cause and get it fixed.

Thanks,

Joshua

Sanırım çözmeleri zaman alacak.

YILLANMIS_SarapNeL

Alıntı yapılan: heartsmagic - 03 Mayıs 2012 - 16:37:40
Mesele SSL meselesi ise geliştiricilerle iletişime geçen arkadaşlar aynen şunu söyleyebilirler: Normal A/DSL üzerinden çıkanlar da dahil, üniversitelerden vs. bağlananlar da aynı sorunu yaşamaktalar. Zira herkes ayrı bir ağdan çıkmıyor, örneğin ben klasik bir TTNET kullanıcısıyım. Ayrıca şu notu da düşebilirler: 11.10 üzerinden yükseltme yapanlarda bu sorun yok. Son söylediğimi bir iki kişi teyit edebilirse güzel olur ama :)

Not: @andacm ben yazarken ileti geçmiş, tam teyit olmasa da yükseltme konusunda durumu göstermiş oldu bizlere.

Ben 11.10 sürümünü yükledikten sonra yeni güncelleştirmeler var uyarısı ile yeni güncelleştirmeleri yükledim. Ardından yeni sürüm var ve yükseltmek istiyormusunuz uyarısına yükselt dedim 1 saat gibi bir zaman diliminden sonra yükseltme işlemi gerçekleşti. 11.10 da UbuntuOne uygulamasına sorunsuz bağlanabiliyor, veri alışverişinde bulunabiliyordum, ancak 12.04  LTS'ye yükselttiğimde ise bu sorun ortaya çıktı. Ben şahsen kurulmda mı hata yaptım ya da güncelleştirmeler esnasında netten eksik eklenti veya eksik veri mi oldu kanısına kapıldım. Görüyorum ki bu sorun sadece bende gelişen bir durum değilmiş. Şunu tekrar söyleyebilirm ki, yükseltme işlemi sonrasında aynı sorun bende de ortaya çıktı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2012 - 12:09:57

Alıntı yapılan: gridongu - 07 Mayıs 2012 - 23:27:50
Bende de aynı sorun vardı, 12.04 1. kurulumu CD ile yükselterek yaptım, olmadı. 2. denemeyi sıfırdan kurulumla yaptım onda da olmadı. 3. denemede 11.10 a geri dönme kararıyla 11.10 yaptım, onda yine eskisi gibi UbuntuOne açıldı. 11.10 kurduktan sonra (ki artık saatler geçmişti) "nasıl olsa 12.04 e geçeceğim, çözerler elbet" diyerek güncelleştirme yöneticisinden sürüm yükselterek yaptım. İlginçtir, çalıştı. Artık inada mı dayanamadı, bilmiyorum. Dosya eşleştirme düzgün çalışıyor, ancak fazla kurcalanınca çökme hatası veriyor. Daha fazla dayanır mı, onu da bilmiyorum. Evdeki küçük dizüstü bilgisayarda ise sürüm yükseltme sonrasında gayet düzgün çalıştı.

Not: Tema ayarları, simge setleri de etkili mi merak ediyorum. Çünkü, diğer bilgisayarda Ubuntu tema ve simgeleri kullanıyoruz. Deneyip bakacak vaktiniz varsa bir deneyin.

Anlaşılan yeni sürümde halen eksik ya da hatalı noktalar var. Umarım bunu kısa bir sürede çözerler. Zira, yeni sürümü umutla bekleyenlerin ve sonrasında büyük bir hevesle kurdukları sistemlerinin ilk kurulumda böyle bir hata vermesiyle acaba başka sorunlarda olabilirmi sorusunu kendilerine mutlaka soracaklarından eminim.
Bu arada tema veya simge setleri ile ilgibi bir sorun olacağına pek ihtimal vermiyorum. Çünkü bende yeni kurdum ve yükseltme yaptım. Hiçbir ikon set veya tema ekleme yapmadım.

emre b.

Alıntı YapHi,

We're still trying to track down the cause of this invalid SSL
certificate. Can you please try the following:

1. Press Alt-F2, type "gnome-terminal", press "Enter" and run:
sudo cp /usr/share/ca-certificates/mozilla/ValiCert* /etc/ssl/certs

2. Restart Ubuntu

3. Try to setup Ubuntu One

4. Let us know if that worked. If it didn't, please tell us what the
following outputs:

Press Alt-F2, type "gnome-terminal", press "Enter" and run:
md5sum /etc/ssl/certs/ValiCert_Class_1_VA.pem
md5sum /etc/ssl/certs/ValiCert_Class_2_VA.pem

Thanks,

Joshua

ve cevap sonrası:

Alıntı YapHi,

Thank you for doing that. I've passed this along to our lead developer
so he can use this information to decide where we go next. I really
appreciate all your help and patience.

Thanks,

Joshua

Özetle, belediye çalışıyor

hayspat

Precise'yi İngilizce kullanıyorum, Ubuntu One ile bir sorun yaşamadım.
Bu da locale çıktısı

LANG=en_US.UTF-8
LANGUAGE=
LC_CTYPE="en_US.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
LC_TIME="en_US.UTF-8"
LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY="en_US.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_PAPER="en_US.UTF-8"
LC_NAME="en_US.UTF-8"
LC_ADDRESS="en_US.UTF-8"
LC_TELEPHONE="en_US.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="en_US.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8"
LC_ALL=

Kulağa klasik python sorunu gibi geliyor.

heartsmagic

@hayspat, sıfır kurulum mu yükseltme mi? Bir de bizlerden biri denese şu işi, bakalım durum ne olacak. İlk seferde bizlerin de aklına Python sorunu geldi ama geliştiriciler SSL sertifikalarında gördüler sorunu.

amon-ra

Sıfır kurulm yapmama rağmen bende bağlanamayanlardanım. Sistem dilini İngilizceye çevirdikten sonra bağlanabildim. Daha önceki Python sorunu gibi geldi bana da.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2012 - 14:50:31

İngilizce bağlandıktan sonra sistem dilini Türkçe yaptım ve  şöyle bir hata yakaladım:
WebClientError
u'SSL handshake failed'
u''

heartsmagic

Mesele Türkçe ile ilgili ama Python değil galiba burada sorun. Türkçe sistemde SSL ile sorunlar yaşıyoruz. Geliştiricilerle yazışan arkadaşlar bu bilgiyi de geçebilirler mi kendilerine? Hatayı tekrarlayabilmeleri adına en azından bir ortam sağlamış oluruz onlara.

emre b.

@amon-ra @heartsmagic az önce gönderdim. Saat farkı ve mesai saatleri düşünüldüğünde, 2-3 saat içinde bir cevap gelir herhalde.

travego0403

Bilgi olması açısından yazıyorum. Sıfırdan kurulumla 12.04 sürümüne geçtim. Türkçe kullanımda Ubuntu One sorunu bende de var. Sistem dilini İngilizce yaptığında herhangi bir sorun bulunmuyor.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

Uzay

Merhaba,

emre.b'nin yazışmasına ek olarak en son aşağıdaki gibi bir mesaj daha geldi.

1. Close any open applications, including Ubuntu One

2. Press Alt-F2, type "gnome-terminal", press "Enter" and run:
sudo apt-get install wireshark
sudo wireshark

3. Wireshark will open (and may warn you about running as root/sudo -
it's OK)

4. Click on the icon 2nd in the row for "Caption options"

5. Select your network card in the dropdown for "Interface" and click
the "Start" button

6. Open Ubuntu One and try to go through the setup as far as you can

7. Go back to Wireshark and click the "Stop" icon

8. Click File > Save As and save the file to your home folder with the
name: wireshark_dump

9. Press Alt-F2, type "gnome-terminal", press "Enter" and run:
sudo chown YOUR-UBUNTU-USER:YOUR-UBUNTU-USER ~/wireshark_dump

10. Reply to this email and attach the file "wireshark_dump"

Özetleyecek olursak, wireshark adında bir program kurdurtup ağdaki faaliyete dair bilgi kaydettirdiler ve göndermemi istediler. Dediklerini yaptım ve beklemedeyim...

Dili İngilizce'ye çevirip deneyeceğim... Bakalım bende olacak mı...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2012 - 20:04:44

Dili İngilizce yaptım ve bağlanabildim. Geliştiricilere durumu anlatan bir mail de gönderdim... Dil ile sertifika doğrulaması arasında ne tür bir bağlantı olabilir bilemedim...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2012 - 20:18:10

Dili tekrar Türkçe yaptım ve bu sefer Ubuntu One bağlandı... İlginç...
Linux user #522783

(\_/)
(O.o) (> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

mels

Ben de biraz önce sistemi İngilizce yaptım ve bağlandım. Sonra tekrar Türkçe'ye döndüm ve Ubuntu One bağlantım devam ediyor. Eşleşme yapıyor mu diye bir dosya yükledim ve sonuç: Çalışıyor.
In a world without fences, who needs windows and gates?

celebron

amon-ra gibi bende sistem dilini ingilizceye çevirdim ve Ubuntu One'a bağlanabildim. Aynı şekilde Ubuntu Yazılım Merkezindede kullanıcı girişi sorunu vardı oda sistem dilini ingilizceye çevirince düzeldi.
Bilgisayarlar sanılanın aksine çok aptaldır. Ama bir  iyi yanı vardır. Oda kendilerine söylenileni aynen yaparlar.

heartsmagic

İlginç cidden. Şu durumda bir defa sistemi İngilizce'ye çevirip sertifika almak yetiyor gibi görünmekte. Tabi bu durum da bir böcek. Fakat iş Ubuntu One'dan çıkar da başka yerlere gider mi bilemiyorum. Geliştiricilerin mutlaka haberdar olması gerekiyor bu durumdan da. Durum derken, İngilizce ile bağlanıldığını söylemişsiniz zaten ama bağandıktan sonra Türkçe'ye geçince de sorun olmadığını bilsinler bence.

travego0403

Evet durum gittikçe ilginçleşiyor. Siz söyleyince bende Türkçe sistem ile bağlanabildiğimi fark ettim.
"Matematik bir dildir ve bu dilde şairlere fizikçi denir." Richard Feynman

alquirel

12.04'e yükseltme ile geçiş yaptım. Sorunsuz kullanıyorum yani.
Ama XFCE kullanmak için oluşturduğum yeni kullanıcıda bağlanmak istedim bağlanmadı.
Mevcut konuşulanlardan çok farklı bir durum değil ama belirtmiş olayım dedim. Türkçe kullanıyorum.

The Punisher

Ubuntu One, sistemi önce İngilizce yapıp sonra Türkçe yaptıktan sonra bile çalışıyor ve senkronize yapıyor. Ancak ubuntu one ekranının sol üstünde gözükmesi gereken kullanıcı adı ve bilgisayar adı gözükmüyor. Hesap Bilgileri'ne tıklayınca da hata veriyor. Hata kodu altta.

WebClientError
u'SSL handshake failed'
u''

empax

Türkçe Xubuntu 12.04 üzerine ubuntu one kurdum çalişmadı.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|